Åter regn och rusk

Undrar när sommaren kommer för att stanna för idag är det verkligen bara regn och rusk. Usch vilket väder! =( Känns inget vidare! Dessutom så finns det såååå mkt att göra ute och det är ju inte så lätt när det står som spön i backen. Hoppas att väderprognosen stämmer, för då är värmen snart här. Yiippiee!
Vad har då hänt sedan sist. Jo i måndags när jag hämtade N ifrån dagis så hade jag med mig fikakorg samt lite sandleksaker. Jag hade nämligen tänkt att vi skulle tillbringa eftermiddagen i lekparken eftersom det var så härligt väder. Nåväl, N blev glad och vi kom dit, men efter fem minuter ville han hem. Varför, jo han skulle hem och bajsa! Vad säger man då, det var ju bara att gå hem igen och sedan sitta hem på en filt och fika lite och gräva i sandlådan hemma. Det blev i alla fall en mysig eftermiddag och N tyckte det var så skoj att få fika ute.

Lite bilder:

   
L ligger redo för att gå ut, N sitter och gräver i sandlådan samt N i fikatagen!

I tisdags hade vi bestämt att vi skulle åka till Katrineholm för att hälsa på mina underbara vänner och deras barn, så kl nio satte vi oss i bilen på väg dit. Vädret under dagen var strålande så det blev en hel dag ute i solen. Underbart! Barnen lekte och hade skoj och jag och M kunde bara sitta och prata en hel del. Det märks att barnen börjar bli större nu, vilket är ruskigt skönt! Efter både lunch och fika så begav vi oss till hennes kära syster på eftermiddagen för lite fika hos henne. Det var kul att få träffas igen, det blir ju inte alltför ofta vi kan ses. Önskar att vi kunde ses oftare. Vi bestämde nu att vi ska åka på kryssning till Tallinn i augusti. Det blir vi tre samt en annan kompis till oss. Snacka om att vi ska ha kul!

Lite bilder från dagen:

    
L sitter i sin vagn, N och kompisen J leker med grus samt N i full fart med att slänga lite grus. Vilken liten buse!

Igår onsdag så kom en god vän och hennes lilla dotter över och fikade och pratade. Trevligt, trevligt! Vi bestämde att vi skulle ses nästa fredag kväll och käka lite gott. Trevligt, det var ett tag sedan nu. Fick även reda på av henne att Collage Foto tar kort på alla barn som är under sex månader gratis och sedan får man bara betala för dem korten man vill ha. Det låter ju kanon! Så nu har jag bokat tid för fotografering om ca två veckor. Då blir det mkt kort som ska tas, på både barnen, hela familjen, mig och mina grabbar, J och J junior, etc....det kommer att bli många olika kombinationer. Hoppas att det kommer att bli bra!
Lite bilder:


L och kompisen E. Visst är dem söta =)

Igår kväll sedan kom kära syster yster över för att planera lite till händelsen i augusti. Det gick över förväntan men vi är långt ifrån klara. Det lär bli att vi får ses några gånger till.
Idag är det torsdag vilket betyder städning! Usch säger jag bara...finns det ngt värre! Idag kände jag inte heller för det, men det var bara att bita i det sura äpplet och sätta igång. Har bara lite kvar nu, men känner mig bra nöjd ändå. Har hunnit med både städning och bokföring på förmiddagen, samt bytit lakan i barnens sängar. Snart är det dags att hämta N ifrån dagis så i eftermiddag blir det nog inte så mkt gjort.
Nej nu ska jag se till att jag blir klar innan det är dags att gå.


En cool kille med sina nya solglasögon! =)

/ Mrsfunky

Härlig sommardag!

Vilken härlig dag det har varit trots att vi inte har gjort särskilt mkt. På fm var det inget vidare väder, men sedan klarnade det upp och eftermiddagen har ju varit hur skön som helst. Rena sommarvädret! Som sagt så har vi inte gjort ngt särskilt idag, men det är ganska skönt med sådana dagar.
På eftermiddagen när L hade vaknat och ätit så gick vi bort till lekparken härborta så barnen kunde leka av sig lite och jag och J kunde njuta av solen. Härligt!

Lite bilder:

   
L i brorsans vagn, mannen min i lekparken, samt N sitter och gungar

     
N och J åker rutchkana, jag poserar framför kameran, L äter gröt samt L i sin pyjamas



En otroligt vacker bild som talar för sig själv! Ibland är maskrosor bra vackra!

Nej, nu ska jag gå ner och ta mig en kopp kaffe och slänga fram lite kvällsfika till barnen.

/ Mrsfunky

Släktkalas i Dalarna

Igår var det dags för släktkalas uppe i Dalarna igen. Mormor fyllde 75 och skulle ha stort kalas för alla nära och kära. Jag tog med mig L och gav mig iväg på morgonen. Resan tar ca två timmar så det är inte så farligt! Hade tänkt att svänga förbi syrran på vägen upp och sedan samåka med dem, men när jag ringde dit så fick jag reda på att hon låg i magsjuka, så dem skulle inte komma. Tråkigt! =( Det betydde att det bara var jag ifrån min familj som skulle komma, förutom mamma och pappa villsäga. Nåja, det var trevligt i alla fall och mormor blev glad vilket var huvudsaken. Blev att jag pratade en del med mina kära kusiner och deras respektive och dem träffar man ju inte var dag. Mycket god mat fanns det oxå, åt som vanligt alldeles för mkt. Men, men är det kalas så är det. Ojdå nu vaknar lillknasen, så jag får återkomma senare!
Ja nu är han mätt och belåten. Har börjat med smakportioner till honom, så först blev det potatis och palsternackspure och sedan blev det amning. Han älskar verkligen maten, verkar inte vara några som helst problem att få honom att äta inte. Sååå skönt!
Ska köpa hem lite välling oxå och börja med lite smått. Hoppas på att han kommer att sova bättre om nätterna sedan, men det vet man aldrig.
Idag är det söndag och slutet av veckan. Har inte gjort ngt särskilt idag, mer än att slänga ihop en trolldeg som blev alldeles för hård. Vet inte vad jag gör för fel, men det kanske går att använda den i alla fall. Får hoppas det!
Nej nu börjar jag oxå bli hungrig, ska nog börja med maten. Det får bli ngt med kyckling idag.

Ha en fortsatt trevlig söndag! På återseende!

/ Mrsfunky

Utflykt, polisbilar och varmkorv

Igår var en mysig dag! Först följde jag med N på utflykt med dagis. Vi gick till en lekpark i närheten och hade med fika och mat och allt. Barnen tyckter det var så skoj och de hade så kul ute. Det var värre än när man släpper ut korna på vårbete =) Tråkigt nog glömde jag kameran, men jag ska tigga till mig lite bilder av en annan mamma som var med. Dagisfröknarna hade fixat mkt mysigt till barnen. De fick plocka bananer i träd i skogen, gå på tipspromenad, etc....Mysigt! Jag var inte kvar hela tiden, hade saker att fixa med hemma.
Hämtade sedan N kl två på dagis och åkte hem och städade lite medan han fick varva ner framför en film efter att ha varit ute hela dagen. Runt halv fyra åkte vi sedan till C och L för att äntligen få träffa dem igen. Vi gick då till polisstationen där de hade öppet hus hela dagen. Oj vilken lycka! N fick sitta i polisens knä inne i bilen och sätta igång sirenen gånger flera. Gissa om han var lycklig! Han fick tuta flera gånger och ville inte sluta! =) Försökte ta kort på honom, men det blev inget bra! Fick ett kort som blev ok i alla fall;
Efter det gick vi hem till C och åt korv och bröd, mums! Vi fick även chans att prata en hel del även om killarna igår var lite små trötta och bråkade lite. Det var i alla fall en kanonmysig eftermiddag. Tack C för en mysig eftermiddag och tack för att du lyssnade! Är glad att jag har lärt känna dig! =)
Idag är det helgdag och vi har inget särskilt på planeringen. Ska dammsuga övervåningen när L har vaknat, men annars händer inget speciellt under dagen. Känns skönt att bara få ta det lugnt och ta dagen som den kommer.
Förresten fick reda på att ett par kompisar till oss ska ha barn. Är såååå glad för deras skull! De har väntat så länge nu och äntligen så verkar det gå vägen.

Nu ska jag gå och sätta mig och rita lite med min son. Önskar er alla en underbar och skön helg! Tycker om er alla!

/ Mrsfunky

En regnig och tråkig måndag

Vilken bra start på veckan, regn och rusk, gör inte att man blir på humör. Dessutom har mannen åkt på kurs igen kommer hem imorgon kväll. Tråkigt att han är borta igen, vill ha honom hemma. Nåja, han blir ju inte borta så länge i alla fall vilket är skönt.
Som sagt, ute står det som spön i backen och eftersom mannen hade bilen ner till Göteborg så tog jag mina apostlahästar och gick med killarna till dagis i spöregn vill tillägga. Inte mysigt, men det gick. Jag orkade inte fixa med stolar och allt i Bmw:n så då fick det bli så.
När jag kom och lämnade N på dagis idag så fick jag reda på att ytterligare en mamma till ett av barnen på dagis har gått bort. Hon hade tydligen varit sjuk i cancer under en lång tid och det var väntat, men usch vad hemskt. Cancer är verkligen en hemsk sjukdom och jag lider så med de två familjerna som nu har förlorat en nära anhörig. Två små barn som nu får växa upp utan sin mamma. Det finns inga ord! Jag vet inte vad jag ska säga. Jag träffade en av papporna idag på dagis och jag beklagade sorgen, men vad mer kan man säga. Det är sååå svårt!

På tal om ngt helt annat så var det så underbart att se N´s reaktion när han kom hem i lördags och fick se oss. Han sprang till mig och kastade sig runt halsen på mig och skrattade och kramades och pussades. Jag har nog aldrig sett honom så glad ngn gång och han sprang sedan fram och tillbaka mellan mig och J och bara myste. Lilla gubben, jag hade verkligen saknat honom så mkt. Nu kommer det dröja innan jag vill vara utan honom igen.
Igår eftermiddag var vi på sommarfest nere vid Kumlasjön. Det var avslutning på barnverksamheten i kyrkan så det var fullt ös och väldigt mkt barn. Jättemysigt och trevligt!

Har börjat ge L lite gröt och han älskar det. Hoppas det kommer att gå lika bra med annan mat. Han verkar vara som brorsan sin, glad i mat. Känns skönt!
Nej, nu ska jag återgå till arbetet, har sååå mkt tvätt som ska ta redas på.

Lite mer bilder:

    
Jag och N på sommarfesten, J och N sitter och fikar, samt L i sin vagn


L äter gröt!

Önskar er alla en trevlig vecka!

/ Mrsfunky

Turkiet resan

En veckas sol och bad och härlig värme är nu utbytt mot regn och rusk och knappt tio grader varmt. Känns det ok! Nja, kan väl kännas bättre =)
Vi har haft en helt underbar vecka i Turkiet. Hade gärna stannat några dagar längre, men då hade jag nog velat ha N hos mig. Själva flyget gick bra både dit och hem. Jag inser nu i efterhand att snällare barn än L finns nog inte. Han har varit sååå enkel och han har inte gnällt ngt på hela resan, om han inte har varit hungrig villsäga.
Vi har haft mellan 25-30 grader hela veckan, strålande sol och klarblå himmel. Kan inte bli bättre! Hotellet var över vår förväntan, så vackert och fint. Rent och fint överallt, underbar omgivning, härliga pooler, vacker strand och ja....det finns liksom inget att klaga på. Maten var suverän, det fanns allt och lite till. Var man törstig kunde man bara gå till flera olika barer och hämta sig ngt, cola ,vatten.... ja allt fanns. Likadant med maten, man behövde aldrig gå hungrig. Det kommer att vara svårt att åka på en vanlig semester efter detta. All inclusive var såååå bra, vill göra igen!
Minus på resan var att jag redan på tisdagen åkte på bekymmer med magen. Det rann om mig och det kom från båda hållen. Mysigt, inte det! =(  Mådde bättre på dagarna så jag åtminstone kunde vara ute även om det blev mkt i skuggan. Kvällarna däremot blev inte lika bra, åt inte mkt mat och två av kvällarna fick jag tillbringa i den stora sköna sängen på rummet. Nåja, så kan det gå. Lite otur kanske, men det blev en ofrivillig viktnedgång som nu i efterhand känns helt ok! =)
Gick till farbro doktorn på fredagen, fick dundermedicin och sedan var allt bra igen. Mådde i och för sig lite bättre redan innan jag gick dit, men det är aldrig fel med medicin.
Ja och nu är vi hemma igen i vardagen och allt vad det för med sig och jag längtar redan tills vår nästa semester, när nu den blir =)

Lite bilder:

      

     

     

     

/ Mrsfunky

Varför sådan orättvisa!

Vi ska snart packa in allt i bilen och ge oss iväg, men jag måste bara skriva av mig lite ang en familj på N´s dagis. De har två barn, en tjej som är ngn månad äldre än N och en tjej som är 6 månader. När minsta tjejen föddes så uptäckte dem att mamman hade cancer i magen så det blev akut kejsarsnitt. Efter det har hon inte synts till på dagis. I tisdags var det föräldramöte och då fick vi reda på att det var en förälder som var svårt sjuk och jag anade att det var hon. Mkt riktigt, i går fick jag reda på att mamman till de här två små tjejerna dog i onsdags. Fatta vad hemskt! Tänk er dessa två små tjejer som nu inte har ngn mamma kvar. Vilken hemsk upplevelse när man ska in och föda barn vilket ska vara en härlig upplevlese trots smärta och allt. Istället blir det en mardröm och man får reda på att man ska dö inom de närmsta månaderna. Jag kan inte förstå! Vilken chock för pappan att helt plötsligt stå ensam med två små barn. Nej, ibland är livet orättvist!
Jag ber för familjen och hoppas att det kommer att gå bra för dem även om det kommer att bli tufft.

/ Mrsfunky

Länge sedan sist

Nu var det ett tag sedan jag skrev, men ibland så känner jag bara inte för att skiva och den här veckan har varit en sådan vecka samt att det har varit fullt upp. Mannen har varit på kurs i Köpenhamn, barnen har varit sjuka, jag har packat och vi har varit på Kumlamarken, träffat kompisar, varit på föräldramöte etc....fullt upp vill säga.
Idag bär det iväg mot varmare breddgrader. Idag far vi till Turkiet och det ska bli såååååå skönt! Jag ska verkligen njuta och bara vara, äta gott, krama min man och sola och bada. Kan det bli bättre! Jag har lite ångest över att vara ifrån min andra lilla plutt som inte ska med, men han kommer nog att få det bra. Jag hoppas det i alla fall. Jag har som längst varit borta ifrån honom två nätter så det kommert att kännas när man är borta ifrån honom en hel vecka. Men en vecka går fort och innan jag vet ordet av så är jag hemma igen med honom.
Planet går kl halv sex men vi ska vara hos mina föräldrar kl tolv och då beställa hem lite pizza och mysa innan vi åker.
Ja som om jag inte bloggar mer på ett tag så vet ni vad jag pysslar med. Nu ska jag fixa frukost och sedan ska jag packa ner det sista.
Ha en fortsatt trevlig helg allesammans! På återseende!

/ Mrsfunky

Alltid är det ngt

Ringde till vårdcentralen imorse och fick en läkartid till N på förmiddagen idag. Mkt riktigt så hade han astma, om det sedan bara var förkylningsastma eller inte kunde de inte säga. Vi fick utskrivet både pulmicort och airomir och allergi medicin till honom. Hoppas verkligen att det kommer att hjälpa nu och att han kommer att bli bättre. Han har inte alls varit på hugget idag, haft feber och varit hängig. Det piper dessutom ifrån bröstet och han har ansträngande andning. Hoppas att han är piggare till helgen då han ska till mina föräldrar och vara där en vecka. Det värsta är att dem har ju katter och jag tror inte att han tål dem heller så han kommer nog att få det jobbigare där. Men, men, med bra medicin är det ju lugnt =)
Idag har vi inte gjort ngt. Hade tänkt att lägga mig en stund medan N sov middag, men då skulle självklart L vara vaken. Så kan det vara. Snart kommer mannen min hem och vi ska fixa lite mat. Funderar på att ta mig en soyasmoothie till kvällsmat ikväll medan de andra får makaroner och korv. Är inte överförtjust i makaroner och korv.
På tal om ngt annat så har vi börjat med garageuppfarten nu, vilket känns såååå skönt. Tänk att äntligen börja få ordning härute. Jag kollade ut för en stund sedan och upptäckte då en grävmaskin som hade börjat gräva härute. Gissa om jag blev förvånad. Vi har anlitat en kille som ska göra jobbet och han hade tydligen pratat med Janne och frågat om det var ok att börja lite smått. Känns skönt att ha ngn som fixar jobbet åt oss. Då kan vi istället lägga energin och orken på plattgången och det andra runt om.
Nej, nu ska jag börja på lite med middagen, men först är det dags för blöjbyte på plutten.

/ Mrsfunky

Vaken natt

Vilken natt vi har haft. Har inte blivit särskilt många timmars sömn i natt inte. N har ju som sagt haft det jobbigt med sin allergi och har dessutom åkt på astma. I natt vet jag inte vad det var med honom men han hade det väl kämpigt, fick gå upp och ge honom astma medicin några gånger. Han vaknade runt elva eller så och skrek och somnade inte förrän efter kl fyra på morgonen. Han hade hög feber och hostade en massa och hade jobbigt med andningen. Inget var bra och han ville inte sova i sin säng och han kunde inte slappna av inne hos oss. Usch, det var ingen vidare mysig natt inte. Dessutom var jag ju tvungen att gå upp med L som vaknade och ville äta gånger två. Som sagt, idag är man lite seg. Har ringt och fått en telefontid på vårdcentralen, så vi får väl se om vi kan få en läkartid idag. Vore inte fel, han behöver få lite medicin utskrivet. Som tur var har vi snart högkostnadskort till killarna, så då kostar det inte så mkt. Jag tror att det bara var 100 kr kvar och sedan behöver vi inte betala mer. Känns bra! Det är ju inte gratis med mediciner inte.
Ja jag hoppas att N kommer att sova bra idag så jag kan lägga mig en stund på eftermiddagen. Känner att jag behöver det. Annars kommer vi bara att ta det lugnt idag. Jag ska försöka fixa lite med tvätten och börja packa lite smått, men mer än så händer nog inte.
Hoppas ni alla får en skön och trevlig vecka!

/ Mrsfunky

Jentehelg

Den här helgen har varit en såååå mysig och trevlig helg. Har inte haft så trevligt på länge. Varför? Jo min kära vän E ifrån Oslo har varit hos oss sedan i fredags och vi har haft så skoj. Tack E för en underbar och jättetrevlig helg! Det får vi göra om snart igen!
Jag hämtade E i fredags kväll inne i Örebro och sedan skjutsade jag henne till bussen idag på eftermiddagen. Däremmellan har vi hunnit med shopping på Marieberg, kaffe grillning, kaffe, hoppa på studsmattan, kaffe, en tur med BMW:n, kaffe igen Buzz, kaffe....Ja mkt kaffe blev det under helgen Det var nog länge sedan jag drack så mkt kaffe, men sedan har vi ju köpt en ny kaffemaskin så då blir det väldigt gott kaffe och snabbt går det. Cappucinon blir väldigt god, smakar som på café och jag bara älskar cappucino =) Hm, det låter farligt, får försöka att inte dricka för mkt av det goda.
Vi pratade även en hel del, känns skönt att få prata med kompisar ibland om både dittan och dattan. Jag lovar, jag ska övertala mannen om i sommar. Självklart ska han med till Oslo och fiska. Annars kommer jag och minsta killen, det lovar jag.
Nu på eftermiddagen har jag inte gjort ngt särskilt. Bara tagit det lugnt och det behövs ibland. Känner mig lite seg efter helgen, även om kvällarna inte blev så sena.
Förresten nu har N åkt på astma han med. Han hostar jättemkt och det bara piper ifrån bröstet på honom. Dessutom har han jobbigt med allergien. Lilla gubben, jag lider med honom. Vi har gett honom lite av L´s medicin, men jag ska faktiskt ringa imorgon och be att få en läkartid så han kan få egen medicin. Det kan gå åt speciellt eftersom han ska vara hos mina föräldrar en vecka snart och dem har katter, vilket jag inte tror att han tål så bra.
Ja, nu är det mindre än en vecka kvar tills vi åker. Jag längtar.... =) Det kan vi behöva, bara komma bort en vecka och bara vara. Sova hur länge vi vill, äta gott utan att själv fixa mat, sola och bada och bara vara tillsammans. Tänk att kunna ligga i sängen på morgonen hur länge man vill, att bara ligga och kramas och mysa utan en tvååring som ska klänga på en. Samtidigt så kommer jag att sakna min lilla plutt otroligt mkt. Jag tycker att det känns så jobbigt att vara borta ifrån honom en hel vecka, kommer att sakna honom sååååå =(
Har hämtat upp resväskorna nu så imorgon ska jag försöka att börja packa lite smått. Känns alltid bra att börja i tid så man slipper stressa.
Nej, nu ska jag sätta mig och läsa tidningen och sedan när N har lagt sig så blir det nog pizza eller kebab och en kväll framför tv:n.
Imorgon är det sedan ny vecka igen och den här gången hoppas jag verkligen att veckan springer fram.

/ Mrsfunky
RSS 2.0