Mina prinsar

Ja jag är så otroligt tacksam över mina två små prinsar. Vilka fina små killar de är, så söta och så snälla. Jag kan sitta och titta på dem i timmar. Tänk vilken lycka att få vara mamma åt dem, vilken välsignelse dem är för oss.
N är så snäll mot L och ska pussa och krama honom och när L är ledsen säger N till på en gång, så sött...

Lite bilder på dem:

  

  

Ett barn

Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma

Ett barn som möter fientlighet lär sig att slåss

Ett barn som möter fruktan lär sig försiktighet

Ett barn som möter medömkan lär sig tycka synd om sig själv

Ett barn som förlöjligas lär sig skygghet

Ett barn som möter avundsjuka lär sig att avundas

Ett barn som möter skam lär sig att känna skuld

Ett barn som får uppmuntran lär sig självförtroende

Ett barn som möter tolerans lär sig tålamod

Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta

Ett barn som blir accepterat lär sig att älska

Ett barn som blir uppskattat lär sig att tycka om sig själv

Ett barn som får erkännanden lär sig att det är bra att ha ett mål

Ett barn som får vara med och dela lär sig generositet

Ett barn som möter ärlighet och hederlighet lär sig vad sanning och rättvisa är

Ett barn som möter trygghet lär sig tro på sig själv och på andra

Ett barn som möter vänlighet lär sig att världen är en bra plats att bo på

/ Mrsfunky

Nu är julen över

Ja tänk va, nu är redan julen över och om mindre än ett år är det dags igen. Känns lite märkligt, men vilken jul vi har haft. Så mysig!
På julafton åkte vi hem till Julita för att fira med mina föräldrar och syskon. Min äldsta syster med familj var inte med, men annars var vi samlade allihopa. Det var väldigt trevligt! Mkt mat blev det och som vanligt åt man lite för mkt mat, men det är ju bara jul en gång om året. Efter mat och fika var det dags för julklappsutdelning och N tyckte att det var så roligt, ville gärna vara med och öppna alla presenter.
På kvällen hade vi julklappsutdelning hemma och jag blev så nöjd med alla presenter jag fick. Jag fick precis det jag hade önskat mig. Tack älskling! N var i sitt esse och han blev överlycklig för alla nya leksaker, vissa bättre än andra :-)
Efter att N hade lagt sig hade vi en trevlig stund framför tv:n med ost och kex och annat gott. Mums!

På juldagen åkte vi till mina svärföräldrar för att fira med mannens familj och det var en allmänt mysig dag där med, med mkt mat och trevligt sällskap. Det är alltid lite jobbigt att träffas allihopa, men det gick faktiskt ganska bra i år både hos min familj och hos mannens familj. Skönt! Lilla L var så snäll hela julen och märktes knappt. Han är ett sådant snällt och fantastiskt litet barn, är så tacksam över det.

På kvällen sedan när vi kom hem så måde jag inget vidare, hade ont i huvudet, ont i magen och mådde illa. Jodå, jag åkte på magsjuka och låg sedan däckad resten av kvällen och natten. Syrrans ena tjej hade magsjuka på julafton när vi sågs, så det var säkert därifrån. Usch, det var inget vidare, men nu idag mår jag mkt bättre.
Min kära man verkar ha klarat sig, han har mått lite illa, men inget mer än så. N spydde några gånger i natt, men idag har han klarat sig, så jag hoppas att vi slipper detta nu.

Som sagt igår låg vi alla hela dagen, hade en riktig slappardag vilket vi behövde. Skönt, skönt! Idag händer det inte heller ngt särskilt, är bara hemma och tar det lugnt.

Lite bilder från julen:

     

       

  

Ska gå ner nu och fixa ngt att äta. Bäst att passa på innan L vaknar och ska ha mat.

Ha en fortsatt trevlig helg!

/ Mrsfunky

Bara två dagar kvar

Nu är det bara två dagar kvar och sedan är det julafton. Helt otroligt!

Idag var maken tvungen att jobba så idag är jag hemma själv med grabbarna. Än så länge har det gått väldigt bra, men jag är ganska så seg idag, har inte sovit så mkt i natt. Lillkillen var vaken tre gånger  i natt, jobbigt! Nåja, jag ska inte klaga, han är såååå snäll min lilla prins :-)
Förresten, här är vi förkylda igen. N är genomförkyld och näsan rinner i ett och L är oxå förkyld och väldigt rosslig och har spytt en hel del slem under morgonen. Lilla gubben, inte lätt att vara så liten och så täppt och rosslig. Jobbigt! Hoppas att det släpper snart!

Igår eftermiddag var vi hemma hos ett par kompisar och vi hade så trevligt! Vi drack glögg, åt pepparkakor, mumsade på skinksmörgåsar, åt julgodis och hade en allmänt trevlig eftermiddag och kväll. Killarna var så snälla och trots att det blev ganska sent så höll sig N vaken och var jätteduktig.

Ja som sagt, nu är det snart julafton så idag ska granen kläs och sedan ska vi försöka hinna med en sväng till affären för att handla det sista som behövs. Kommer väl att vara fullt med folk ute, men vad gör man. Tur att Maxi är stort så det inte märks på samma sätt.

Lite bilder från helgen som varit:

         
N i farfars knä, N öppnar julklappar, J i väntans tider...

      
L ligger i soffan, L prövar babysittern för första gången, samt N i soffan med favorittomten

   
Nyklippt liten kille samt tuff fotbollskille på pottan


Ja och sedan lovade jag E i förrgår när hon ringde att jag skulle ta ett kort på L i sin nalleoverall och mössan som vi fått av henne och lägga ut, så här kommer det.



Liten nallebjörn! Visst är han söt!

Nej nu ska jag gå och ta hand om mina små grabbar. N söker uppmärksamhet och lillkillen börjar grymta lite.
Ha en supertrevlig och mysig dag!

/ Mrsfunky

Snart så är det jul igen

Ja tänk va, snart är det jul igen och det börjar närma sig slutet av året. Det är inte klokt vad fort det här året har gått och så mkt har hänt. Det konstiga är att jag kan inte riktigt fatta att det är jul snart, men så är det varje år. Jag har inte den minsta julstämning, men det beror kanske på att all magi man kände när man var liten är borta. Nu är det inte så märkvärdigt med julen utan det är i stort sett som vilken dag som helst :-)
Nåja det ska i alla fall bli mysigt att få fira jul med mina underbara små pojkar och min underbara man samt med våra respektive familjer
Det mesta till julen är redan klart. Vi ska ta in granen och klä den och sedan har vi lite mat kvar att handla, men annars är allt klart. På tisdag ska jag bara vara och inte göra ngt.


Igår hade vi lite minijul med J som ska fira jul hemma hos sin mamma i år. Mina svärföräldrar kom på eftermiddagen och sedan hade vi lite julklappsutdelning. Det var mysigt! N fick oxå lite julklappar och han var helt i sitt esse, han tyckte det var så skoj. Han blev dessutom så glad för allt. Lilla gubben, det ska bli skoj att se hur han kommer att reagera på alla julklappar över julen. Värre är det med J som är väldigt svår att få nöjd. Varje år är det likadant och han verkar aldrig bli nöjd med sina julklappar. Det känns lite tråkigt, men vad ska man göra. Vi har ju lärt oss vid det här laget hur han är. Jag fick ett sällskapsspel av J som jag hade önskat mig: Med vilda gester. Det verkar vara skitkul, så syrran, på nyår vet ni vad vi ska göra... :-) Min kära man fick oxå ett spel så nu har vi flera spel att spela, skoj, skoj!
Igår passade vi även på att baka lite pepparkakor Animated Christmassamt att fixa lite julgodis. Så mysigt!


Idag på eftermiddagen ska vi över till ett par goda vänner och käka skinksmörgås och dricka glögg. Det har blivit lite av en tradition och det brukar alltid vara så mysigt. De väntar barn om två veckor och har dessutom en kille som är lika gammal som N. Rikitgt roligt! Tänk vad skoj de kommer att kunna ha tillsammans. De väntar förresten en liten tjej!

Ja annars händer det väl inte så mkt här. J har klippt håret på N idag och det blev riktigt bra. Jag ville egentligen gå med honom till en frisör, men tiden har inte riktigt funnits där och nu lär det väl inte gå och få till en tid innan jul, så då fick frisören J hoppa in. Nåväl, det blev inte så illa faktiskt! :-)  Ska försöka få in ett kort på honom imorgon så ni får se resultatet.
Nej, nu ska jag faktiskt gå och lägga mig en stund i soffan och slappa lite. Känner mig lite seg, undrar vad det beror på :-)

Förresten, tack E för att du ringde igår, alltid kul att prata med dig. Hoppas du får en trevlig jul i Oslo och att vi ses snart. Saknar dig så mkt! Jag lovar att jag ska anta din utmaning och ta ett kort på lillen som du önskade. Du vet att du alltid är välkommen hit och du får stanna hur länge du vill :-)

Ha en fortsatt trevlig söndag!
Free Animations

/ Mrsfunky

Julstädning och godisbak

Ja det är vad jag borde göra idag, men får se hur mkt som hinns med. Har precis blivit klar med allt jobb på kontoret och tänkte försöka hinna lägga mig en stund innan N ska hämtas på dagis. Idag känner jag mig väldigt seg, blev inte lika mkt sova i natt som igår natt, men L sov åtminstone fyra timmar i sträck , vilket var skönt :-)
Igår kväll kom makens syster med familj hit och det var väldigt trevligt. Det blev lite påfrestande bara att ha alla ungar hemma för de två minsta av barnen skulle konstant hänga över mig och L och skulle nästintill sitta på oss när han åt. Lite frustrerande :-)
Kommer inte bli glad om dem gör så vid jul, men då får jag säga till dem.
Ja annars har det varit ganska lugnt på besöksfronten vilket är skönt. Kan vara bra att bara vara hemma och inte göra så mkt.

Jag är förvånad över hur bra det går med N och L. N älskar verkligen sin lillebror och vill gärna pussa och krama och vara med och hjälpa. Han är så söt emot honom :-)
Visst kan man märka av lite svartsjuka ibland, men det är inte mkt inte. Hoppas det fortsätter så :-)

Lite mer bilder:

      

En trött N åker pulka,  liten kille på vår säng och L i pyjamas på soffan

Nej, nu ska jag faktiskt gå ner och fixa mig lite att äta. Maken min ska ut med en kund och äta så jag får väl fixa mig ngt själv.

Ha en fortsatt trevlig dag!

kramiz

/ Mrsfunky

Vän med vågen

Just det, nu är jag vän med vågen och det känns så skönt att se sig i spegeln. Jag kommer i mina vanliga jeans nu och jag väger lika mkt nu som innan jag blev med L. Härligt! Det betyder att jag bara har ca fem kilo kvar att gå ner som jag inte hann gå ner efter N. Som sagt, jag är vän med vågen! :-)
/ Mrsfunky

Vilken härlig morgon!

Ska bara skriva lite snabbt nu på morgonen, får försöka uppdatera lite mer senare under dagen. Det är full rulle hela tiden så tiden har inte riktigt funnits för att hinna med att blogga. Ska försöka skärpa mig lite.
Ja idag är det en härlig morgon. N vaknade på rätt sida idag, full av energi och så gosig. Vet inte hur många pussar jag har fått ifrån honom idag. Dessutom så har L sovit hela natten inatt, vaknade först kl sex på morgonen, så efter sex timmars sömn i sträck känner jag mig som en helt ny människa. Underbart! :-) Kan ju bara hoppas att det fortsätter så, men vem vet :-)
Jag kan i alla fall säga att jag är väldigt tacksam över att L är så snäll, han är precis som N var, inga problem med, bara äter och sover. Jag kan sitta och titta på honom i timmar. Han är så fin min lilla pojke!
Ska försöka få ut lite mer kort under dagen. Har faktiskt tagit ganska mkt kort, men visst, det blir ju mindre på andra barnet.
Nej, nu ska jag sätta mig med N som sitter och äter frukost. Han ska till dagis idag så då blir det en liten lugnare förmiddag.

Ha en trevlig dag!

Kramiz
/ Mrsfunky

Sååå tacksam

Jag har tänkt en hel del de sista dagarna och jag är så tacksam över min underbara familj och mina två fina små pojkar. Tänk att vi har blivit så välsignade och att vi får ha varandra.
Jag kan inte beskriva med ord hur mkt jag älskar mina pojkar och min man. De betyder allt för mig och jag vet inte hur jag skulle klara mig utan dem.
Vissa dagar känns allt mörkt och man känner sig tjatig och gnällig och har ingen ork, men då tänker jag på allt som jag har fått och allt som jag har att vara tacksam över. Tack käre Gud för att du har gett mig min familj och mina två pojkar. Jag älskar dig!

Jag brukar tänka en del på en barnsång som jag brukar sjunga för N ibland. Den är så fin!

Käre Gud jag har det gott, tack för allt som jag har fått
Du är snäll du håller av mig
Käre Gud gå aldrig från mig
Tack för liten och för stor
Gud bevara far och mor
Och alla barn på jord

Tack min underbara make för att du finns och för allt som du gör för mig. Jag älskar dig så!

/ Mrsfunky

Livet som tvåbarnsmor

Ja visst blir livet annorlunda när man har två barn, men samtidigt är det såååå mysigt. De första dagarna har varit intensiva men ändå mysiga. Skönt att ha så mkt hjälp av min underbara man. Det märks att man har glömt hur det var att ha en nyfödd, men man kommer snart in i det. Sömnen är inte lika som vanligt, man är som en zombie på dagarna, men annars så är allt bara sååå härligt.
N är en jättefin storebror och vill gärna vara med och pussa och klappa på L, så gullig! Visst lite avundsjuka märker man av, men inte så farligt ändå. Lilla gubben, han har helt plötsligt blivit så stor.

Lite bilder på prinsen:

      

    

Just nu ligger N och sover, min underbara man är i stan, var tvungen att åka iväg en stund och fixa ngt jobb. Lillen ligger på min mage i bärsjalen, så mysigt! Använder den för första gången idag, men den lär bli väl använd. Finns nog ingen bättre uppfinning. Han verkar dessutom trivas ganska bra i den så då finns det hopp.
Ja annars händer det inte så mkt idag. Ska försöka städa klart huset, sedan blir det nog en sväng till Marieberg på eftermiddagen för att köpa de sista julklapparna. kan vara skönt att ha det gjort.
Nej, nu ska jag faktiskt gå ner och fixa lite mat, magen börjar kurra ordentligt nu.

Ha det gott allesammans och en fortsatt trevlig vecka önskar jag er.
Tack alla för alla gratulationer som vi fått, det värmer!

Kramar
/ Mrsfunky

Nu är han här!

Om ni undrar varför jag inte har skrivit på några dagar så har jag haft annat för mig. I lördags morse kom lilla Levi till oss. Han vägde 3540 g och var 49 cm lång. Det  var en jättejobbig och tuff förlossning, men nu är han här och allt det jobbiga kommer att vara bortglömt om några månader.
Vi mår bara bra och han är sååå fin! Skriver mer en annan dag, har fullt upp med L och N. N är så mysig mot honom och ska pussa och vara go samtidigt som han nästa sekund inte alls vill vara snäll utan är mer avundsjuk. Nåja, så kan det vara.
Mkt saker har hänt och det har varit mkt jobbigt, men jag är så otroligt tacksam för att allt i slutändan gick så bra och för att jag har en fantastisk fin familj.
Tack min underbara man för att du fanns där under hela förlossningen och stöttade mig, hade aldrig klarat det utan dig! Jag älskar dig sååå!

Nej nu ska jag gå och sätta mig en stund. Kort kommer om några dagar.

Ha det bra allesammans och tack för alla gratulationer!

Kramiz
/ Mrsfunky

Såååå trött!

Ja just nu vet jag inte vad det är med mig, men jag är bara såååå ofantligt trött. Det känns som om jag inte har sovit på flera veckor. Kan kanske bero på att man är höggravid, vad vet jag :-) Har känt mig väldigt konstig och nästintill febrig de sista dagarna. Skulle egentligen ha träffat en kompis på förmiddaggen idag och ta en fika men jag ringde och avbokade och var hemma istället. Låg och sov i flera timmar. Kändes bra efteråt, men jag känner mig fortfarande lika trött :-) Inte lär det bli bättre när bebisen kommer :-) Ja tänk va, om ca en vecka så kanske vi sitter här med en bebis. Känns så konstigt, har nog inte riktigt fattat det ännu. Kommer nog inte att fatta det helt förrän vi är hemma med bebisen. Känner mig i alla fall ganska lugn inför förlossning och allt, vilket jag absolut inte gjorde för några veckor sedan. Då var jag skräckslagen :-)

Framåt kvällen idag hade jag bestämt att jag skulle åka över en sväng till C och L som vi inte har träffat på sååå länge. Det var riktigt kul att äntligen ses och få prata lite. N och L lekte ganska bra idag, men lite tjafsigt blev det oxå. Nåja, tvååringar är som de är :-) Tack C för en trevlig stund hemma hos er och tack för det goda fikat! Hoppas vi kan ses snart igen, det blir tyvärr alltför sällan. Saknar er mellan varven.
Jag lovar att jag ska höra av mig till dig så snart det sätter igång.
C har börjat plugga och jag är inte ett dugg avundsjuk. Usch, det verkar vara hur mkt som helst att göra och nästan aldrig ledig. Förstår inte hur hon klarar det, bra gjort!

Jag är oxå sugen på att plugga igen, läsa vidare till barnmorska, men det lär nog dröja ett år eller flera innan det blir dags för det. Får se om jag försöker söka in på skola lagom när jag ska tillbaka efter mammaledigheten eller ngt. Nåväl ,det är ett tag kvar innan dess.
Ikväll är det dags för en tv-kväll igen. Först är det Bonde söker fru och sedan är det Grey´s Anatomy. Jag vet, jag borde egentligen inte sitta så mkt framför tv:n, men samtidigt är det en ganska skön avkoppling.

Ska gå upp och hämta mina tofflor nu och bänka mig framför tv:n.
Ha en fortsatt trevlig kväll! Free Animations

Kramiz
/ Mrsfunky

Ingen rumpbebis

Nej det var ingen rumpbebis utan bebisen låg som den skulle med huvudet neråt. Det var precis som jag trodde, men det känns ändå skönt att veta :-)
Önskar nu bara att det kunde sättas igång, längtar såååå. Vill ha ut bebisen nu! Jag vet, den kommer när den kommer, men jag önskar bara att jag kunde slippa gå över tiden den här gången, för det vill jag inte. Har haft lite känningar, men inte alls så mkt att det skulle vara på gång. Konstigt att man kan längta efter att det ska göra ont :-)

Ja, annars har det inte hänt så mkt idag. Jag var som sagt på ultraljud imorse och sedan åkte jag och N till öppna förskolan en stund och lekte. Vi har inte varit där på länge nu, så det var riktigt trevligt. På eftermiddagen kom en kompis och hennes lilla kille över och lekte en stund. Vi fikade och pratade och hade allmänt trevligt! Tack E för en trevlig eftermiddag.
Ja och nu är det kväll och barnen har lagt sig. Det är den bästa tiden på dygnet när de har lagt sig och man får rå om sig själv lite och bara njuta av varandra och kvällen. Min kära man har lagt sig i badet och jag tänkte sätta mig en stund framför tv:n. Sedan blir det nog en kopp te och en macka lite senare.

Ha en underbar kväll allesammans och en fortsatt trevlig vecka.

/ Mrsfunky

Extra ultraljud

Var hos barnmorskan idag och allt såg bra ut. Hon var dock lite osäker på hur barnet låg i magen, så imorgon ska jag in på ett extra ultraljud för att kolla hur bebisen ligger. Jag tror att den ligger som den ska, men man vet ju aldrig. Det ska bli spännande att  få se bebisen, hur den ligger och om allt ser bra ut.
Nu ska jag iväg till dagis för att hämta lillkillen.
Ha det gott!

Kramiz
/ Mrsfunky

Första advent

Ja tänk att nu är det redan första december. Det här året har gått sååå fort, man hinner knappt med. Det märks att jag börjar bli äldre, med tanke på hur snabbt jag upplever att tiden går. För några år sedan tyckte jag att det var bra larvigt att säga att tiden går så fort att man knappt hinner med, men nu förstår jag precis vad de menar :-)
I helgen som var så var vi först och grattade min mamma, min bror och min svåger som alla fyllde år i torsdags. Ett stort grattis till er alla i efterskott. Det var trevligt och vi fikade en massa och åt goda tårtor. Mums!
Efter det åkte vi hem och fixade lite köttbullar, eller lite och lite, nu har vi så vi klarar oss ett tag. De blev sååå goda, vi lyckades verkligen den här gången. Tänk vad huslig man kan vara ibland, göra egna köttbullar och allt... Det händer inte alltför ofta ska jag säga, utan mest till jul.
Ja och sedan tog vi det bara lite lugnt resten av kvällen. Vi käkade pizza  och såg en halvkass film på tv. Inte alls bra, men vi såg ändå klart den.

Igår söndag var vi bara hemma och gjorde mest ingenting. Såååå skönt! På kvällen kom mina kära föräldrar förbi och fikade lite och drack sedan lite glögg. Det var inte helt fel inte. N ville inte sova när mormor och morfar var här, så det tog en stund innan han somnade igår. Han älskar verkligen dem, speciellt morfar. Han pratar mkt om morfar och vill alltid åka dit.

Den här helgen har varit en mysig helg och N har varit väldigt kramig och gosig och inte alls så trotsig som han kan vara ibland. Lilla gubben, tänk att han snart är två år, det är inte klokt. Snart ska han bli storebror oxå, hur ska det gå! Det ska bli spännande att se hur han kommer att reagera när bebisen kommer.
Jag längtar verkligen nu, den kan gärna få komma vilken dag som helst, är bara så trött på att gå med stor mage :-)
På tal om det ska jag till barnmorskan idag, ska bli skoj att se hur stor magen är. N är på dagis idag, han var lite skeptisk när jag skulle lämna honom imorse, men det gick nog bra.

Nej nu börjar jag bli lite hungrig, ska nog gå ner och ta mig lite att äta.
Hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag!

Adventstid kom till mitt ensamma hus;
jag sätter i staken ett sparat ljus.
Något skall ske bortom frostig advent;
jag väntar en gåva, som Herren sänt.

Den gåvan är av ett helt annat slag
än gåvor vi ger till varann´ var dag.
Öppna din tillstängda dörr i ditt hus.
Så lyser i mörkret ett litet ljus.

/ Mrsfunky
RSS 2.0