Mkt på gång

Ja idag händer det en hel del. Undrar hur jag ska hinna allt.
För det första, imorse hade J junior kissat ner sig igen, jobbigt! :-( Det blev ytterligare tvätt idag fast jag hade hoppats att jag skulle slippa. Vet inte hur vi ska få bukt på det. Tänkte försöka få tag på ngt att ha i sängen så åtminstone madrassen kan klara sig.
Nåja, nog om det. Runt lunch tid ska jag in till specialistmödravården för efterkontroll och prat med läkare. Ska bli kul att se vad hon har säga. Var inte så glad efter sista mötet med henne, men det går nog bättre den här gången. Hoppas allt har läkt som det ska, men det tror jag nog. Har inte haft några som helst problem.
Efter det ska jag hem och fixa lite mat, kanske att min kära far dyker upp och äter med oss, men det återstår att se. Klockan två ska jag sedan iväg på barnkalas till N´s bästa kompis L som blir två idag

Ett stort grattis till dig L. Det är inte klokt vad tiden har gått fort. Kommer ihåg när både N och L var pyttesmå och vi sågs. Det var lite lugnare då :-) Nu är det full fart som gäller.
Ja efter kalaset är det bara hem och fixa lite mat innan gästerna kommer kl sex. Vi har inte träffat E och J och barnen på väldigt länge.  Det blir inte så avancerat dock, tänkte mig tacobuffe med köttfärs och kyckling. Både lätt och gott! Dessutom så gillar barnen det! Ska bli kul att äntligen få ses. Det var jättelänge sedan vi sågs nu, alltid har det varit ngn av oss som har varit sjuk så vi har varit tvugna att skjuta på det. Men, men nu verkar det bli av i alla fall och det ska bli trevligt. Ser framemot det!
Ja så ser dagen ut i det stora hela. Full fart!

Nej, nu ska jag ta och gå och sätta mig en stund med N som vill ha sällskap.

Ha en underbar dag allesammans och en trevlig och skön helg!
/ Mrsfunky

Slitna och trötta päron

Ja, just nu är jag bara så trött på allt. Det har varit väldigt jobbigt här hemma ett tag av olika anledningar. Jag och J junior kommer inte alltid överrens och det har varit mkt tjafs den senaste tiden. Han har dessutom varit i en period då han har provocerat mer än någonsin, han lyssnar inte, man får tjata hela tiden, etc, etc... Dessutom sköter han inte skolan ordentligt utan det blir bråk om läxor och annat som har med skolan att göra. Utanpå det så sover jag inte så mkt av en bra anledning. L sover dock gott på nätterna, vaknar bara en eller två gånger, så han är otroligt snäll och duktig.
N är även han inne i en period med mkt trots och vill inte lyssna på vad man säger, men samtidigt är han oxå väldigt mysig och gosig och kan komma och ge en kram eller pussas rätt vad det är. Då smälter man! :-)
I går morse vaknade N och var förkyld igen för jag vet inte vilken ordning. Vad träligt det är! Dessutom verkar min kära man ha åkt på ngn förkylning igen med feber och ont i halsen. Ska det aldrig bli bra.

Imorse var ingen bra start på dagen. Jag har sovit ganska gott i natt, men sedan vaknar man och väcker J junior och jodå, han har kissat ner sig igen. Det var bara att säga åt honom att hoppa in i duschen och sedan slänga in en maskin tvätt igen. Jag undrar när det ska vända och bli bra igen. Hur ska vi lösa det?! Vad måste ske för att J junior ska må bra och sluta kissa ner sig.
Vissa dagar känns det som om man bara vill sticka ner huvudet i sanden och inte komma upp igen, men det kan man ju inte.
Skulle dock vilja åka bort någonstans utan barn och bara umgås med min underbara man som jag älskar högst av allt och som betyder allt för mig. Men, men, livet är inte alltid en dans på rosor, eller det är kanske det det är, men kom ihåg att rosor oxå har taggar.

Nej, nog om det. Idag ska N till dagis och jag ska åka och väga och mäta L. Efter det blir det nog en sväng till öppna förskolan. Men först av allt ska jag slänga i mig lite frukost, för det börjar suga rejält i magen.

Ha en underbar dag allesammans och hoppas att ni har fått en bättre start på den här dagen.


Kramiz
/ Mrsfunky

En faders kärlek

I söndags var vi i kyrkan och predikan handlade om Faderns kärlek. Den var sååå bra och tänkvärd! Tänk att det finns en som älskar oss trots våra fel och brister och som alltid ställer upp oavsett vad som är problemet. En som inte är avundsjuk eller bitter, en som älskar en så högt att Han gav sitt liv för min skull. Det är vad jag kallar kärlek!
Denna kärlek får vi inte glömma bort. Det är den kärleken vi ska bära inom oss och ge till alla människor. Även om det finns vissa människor som vi kanske stör oss på eller som vi inte vill vara i närheten av  av olika anledningar så ska vi ändå visa kärlek och ge av oss själva det  vi har fått av Fadern.


Kärlek

Du kan inte köpa eller sälja den
I själva verket måste du ge bort den för att få behålla den
Det är ont om kärlek, ändå kan du hitta den överallt
Kärleken är bräcklig; den dör i mörkret av svek, lögner, girighet och dryghet
Kärleken behöver sanningens ljus
Kärleken är stark; den kan besegra sjukdom, ensamhet,
hjärtesorg, separation och även död
Kärleken behöver tas hand om och få näring
Och framför allt, aldrig tas för given
Kärlekens ljus kan förändra ditt hjärta
och ditt hjärta kan förändra världen


/ Mrsfunky

Ny vecka igen

Ja veckorna springer verkligen fram, känns ibland som om man inte hinner med :-) Hm,undrar om det beror på att man börjar bli gammal :-)
Den här veckan har jag inte så mkt inbokat utan jag tar dagarna lite som de kommer. Ska iväg och väga lillen på ons och ska själv till smvc på fre, men annars verkar det lugnt. Var och lämnade N på dagis imorse och åkte sedan till Maxi för att handla. Känns skönt att ha det gjort.
I lör var vi till Julita för att fira pappa som har fyllt år samt syrrans äldsta grabb som fyllde fem. Det var trevligt med mkt gott fika och en väldigt god tårta.

Lite bilder från kalaset:

        

L i köket hos mormor och morfar, kusinerna I och F, födelsedagsbarnet själv, samt min underbara man med L på armen



Ja som sagt så har jag inte så mkt inbokat den här veckan. Tänkte försöka att hinna med och göra lite mer sidor till N´s album och även börja lite med ett album till L. Får se vad vi hinner med!
Nu ska jag i alla fall gå ner och sätta mig med en kopp te och titta lite i klädkataloger, alltid lika skoj :-)

Lite nya bilder på prinsarna:

         

L i sin babysitter, N sitter i trappen med ny tröja, syskonkärlek mellan prinsarna samt L i sin 70-tals dräkt

Ha en fantastiskt bra dag!


Kramiz
/ Mrsfunky

Födelsedagsfirande och barnkalas

Ja nu är äntligen allt firande över, det känns skönt! I tisdags fyllde som sagt N 2 år och på eftermiddagen kom både mina och J´s föräldrar över och fikade och grattade. N var i sitt esse och tyckte det var väldigt kul med kalas och paket och allt.
Han blev väldigt glad för allt han fick, speciellt glad blev han för sin traktor som han fick. Ska försöka bygga ihop den snart så han kan provåka. Det är ingen traktor man ska ha inomhus, men han måste ju få prova i alla fall.

Lite bilder från tisdagen:

       
 
N öppnar paket på morgonen, glad liten L i sin babysitter, samt N i morfars knä

    

N med sin nya bilbana, N med sin traktor, samt N med sin fina nya mössa som han bara älskade :-)

Igår eftermiddag hade N lite kalas för några av sina vänner. Vi hade bjudit tre stycken, men en var sjuk så det blev två av hans kompisar som kom. Det var mysigt och N fick så mkt fina saker. Mkt fika och tårta blev det.

Lite bilder från kalaset:

        

N och hans kompis T läser bok, N och T sitter och fikar, kompisen E, samt mina kära vänner M och C

Som sagt det var väldigt trevligt igår och när alla hade åkt så var N sååå trött. Dessutom hade L varit vaken i stort sett hela dagen, så han satt och åt nästan hela kvällen, men sedan sov han hela natten. Såååå skönt! Hoppas det blir fler gånger. Jag kände mig riktigt utvilad i morse när jag vaknade :-)

Idag har jag inte gjort så mkt. Har varit till Marieberg för att köpa present till min kära far som fyller år idag. Ett stort grattis till dig pappa! Vi ska fira honom på lördag.

Nej nu måste jag gå och sätta mig med min lilla kille som ligger här bredvid och är väldigt hungrig, fast han nyss har ätit.

Ha en bra dag allesammans!
Kramiz
/ Mrsfunky

2-års dag!



Ett stort grattis till min lilla kille som fyller 2 år idag! Hipp hipp hurra, hurra, hurra, hurra!

Tänk vad tiden går fort, det känns som om det var igår han föddes.

  

N en timme gammal, samt N myser med sin giraff

  

N och jag på hans ett-års dag, samt hans ett-års tårta

Idag på morgonen sjöng vi för N och gav honom en del av hans presenter och han blev så glad. Han ville öppna alla presenter på en gång och helst ville han att vi skulle sjunga fler gånger för honom.
Annars har det inte hänt så mkt nu idag. Mina föräldrar samt J´s föräldrar kommer på eftermiddagen, så då blir det lite kalas med tårta och annat gott. Mums! Annars blir det lugnt, det blir bara vi på kalaset. Ganska skönt! N är dessutom så liten så han vet knappt om att han fyller.
Imorgon ska vi ha lite kalas för hans kompisar, så på eftermiddagen imorgon kommer tre av hans kompisar med mammor över och fikar lite. Det blir trevligt!

Igår var vi inne i Örebro för att ta kort till tidningen. Det gick väldigt bra och vi är så nöjda med kortet. Ska bli kul att se hur det ser ut när det kommer in i tidningen. Innan dess var vi hemma hos ett par bekanta och fikade lite. De hade köpt present till L samt julklappar till J junior och N. Så snälla!
På eftermiddagen kom sedan en kompis över för att prata och fika lite. Det var som vanligt trevligt att träffa dig M. Tack för en trevlig pratstund!

Nej, nu ska jag gå ner och fixa lite innan N vaknar. Bäst att passa på att greja när båda killarna sover. Ska försöka få ut lite bilder sedan ifrån dagens firande.

En än gång

Ha en bra dag allesammans!

Kramiz

/ Mrsfunky

Knip, knip, knip...

Ja det är precis vad jag måste börja med, att knipa och det flera gånger per dag. Hur ska man komma ihåg det :-) Var hos sjukgymnasten igår och fick ett träningsprogram med mig hem som jag ska följa och då gäller det att hitta sitt knip och att börja knipa flera gånger per dag. Ja så nu vet ni vad jag ska göra om dagarna :-)
Nåja, igår lämnade jag N på dagis kl nio och åkte sedan direkt till Maxi för att handla. Det är så skönt att handla när jag bara har den minsta killen med, det går lite fortare då. Sedan åkte jag hem och tog hand om tvätten och försökte hinna med att städa lite innan mina föräldrar skulle komma, men det hanns inte. Mamma och pappa kom strax innan elva och då blev det kaffe och tårta. Jag vet, tårta på en helt vanlig dag, men gott var det. Pappa hade begärt semlor till kaffet, men dem var så dyra så då fick det bli en tårta i stället. Mums!
På  eftermiddagen åkte jag som sagt till sjukgymnasten så då var mamma hemma och fick hämta N på dagis. Det hade gått jättebra! På eftermiddagen blev det sedan lite mat och sedan fika igen. Efter det tog jag med mig L och mamma och pappa och åkte till Toys R´us för att titta lite. Hade hört att de hade rea vilket de hade. Mycket skoj fanns det att köpa, men jag fick i alla fall tag på en del saker som jag skulle ha. Dessutom är vi nu klara med N´s present, skönt!
Mannen hade oxå varit iväg en sväng till Toys R´us och köpt sig en liten leksak, så igår kväll blev det tävling på bilbana. Karlar, undrar hur länge de ska vara barn :-)

Idag har jag inget inbokat utan ska bara vara hemma och göra ingenting. Skönt! Funderar på att ta på mig myskläder och bara sätta mig i soffan med en bra bok eller ngt. Låter skönt! N vaknade tidigt i morse så han ska snart i säng.
Nej, nu verkar L ha vaknat och då betyder det mat på en gång. Dags att kila!

Ha en fortsatt trevlig dag och en skön helg önskar jag er alla!

Kramiz
/ Mrsfunky

Läkarbesök och julgransplundring

Ja det är ungefär så som de sista dagarna har sett ut. I måndags eftermiddag kom några goda vänner över med deras barn för att gratta till L. Det var trevligt! Jag fick väldigt fina kläder till honom, samt att N och J junior fick varsin bok. Annars hände det inte så mkt i måndags. N var på dagis på förmiddagen och då var jag bara hemma och gjorde ingenting.
Igår tisdag så var det grötfrukost och julgransplundring på dagis, så klockan halv åtta var jag, J, L och N på plats på dagis tillsammans med alla andra föräldrar och syskon. Det var en mysig stund med sång och gröt och en hel del prat.
På eftermiddagen sedan var det dags för L att gå på en månads kontroll med läkarbesök. Han hade gått upp fint i vikt och var nu 55 cm lång. Lilla gubben! Det går så fort!
Läkaren lyssnade en hel del på lungorna och han hade tydligen en hel del slem där så hon tyckte vi skulle vara noga och ge ventoline regelbundet samt ha koll på så han inte får feber för då skulle vi ringa till barnmottagningen.

Idag var det dags för N att gå till dagis igen och då passade jag och L på att åka över till ett par kompisar som fick barn den första januari. Lilltjejen var riktigt söt, men var större än L redan nu. Det var trevligt som vanligt att ses och vi pratade och fikade och hade en lugn och skön förmiddag. Tack E för en mysig förmiddag, det får vi göra om snart igen.
Imorgon kommer mina päron hit på förmiddagen och fikar lite och sedan på eftermiddagen ska de vara barnvakt till N medan jag ska till sjukgymnasten. Tack för det! Jättesnällt att ni vill ställa upp.

Ja alltid är det ngt som ska göras! Just nu är N inne i en riktigt trotsig period. Det händer saker i ett och han lyssnar inte alls. Jag hoppas verkligen att det går över snart för vissa dagar blir jag tokig på honom. Samtidigt är han så mysig och go och kan komma och kramas och pussas och vill gärna sitta i knä. Men, men jag har hört att trotset hör till åldern, så förhoppningsvis blir det bättre.
Nej nu ska jag ta och gå ner och sätta mig och mata lillen som verkar hungrig.

Ha en fortsatt trevlig dag allesammans och sköt om er! En extra stor kram vill jag ge dig C, tänker på dig!

Kramiz
/ Mrsfunky

Nu är julen äntligen ute

Det känns så skönt att äntligen ha städat ut julen, tom granen är ute. Gissa om vi hade barr överallt på nedervåningen. Kul, kul! Ibland kan det kännas lite tomt när man har städat bort julen, men i år så kändes det enbart skönt att bli av med det.
Ja annars har det väl inte hänt särskilt mkt. I fredags tog jag med mig N och L och åkte hem till Julita en sväng. Det var bara mamma hemma så vi fick en dag tillsammans. Det var trevligt! Vi fikade, käkade lunch och fikade igen. N älskar verkligen att vara där, alla leksaker och allt som finns att busa med. På kvällen blev det tacos och sedan en kväll framför Let´s Dance. Det är lite jobbigt på kvällarna för jag är sååå trött. Skulle kunna gå och lägga mig redan kl åtta och somna på stört, men det är ju inte så roligt.
Igår så fick jag sovmorgon medan min kära man tog med sig båda grabbarna upp. Tack älskling för det!
De kom upp och väckte mig klockan 10:20. Gissa om jag blev chockad över vad klockan var. Men skönt var det att få sova så länge. Idag var det sedan mannens tur att få sova.
På eftermiddagen igår åkte jag och killarna till min kära vän C som vi inte hade träffat på sååå länge. Det var kul att äntligen få ses. N och hennes L lekte så bra ihop igår och hade så roligt tillsammans. Kul att se, för det brukar ofta kunna vara lite bråkigt mellan dem, men igår var de så söta ihop. Dessutom var det skönt att bara få sitta och prata lite med C. Tack vännen för en underbar eftermiddag! Önskar vi kunde ses lite oftare!
L hade fått en liten motorcykel som man kunde åka på inne och N blev helt salig när han satt på den. Han ville åka hela tiden på den :-)

Lite kort på busarna:

       

N och L äter glass,  N äter glass, samt killarna på motorcykeln. ( C hoppas att det är ok att jag satte in kort på L)

Idag har vi inget inbokat. Maken fick som sagt sovmorgon idag så klockan halv elva satt vi och åt frukost. Det är ganska så skönt att bara ta det lugnt och inte göra så mkt. L och N sover nu och J junior är hos sin mamma och kommer inte hem förrän ikväll, så nu har vi det väldigt lugnt. N var så trött så han somnade i J´s knä vid datorn. Det har nog aldrig hänt förut. Då är man bra trött! :-) Lilla gubben, han är så mysig min lilla kille. Det är skönt att se att han börjar bli piggare, för han börjar bli sitt glada jag igen. Tänk va, om bara någon vecka blir min lilla plutt två år. Det är inte klokt vad tiden går fort. Nu sitter man där med en annan liten plutt och N är helt plötsligt sååå stor.
På förmiddagen ringde en kompis som undrade om hon och hennes två barn samt en annan kompis och hennes dotter som bor bara några hus härifrån får komma över imorgon för att gratta L. Självklart får dem det. Det ska bara bli skoj att ses igen, det var som sagt ett tag sedan vi sågs. Dessutom tycker N att det är så kul att leka med framför allt E som går på samma dagis som han.
Ja det är skönt att vi alla börjar bli pigga igen så man kan slippa sitta isolerad och börja träffa lite folk igen. Det har varit så tråkigt att man inte har kunnat träffa så många ännu, men det får man ta igen nu istället :-)

Nej nu ska jag sätta mig och försöka skriva en matlista som vi ska börja använda. Vi har haft det förut och det funkade ganska bra. För det första behöver man aldrig fundera på vad man ska äta på kvällen och för det andra så köper man inte heller ngt onödigt utan det som man behöver för veckans mat. Kan rekommendera att göra så!

Här kommer lite nya bilder på prinsarna:

    

  


Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig dag och en härlig vecka!
Sköt om er!

Kramiz
/ Mrsfunky

Nu är vardagen här igen

Japp, nu är det vardag igen med allt vad det innebär. Min kära man har börjat jobba efter att ha varit hemma nu i en månad. Snacka om att jag har varit bortskämd med att ha honom hemma om dagarna. Saknar honom!
J junior har börjat skolan igen och är även på fritids om dagarna och N har börjat på dagis. Han var där första dagen idag efter lovet och han tyckte det var sååå kul. Han gick in och började leka på en gång och brydde sig inte om att säga hejdå. Lilla gubben, han tycker att det är så kul med dagis. Han har pratat jättemkt om dagis under lovet. Det är skönt att det går så bra, vore jobbigt annars.
Ja så idag var första dagen som jag var hemma i flera timmar med bara L och det var sååå skönt! Vilket lugn det blir med bara honom hemma, så ljuvligt! :-) Hade egentligen velat lägga mig och bara ta det lugnt idag, men istället så passade jag på att städa bort julen. Nu är det slut med julen för denna gång och det var skönt att få bort allting. Det är bara granen som är kvar men den får mannen hjälpa mig med imorgon eller på lördag.

Ja annars har det inte hänt så mkt. Eftersom lillen, ja vi alla fortfarande är så förkylda så har jag varit isolerad här hemma och inte varit ute ngt, mer än att handla vill säga. Igår kom dock min kära vän S över med hennes två minsta barn. Det var trevligt även om det blev lite tidigt. Hon var här redan klockan nio. Tack S för en trevlig förmiddag, det får vi göra om snart igen. Önskar vi kunde ses oftare!
Hon bor i Katrineholm vilket är några mil bort, så vi ses inte så ofta som vi önskade.

Imorgon är N ledig ifrån dagis så då vet jag inte vad jag ska hitta på. Eftersom L fortfarande är så förkyld så vill jag inte vara ute så mkt. Nåja, det löser sig då.
Nu ska jag nog gå ner och sätta mig en stund framför tv:n och bara slappa. Kanske ta en kopp te eller så och lite choklad som finns kvar efter julen. Bäst att äta upp det så man är av med alla onyttigheter sedan.

Ha en trevlig kväll allesammans!

/ Mrsfunky

Gott nytt år!

Nu var det ett tag sedan jag skrev och mkt har hänt sedan dess. För det första vill jag önska er alla

Hoppas vi alla får ett underbart år 2009!

Här har vi haft sjukstuga hela helgen sedan juldagen och har det fortfarande. Roligt värre! Det verkar som om det är en seg förkylning som inte vill ge sig i första taget. N är fortfarande genomförkyld med näsa som rinner och svår och jobbig hosta. Han får ventoline regelbundet och det hjälper i alla fall lite som tur är. Själv känner jag mig mkt piggare, men som sagt hostan har inte gett med sig ännu utan sitter där den sitter. Hostar mest på kvällar och nätter och hostar tills jag nästan spyr. Usch! Idag vaknade J junior med hosta och hög feber och det var inget roligt eftersom vi andra börjar bli friska nu. Dessutom är han alltid så emlig när han är sjuk och går och gnäller och tycker synd om sig själv. Det är verkligen inte alls skoj! Han är värre att ha sjuk hemma än N. Det enda positiva med att han blev sjuk nu var att idag har varit den enda lugna dagen sedan vi hämtade J från hans mamma. Annars har det varit bråk och tjafs mellan J och N och det har inte alls varit roliga dagar. J retar N jättemkt och N retas han med och så håller det på. Dessutom har J varit väldigt provocerande de senaste dagarna och inte alls lyssnat på vad vi har sagt. Usch, längtar tills skolan börjar igen.

I fredags var jag inne på barnmottagningen i Örebro med L som tyvärr oxå har åkt på denna jobbiga förkylning. Usch, jag lider med honom, lilla vännen. Jag fick utskrivet ventoline till honom som jag ger regelbundet, men annars gjorde de inget. Vi skulle återkomma om det blev värre. Ja och det blev det. Igår när jag var ute och handlade och skulle åka hem så började L att hosta och blev sedan helt blå och slutade i stort sett att andas. Jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Jag trodde att jag skulle förlora honom. Jag tog upp honom ifrån stolen och höll honom mot mig och då blev det lugnt. Efter att ha satt ner honom i stolen igen så blev det likadant igen efter bara en stund så jag fick stanna längs vägen och ta upp honom. Tack käre Gud för att du var med och höll ett vakande öga över L!
Jag vet inte om jag egentligen borde ha åkt in med honom men han har inte blivit så fler gånger här hemma. Han hostar jättemkt och har svårt att andas ibland, nästan så man blir lite rädd, men han klarar det. Hoppas nu på att det ska vända för honom och att han får bli frisk igen. Han äter inte lika mkt och sover mer, men det kan man ju förstå.
Ja som sagt, sjukstuga nummer ett har vi haft och har här hemma. Nu vill jag bara att alla ska bli friska igen.

Eftersom vi alla har varit sjuka så blev det att vi stannade hemma på nyår. Vi fixade lite gott att äta och sedan tog vi det bara lugnt, spelade lite spel och såg en bra film och myste i soffan. Ja, det var vårt nyår det!
Om några dagar börjar skola och jobb igen vilket på sätt och vis ska bli skönt, men samtidigt har det varit skönt att ha haft min underbara man hemma så länge. Tack J för allt som du har gjort den här månaden du har varit hemma, du betyder allt för mig! Jag älskar dig!

Förresten, tack svintoflickan för de fina presenterna som pojkarna fick, jättefint! Vi får försöka ses ngt när vi har blivit friska.

Nej, nu ska jag gå ner och sätta mig en stund med singstar, alltid lika kul! Jag fick ett nytt spel i julklapp med bara abbalåtar och det är grymt skoj!

Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans och sköt om er! C - jag tänker på dig! Free Animations

/ Mrsfunky
RSS 2.0