Shopping

Japp, idag har jag varit med en kompis på Marieberg och shoppat. Det var sååå kul! Jag behövde köpa mig ett par nya jeans eftersom det ena paret jag kan ha har ett stort hål på knäet och det andra är stora hål mellan benen. Inte så kul! Jag hittade ett par skitsnygga jeans på Only och köpte mig även en ny kjol där modell kort. Kanske inte vad jag brukar ha, men den var så läcker och det kan vara kul med en kort kjol till våren och sommaren. Köpte mig även lite träningskläder.
Ja, det var trevligt! Vi gick och fikade  och tog varsin varm choklad med grädde och marsmallows och till det en varm macka med kyckling. Mums, mums!

Nu är jag hemma igen och väntar på att L ska vakna och bli hungrig. Han var så duktigt hela tiden vi var borta, gnällde ingenting. Lilla killen!
Ikväll är det melodifestivalen igen. Vet inte om jag tycker att det har varit så bra hitills, men jag kommer nog ändå  att se det. Får se vad det blir för ngt att äta till kvällen. Funderar på att fixa varma mackor eller så.

Lite bilder på barnen:

       
L i sin babysitter,  N sitter och tittar i böcker, glad liten kille i grönt samt pojkarna bus leker på golvet

   

L badar i sin balja, nybadad liten N i handduk samt nybadad liten kille på skötbordet

Visst är de söta mina små pojkar :-)
Nu ska jag gå ner och sätta på lite kaffe så vi kan fika lite.
Ha en fortsatt trevlig lördag!

/ Mrsfunky

Snart helg igen

Tänk att veckorna går så fort. Kändes som om det nyss var fredag och nu är det fredag igen. Det ska bli skönt med helg för då är mannen hemma. Jag hoppas bara att det blir en lugn och skön helg och att vi slipper en massa tjafs och bråk mellan barnen. Helgerna brukar kunna bestå av det. J junior och N bråkar sååå mkt, jag kan bli tokig på dem.
Igår var N på dagis och då passade jag på att städa lite eftersom det var torsdag och torsdagar betyder städdag. Kändes mindre kul igår, men det är ett måste. Efter att ha städat lite åkte jag till Marieberg en sväng och tittade lite. Det var flera nya affärer som öppnade där igår så det var kul att få kolla in dem lite. Hittade mig en klänning på Lindex, annars blev det lite kläder till N och L. N var bla i stort behov av en pyjamas, så det blev en med en massa bilar på. Gissa om han blev glad :-)
Åkte sedan hem till M för att fika lite innan N skulle hämtas. Hon hade fixat semlor, så det blev en semla och en kopp te. Mums! Känns alltid kul att träffa M. Vi kan prata om det mesta och har alltid trevligt! De har fixat i ordning sitt tv-rum och det blev såååå otroligt snyggt. Blev lite sugen nu på att köpa nya soffor och fixa vårat tv-rum, men det får bli när barnen har blivit lite större. Som det är nu så kommer det att bli mer fläckar på soffan, av både det ena och det andra. Det är väl så när man har barn kan jag tänka mig.
Ja annars hände det inte så mkt igår, det blev en eftermiddag hemma och N lekte mkt på sitt rum. På kvällen var gubben borta på föräldramöte och J junior spelade teater i skolan, så jag var hemma själv med de två minsta. Det gick väl bra, men N är inte så rolig att lägga längre. Han springer upp gånger flera och vill inte lägga sig igen. Blir man arg på honom så skrattar han mest. Usch, detta trots! :-) Skönt att veta att de flesta barnen trotsar och att det inte bara är han :-)
Idag ska vi åka hem till en kompis på förmiddagen. Hon har två barn i precis samma ålder som N och L. Hennes son är bara en och en halv månad och E är några veckor äldre än N. Ska bli kul att ses lite. Vi har inte setts på väldigt länge, så vi får se hur det går med N och E om de leker bra ihop eller inte.
Ja och ikväll blir det ngt gott att äta och sedan blir det Let´s Dance på tv.
Ska förresten försöka få in lite nya kort på barnen, men det blir senare under dagen eller i helgen.

Ha en mysig fredag allesammans och sköt om er!
/ Mrsfunky

Semlor, singstar och Buzz

Ja, så kul var kvällen igår. Som jag redan berättat så kom mamma och pappa och lillbrorsan över igår kväll. Vi käkade lite mat och drack sedan kaffe och åt semlor. Mums! Efter att alla var mätta och belåtna, inklusive L så satte vi oss inne i tv-rummet och spelade singstar. Bara så att alla vet, brorsan är sååå duktig på att sjunga och han brukar vinna över alla. Men igår så hade han inte samma tur. Jag vann över honom flera gånger och snacka om att jag blev stolt. Brorsan däremot vara nära på att ge upp, men han vann faktiskt några gånger han med. Det var sååå skoj och jag tror inte att jag har haft så roligt på länge. Efter singstar blev det Buzz och där hade jag inte lika tur som brorsan. Det blev bättre när pappa kom och var med för då kom jag inte sist i alla fall :-)
Ja vi hade en väldigt trevlig och mysig kväll och jag skrattade en hel del. Tack för det!

Idag lämnade jag N på dagis klockan nio och sedan åkte jag och L till Maxi för att köpa lite böcker på bokrean. Det blev en hel del böcker, både till mig och barnen, men oxå två ljudböcker till mannen min. Efter det gav vi oss av till pingstkyrkan på öppna förskolan. Det var riktigt trevligt! Idag var dessutom en kompis ifrån föräldragruppen med N med för första gången. Hon fick en liten pojke för ca 1½ månad sedan. Jag har inte sett dem på så länge, så det var skoj! E som är lika gammal som N hade blivit så stor och hjälp vad söt hon var. Vi bestämde att vi skulle ses på fredag så att N och E kan leka lite. Trevligt!
God mat blev det oxå, tacopaj med chips och sallad. Mums! Skönt att slippa laga mat på dagen.
Nu på eftermiddagen efter att jag har hämtat N på dagis så ska vi hem till en annan mamma ifrån föräldragruppen. Hon har två tjejer, en som är som N och en som föddes i juni tror jag att det var. Som sagt, idag är det fullt på schemat.
Nu ska jag gå och packa upp böckerna som jag har köpt.
Ha det gott!

/ Mrsfunky

Fettisdagen

Ja idag är dagen då man ska äta semlor och då inte behöver känna sig dum när man mofflar i sig :-)
Var på öppna förskolan idag på förmiddagen och till fikat var det som sagt semlor. Mums! N åt och tyckte det var sååå gott.
Ja annars har det inte hänt så mkt idag, har varit hemma och tagit reda på tvätten, vilket är ett onödigt måste. Usch vad det är tråkigt :-(
Ikväll kommer mina föräldrar och min lillebror över och käkar semlor. Tänkte bjuda dem på mat först och sedan får det bli semlor till kaffet. Det blir trevligt! Pappa är N´s stora favorit och brorsan kommer efter pappa, så jag vet en som kommer att bli överlycklig när de kommer.
Nej nu ska jag ta och börja förbereda lite till kvällen och sedan sätta på lite musik till N som står här och tjatar om att han vill lyssna på musik.
Ha det gott och njut riktigt mycket över era semlor!

/ Mrsfunky

Matsedel för vecka 9

Har börjat skriva matsedel för varje vecka och har gjort så nu i ca sju veckor.
För det första så behöver man inte fundera på vad vi ska äta och för det andra så blir det billigare när jag veckohandlar. Då handlar jag bara det som behövs till veckans mat samt annat som är slut. Fungerar suveränt bra tycker jag! Jag tänkte att jag varje vecka skriver ner veckans matsedel för att på så sätt kanske inspirera andra till maträtter.
Hoppas att ngn av er får lite nya ideer eller så.

Måndag:
Spaghetti och köttfärssås

Tisdag: Rotsaksgratäng och korv

Onsdag: Dillsjuden fisk med potatis och ärter

Torsdag: Raggmunk med bacon, lingon och keso

Fredag: Tunnbrödsrulle med skinka

Lördag: Kasslergryta med ris

Söndag: Indonesisk kyckling med pasta

Smaklig måltid!

/ Mrsfunky

Äntligen igång

Ja nu är jag äntligen igång med träningen. Känns såååå skönt! Lämnade N på dagis imorse och åkte sedan iväg till träningslokalerna. Satte mig på en cykel och började trampa. Usch, jag har ju inte den bästa konditionen inte, svettades som en gris :-) Nåja, har man inte tränat på över ett år så kan man väl ha förståelse för det. Jag tog det lite lugnt idag, kan inte börja för hårt när jag inte har tränat på länge. Är ändå ganska nöjd med mig själv. Cyklade sju kilometer på 20 minuter, helt ok för mig :-)
Ja och sedan har jag hunnit vara och handla på maxi, ätit lunch och tvättat en maskin tvätt. Känner mig än så länge ganska nöjd med mig själv och den här dagen. Tänkte ta och börja baka lite till kalaset när N kommer hem från dagis. Får se hur det går! Det beror helt och hållet på vilket humör N är när han kommer hem.
Ja mycket mer än så händer nog inte idag. Överhuvudtaget har jag inte så mkt inbokat i veckan som kommer utan jag tar dagarna som de kommer.
Nu ska jag i alla fall sätta mig och kolla lite recept innan L vaknar och ska ha mat.

Ha det gott!
/ Mrsfunky

Söndag

Ja nu är det söndag igen vilket betyder slutet av veckan och av helgen som har varit så skön. Det känns alltid jobbigt när det är söndag för då vet jag att det dröjer några dagar igen innan det blir helg och min kära man är hemma på dagarna.
Idag på förmiddagen har vi varit i kyrkan. Det var en grupp ifrån Småland som hette Vocalsis som var där och sjöng och dem var såååå duktiga. Vilka röster! Tänk om man kunde sjunga som dem, vad härligt det vore!
N var duktig och satt  i stort sett still hela tiden fast det höll på ett bra tag. Lilla vännen, jag var så stolt över honom. När vi kom hem var han så trött och gick och la sig på en gång och somnade på stört. Skönt!
L ligger här på golvet och leker och pratar och har sig. Det är en mysig ålder när man kan börja få kontakt med dem och de skrattar och pratar. Så mysigt!
I ugnen står det klyftpotatis och morötter och till det ska vi äta kycklingfilé och grönpepparsås samt sallad. Mums! Inte helt fel inte.
Nej nu ska jag gå och byta bajsblöja på lillemannen som har tröttnat på att ligga här.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

/ Mrsfunky

Jag vill bara tjäna dig

"Jag vill bara tjäna Dig
Dig och ingen annan
Du betyder allt för mig
Din kärlek är oändlig
Fram till Dig jag nu kommer
med min sång"

Ja tänk att det finns en sådan underbar Far som gör allt för en och som aldrig lämnar oavsett vad som händer. Jag önskar så att jag kunde visa mer av den kärlek jag känner, den längtan jag har, men det är så svårt.
Jag vill bara tjäna Honom, Han betyder allt för mig. Jag önskar jag kunde visa mer för vänner och bekanta vad jag tror på och stå upp för det, men det är så svårt.
Längtan finns där, så stor...längtan efter helighet, efter renhet.

Rena mig med elden från Din ande!

Tänk att vara ren som snö, att inte ha ngt som bryter ner eller som jag behöver skämmas för inför Honom.
Jag vill leva rätt, leva rent och jag tänker försöka!








/ Mrsfunky

Trött efter badet

Ja det gick faktiskt över förväntan i badhuset. L sa ingenting utan bara låg och hade det skönt. Man såg på honom att han njöt och tyckte det var mysigt. N skrattade och busade en massa. Han dök ner gånger flera i vattnet och fick sedan smak på rutschkanan som han ville åka gånger flera. Lilla gubben, han brydde sig inte att han kom under vattnet inte. Han bara skrattade. Vi ska försöka komma iväg regelbundet till badhuset så N och L vänjer sig med vatten och blir som små fiskar. Kalaset idag gick på åtta kronor. De firade 40 år i år badhuset så dem tog betalt för samma pris som det kostade för 40 år sedan, dvs fyra kronor per vuxen. Det kan det ju vara värt :-)
Yes, och nu är det träning som gäller från och med nästa vecka. Har äntligen köpt mig ett träningskort, på N´joy i Kumla. Ska bli så skönt att få komma igång. Tänkte åka och träna när N är på dagis, då kan man ju sätta sig och köra lite konditionsträning och sedan kan man köra några pass på kvällarna när J är hemma med barnen.

Ja och nu sover båda killarna som blev helt slut efter badet. Kan förstå det, själv känner jag mig helt seg. Ska nog passa på att lägga mig en stund jag med innan L vaknar och ska ha mat.

På återseende!
/ Mrsfunky

Till badhuset

Ja idag ska vi åka till badhuset. Ska bli roligt! L har inte varit i badhuset förut och det var ca ett halvår sedan vi var och badade med N. Hoppas det kommer att gå bra. Jag får uppdatera när vi kommer hem.
Ska gå och byta på L som fortfarande har pyjamas på sig och sedan ska vi åka.

Hoppas ni får en mysig lördag!

/ Mrsfunky

Far och fläng

Ja så har hela förmiddagen sett ut idag. Det känns som om jag har varit på en massa ställen idag. Först åkte v i till apoteket för att handla hem mer näsdroppar och även hämta ut piller så jag slipper bli med barn :-) Kan vara skönt att ha för några fler barn vill jag inte ha :-)
Efter det gick vi för att byta batteri i min klocka som hade gett sig. Känns som om jag nyligen bytte batteri i klockan, men det kan jag ju inte ha gjort. Sedan gick vi för att köpa en blomma till köksbordet  Hade fått blomcheckar i julklapp, men när jag skulle betala så gällde inte dem checkarna i den affären, så det får bli fler blommor ngn annan dag, dock inte från samma affär :-)
Efter det gick turen till Lekia för att titta om de hade badbyxor till L, men se de hade dem inte. Jag vet att jag köpte små badbyxor till N när han var liten, men de tycks ha försvunnit. Så kan det vara!
Hem och hämta mannen för att åka in till Örebro och göra några ärenden. Där blev vi kvar ett tag och sedan åkte vi till Max på Marieberg för att käka. Det var alldeles för mkt folk, bilar överallt, så det blev ingen hamburgare. Istället åkte vi förbi grillcenter i Kumla och köpte med oss lite kebab hem. Mums!
Jag vet, jag borde inte ha ätit det,  men ibland får man göra undantag. Får försöka ta nya tag nästa vecka.

Ikväll kommer ett par goda vänner över till oss. De har två barn i samma åldrar som N och L så det blir skoj. Ska slänga ihop lite thaikyckling á la Thuresson med ris till och sedan till kaffet blir det snickerstårta med vanlijglass. Inte helt fel inte! Ska bli spännande att se hur kycklingen kommer att smaka. Har inte lagat den förut så det blir premiär ikväll.

Igår torsdag så kom en kompis över på förmiddagen så vi satt och pratade lite. Hon ska ha sitt andra barn om tre veckor. Spännande! Hennes dotter och N är lika gamla. Det är roligt att man har några att umgås med som har barn i precis samma åldrar, underlättar då. Dessutom är det ju fler hemma samtidigt.
Just nu har maken åkt in till Örebro för att göra några ärenden och L och N sover gott. Hm, vad göra då? Jo jag ska nog sätta mig med en kopp te och titta lite i min nya kakbok osm jag har köpt: A piece of cake. Det verkar finnas hur mkt gott i den som helst. Jag måste ju se till att baka lite till kalaset som ligger framöver. Får se vad vi kan hitta på för gott.

Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig dag och en mysig och skön helg!

/ Mrsfunky

In the blink of an eye

Tänk att det finns en anledning till att vi lever, det är inte bara slumpen. Det finns ngn som dog för oss, som gav sitt liv för vår skull. Han gjorde det av kärlek och jag kan inte finna ord för den tacksamhet jag känner, den kärlek jag har till Honom. Jag önskar bara att mitt liv skulle präglas mer av Honom och att jag istället för att gå min egen väg skulle gå den väg som är utstakad för mig.

Herre, tack för att jag finns!
Tack för min familj och för min underbara man!
Tack för att jag får vara din!



 

/ Mrsfunky

Lek och bus

Ja idag har det varit mkt lek och bus. Jag och killarna åkte tillsammans med syster yster och hennes familj till lek- och buslandet i Örebro. Tyvärr glömde jag kameran så det blev inga kort, men det får gå ändå. Det blev mkt klättrande i klätterställningarna och mkt spring efter N. Första gången så gallskrek han i klätterställningen, men sedan släppte det som tur var och han klättrade med de andra barnen. Vi hade så mysigt och roligt! Tack syster yster för en trevlig dag, det får vi göra om ngn gång!
N var så trött när vi åkte därifrån att han somnade innan jag var ute på motorvägen. Lilla gubben, det är inte lätt att hålla sig vaken inte när man har hållt igång en hel förmiddag.
Ja annars så händer det inte så mkt idag. Det får nog bli en lugn eftermiddag och kväll här hemma.
Ringde förresten och skulle boka klipptid, men jag fick ingen förrän lör 21/3. Hur kul känns det, det är ju en hel evighet tills dess. Nåja, det får gå, får hoppas att håret klarar sig och inte ser allt för slitet ut tills dess. I så fall får jag väl gå med mössa på mig eller ngt :-)
Nej, nu ska jag sätta mig en stund och gå igenom posten.

/ Mrsfunky

Aldrig ngt slut

Nu är det ny vecka igen och idag har N varit ledig från dagis. Fm spenderade vi på öppna förskolan i Fylstakyrkan tillsammans med kompisen E och hennes lilla dotter. Trevligt ,trevligt! Jag var dock tvungen att åka till bm för efterkontroll, så jag lämnade N kvar där och åkte iväg. Som vanligt kom jag inte in i tid utan fick vänta trettio minuter. Skönt att L är så snäll och bara sover och att N var kvar med E,  annars hade det blivit jobbigt!
Hos barnmorskan gick allt bra och nu har jag fått recept på preventivmedel oxå så nu är det bara att köra :-)

På eftermiddagen har vi inte gjort ngt särskilt. N har lekt snällt på sitt rum i snart två timmar och jag har suttit och tittat i gamla fotoalbum. Kul att se hur man har sett ut genom åren. Usch,, jag undrar hur många olika frisyrer jag har haft egentligen :-) Vissa mindre snygga än andra :-)

Igår så lämnade jag N på dagis kl nio och åkte sedan direkt till Maxi för att handla. Sedan hem och packa upp varorna för att sedan bege mig in till Örebro för att titta lite. Hittade en del kläder, bla jeans till N och J junior. Jag köpte de där byxorna som jag inte hittade på Marieberg till N, blev så glad när jag hittade dem. Det blev även en ny vårmössa till N och även en till L. Jag har dille på mössor, tycker att det är så kul och skulle kunna köpa hur många som helst. Det gäller bara att ha användning för dem.
Klockan halv tolv hade jag bestämt träff med kompisen E. Vi träffades på hamnplan och gick sedan till Gröna grodan  för att käka lite lunch. Mm, de har så god mat där. Det blev en sallad med bulgur, kyckling, bacon och salami. Mums! Man kan aldrig få nog av deras mat.

Förresten, idag var min mamma inne för att få sina provsvar efter proverna som de tog på operationen. Det positiva var att den stora cystan var inget farlig, bara en fettcysta eller så. Det dem hittade på blindtarmen visade sig dock vara en tumör, vilket inte känns så kul. De vet inte ännu vad för slags tumör det var utan det skulle hon få reda på nästa vecka. Ytterligare lång väntan. Det är bara att hoppas på att det blir ett positivt besked då, men det vet vi ju inte. Det känns som om min familj har varit med om tillräckligt. Vi behöver inte fler motgångar nu.

Gud är med oss


Jes 41:10
Frukta inte, för jag är med dig, var ej modfälld, för jag är din Gud. Jag styrker dig och jag hjälper dig,
jag håller dig uppe med min rättfardighets högra hand.

Ps 46:2-3
Gud är vår tillflykt och vår starkhet, en hjälp i nöden, väl beprövad.
Därför skulle vi inte frukta, om än jorden omvälvdes och bergen vacklade ned i havsdjupet.

Ps 91:1-2
Den som sitter under den Högstes beskydd och vilar under den Allmäktiges skugga, han säger:
"I Herren har jag min tillflykt och min borg, min Gud, på vilken jag förtröstar."

Ps 91:11-12
För han skall ge sina änglar befallning om dig, att de skall bevara dig på alla din vägar. De skall bära dig på händerna, så att du inte stöter din fot mot någon sten.


Ja det känns skönt att veta att även om det finns motgångar i livet så finns det en som alltid är nära och som styrker och hjälper. Han är en vän i nöden och jag är så glad att jag får tillhöra Honom.

Nu ska jag gå och hjälpa N att sätta på en film och sedan är det dags att börja med maten.
Ta hand om er!

/ Mrsfunky

Slutet av veckan

Ja nu är snart denna vecka slut den med. Veckorna springer fram i en rusande fart och innan man hinner blinka är det ny vecka igen.
Igår var det som sagt alla hjärtans dag och det blev en bra dag trots allt. Åkte och handlade på förmiddagen. Köpte lite gott till kvällen samt presenter till min kära man samt våra små älsklingar som dagen till ära fick varsin liten present.
Efter att småprinsarna hade sovit så gick vi ut till pulkabacken och åkte lite pulka. N tyckte inte att det var så superkul, men han åkte i alla fall en tre-fyra gånger ner för backen. Lilla gubben, han är inte alltid så kaxig han inte. Nåväl, det var skönt med lite frisk luft, det kan behövas ibland. Borde bli bättre på att vara ute.
Kvällen bestod av tre rätters middag för mig och min kära man. Mums! Det var sååå gott och jag blev alldeles för mätt. Nåja, tur är väl att det inte blir så mkt mat varje dag. Hur skulle man då se ut :-)
När barnen sedan hade lagt sig och melodifestivalen hade slutat så tittade vi på en bra film, wanted med Angelina Jolie och Samuel L Jackson. Kan varmt rekommenderas!
Ja och idag är en ny dag med nya saker och nya upplevelser. Har inget speciellt för oss idag, tar dagen som den kommer. Ska i alla fall försöka gå ut en sväng på eftermiddagen när N har sovit. Måste passa på i det vackra vädret.
J junior ska åka till sin mamma idag och ska vara där över sportlovet.

Nej, nu ska jag gå och se vad min lilla ligist har för sig. Det är alldeles för tyst.
Ha en underbar söndag!

/ Mrsfunky

Alla hjärtans dag



Hoppas att ni alla får en härlig dag med nära och kära och att just den här dagen blir ngt särskilt för dig.
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag hade planerat en fin tre rätters middag till mig och min man som vi skulle äta ikväll när N hade lagt sig. J junior skulle nämligen åka på läger i dag och komma hem imorgon. Vad händer då, jo lägret blir inställt. Typiskt! Så kul blir den middagen, men, men det blir middag ändå. J junior och N får sitta i köket och äta egen mat medan jag och min kära man dukar fint och äter i matsalen. Allt går att ordna bara man vill.
Just nu är det lugnt hemma. J junior följde med sin pappa för att handla present till mig och mina två små prinsar ligger och sover. När de sedan har vaknat och J junior och J har kommit hem så ska vi gå ut och åka pulka i backen härborta. Skoj, skoj! Bäst att passa på medan det finns snö. Man vet aldrig hur länge den får ligga kvar. Dessutom så är det ju toppenväder , med strålande sol. Kan det bli bättre!



Lite nya bilder på barnen:

       


Tänk att för sex år sedan idag så förlovade jag mig med min underbara man. Vad fort tiden har gått och jag är lika förälskad i honom nu som då.

Till min underbara man:


På återseende!
/ Mrsfunky

Skön vinterpromenad

Kl är snart tio och jag har varit och lämnat N på dagis och tog mig sedan en promenad på ca 40 minuter. Skönt! Det bet tag i kinderna, hade nog även behövt en mössa, men annars var det skönt. Ska försöka ta det som vana när jag har lämnat N på dagis att alltid ta en promenad efteråt, även när jag hämtar honom. Gör jag det så blir det sex promenader i veckan á 40 minuter och kommer jag sedan igång att träna lite så ska det nog ge effekt. Visst, nu är det  ju inte så att jag enbart ska gå ner i vikt, utan jag har en sååå dålig kondition så den är verkligen i behov att byggas upp.
Idag är det torsdag vilket betyder städdag! Yippiee! Inte det roligaste som finns, men dock nödvändigt.
Men nu ska jag inte göra ngt utan ta mig en kopp te och sätta mig med dagens tidning. Ska även försöka göra några sidor till N´s album. Får se hur det går.

/ Mrsfunky

Turkiet, all-inclusive och femstjärnigt lyxhotell

Japp, så kommer det se ut för mig, min kära man och lille L en vecka i maj. Vi bokade resan för ca en vecka sedan och jag längtar såååå! Visst, jag kommer längta ihjäl mig efter min lilla plutt N som ska vara hos mamma och pappa, men annars så ska det bara bli skönt att få komma iväg en vecka. Det behöver vi!
Tänk att bara sola och bada och äta god mat och ja...bara vara! Dessutom så ingår allt så vi kan äta hur mkt som helst. Wow!

Lite bilder från hotellet som vi ska bo på:



       

        

       

       

/ Mrsfunky

Onsdag mitt i veckan

Ja så var det onsdag igen och halva veckan har redan gått. Usch, veckorna bara springer fram. Det känns som om vi nyss var i början av januari och nu är vi redan i mitten av februari.
Igår tisdag tog jag mitt pick och pack och åkte hem till mina föräldrar i Julita en stund. Jag messade på vägen och sa att kaffet skulle vara klart kl halv tio och sedan köpte jag med mig lite fikabröd samt en bukett tulpaner och åkte dit. Det var trevligt! Vi fikade och pratade och gick sedan ut en sväng. Vi gick och hälsade på farmor som nu bor på ålderdomshemmet i Julita. Jag hade inte träffat henne på länge så det var kul! Synd bara att det har gått så fort med hennes demens, lite jobbigt tycker jag.
Klockan ett tog jag sedan bilen för att hälsa på min kompis svintoflickan och hennes barn. Det var så länge sedan vi sågs nu. Hos henne åt vi god lunch och fikade en massa gott. Tack M för en trevlig eftermiddag! Det får vi göra om snart igen!
Hon har så söta barn och minstingen L hade jag inte sett sedan hon var en liten bebis och nu var hon nio el tio månader. Ja, tiden går fort.
Idag lämnade jag N på dagis kl nio och efter att ha pratat en stund med min kära syster yster så begav jag mig sedan till Pingstkyrkan och öppna förskolan. Idag var det bara fyra mammor där så det var lite lite med folk, men trevligt var det och god mat fick vi.
När jag sedan skulle hämta N på dagis så var klockan mkt och jag hade lovat N att han skulle få åka pulka hem. Så jag tog därför och la L i sin lift och körde sedan honom i en pulka och tog med mig en annan pulka till N. Eftersom det snöade och blåste lite lade jag en filt över L´s huvud och ansikte så det inte skulle blåsa in. Hm, jag vet, det såg lite knäppt ut, men jag tror inte att det var så många som såg mig som tur var. Synd att jag inte tog kort på det, det hade varit kul att ha som minne :-)

Ikväll händer inget särskilt, ska laga lite mat, fiskgratäng och potatis får det bli och sedan blir det förhoppningsvis en lugn kväll framför tv:n eller så. Borde komma igång och träna lite, men jag tänkte åka och träna imorgon när N är på dagis. Måste bara kolla upp först vilka tider de har öppet.
Nu tror jag att min kära man har kommit hem så då ska jag nog gå och vara líte social. Sedan ville N att jag skulle läsa en bok, så då är det väl bara att göra det. Bäst att passa på medan L sover.

/ Mrsfunky

Hej mitt vinterland

Ja vilken vinter vi har fått. Så mysigt! Det är bara att hoppas att snön får ligga kvar ett tag så man hinner åka lite pulka och vara ute och njuta lite av snön och det vackra vintervädret :-)
Helgen som var så hade vi det ganska lugnt och skönt. Var på fest i lördags och firade mina kära vänner M och S som har fyllt 30. Det var en kanonmysig och trevlig fest med god mat och mkt annat gott. Tack för en supermysig fest!
Igår så var vi hemma hela förmiddagen och sedan på eftermiddagen åkte vi till kyrkan på familjegudstjänst. Som vanligt var det fullt med folk och N tyckte det var sååå skoj!
Idag har N varit på dagis på förmiddagen och jag passade då på att åka och handla samt att sätta mig och börja göra några sidor till L´s scrappingalbum. Känns skönt att äntligen få komma igång. För mig är det verkligen avkoppling att sitta med scrapbooking. Önskar dock att det blev oftare och att jag skulle ha mer tid för det.

Lite bilder på sidor jag gjort:

    

Efter att ha hämtat N på dagis så gick han och jag och L till pulkabacken för att åka lite pulka. N var väl inte lika förtjust i det som jag och ville bara åka några gånger och sedan ville han gå hem igen. Hm, det fick jag för att jag gjorde mig till och gick till pulkabacken med honom :-)

Bilder från dagen:

     

N i sin pulka , samt L nerbäddad i sin vagn

Ja förövrigt har det inte hänt mkt idag. Har varit en ganska lugn eftermiddag. Har tittat på tv ikväll på familjen annorlunda. Är så glad att jag bara har två barn. Förstår inte dem som skaffar fem barn eller fler. Hur orkar dem?

Nåväl, nu ska jag gå och lägga mig. Skriver mer en annan dag!

/ Mrsfunky

Trettio-års fest gånger två

Japp, så ser vår dag ut. Mina kära vänner M och S har fyllt 30 år och idag så blir det stort kalas med en massa folk. Ska bli trevligt! :-) Kul att träffa lite människor som man inte har träffat på länge. Hoppas det kommer att gå bra med grabbarna bus, men N kommer att ha en massa andra barn att leka med så det ska nog gå bra.
N vaknade klockan kvart över fem imorse, jättekul! Vet inte vad det är med honom, men han har börjat vakna så tidigt på morgnarna. Igår vaknade han halv sex. Hm, hoppas det bara är ngt övergående annars vet jag inte hur jag ska orka.
Ikväll börjar även melodifestivalen. Skoj , skoj, får se om vi hinner hem tills dess eller inte. Känns som om det kommer att bli en lång dag!
Igår så var N ledig ifrån dagis så då passade vi på att åka till Marieberg och titta lite. Jag hade hittat ett par skittuffa jeans på Hm som jag vill köpa till honom. Visst, när jag kom dit så fanns de inte, jobbigt! Hoppas dem finns kvar inne i Örebro annars vet jag inte vad jag gör. Jag vill verkligen köpa dem åt honom. Nåväl, det blev ett par byxor till mig, samt lite lunch på Mc´Donalds så dagen blev ändå bra.
Kvällen bestod sedan av tacos och Let´s Dance. Det har blivit tacos flera veckor i rad nu på fredag kvällarna, men jag kan inte få nog av det, dessutom så kan man ju variera det i mängder. Gott, gott!

Imorgon är det äventyrsgudstjänst på eftermiddagen för alla barn med familjer. Det ska bli trevligt! N älskar att gå på dem och sitter still hela tiden och är med och sjunger. Han är en riktigt liten sångfågel! Han går och sjunger hela dagarna och jag måste säga att jag är lite imponerad över honom. Han kan så många texter och melodier, han är riktigt duktig faktiskt.
Nej, nu ska jag ta och packa väskan och sedan ska jag sätta mig en stund innan vi ska åka.
Hoppas ni alla får en fortsatt mysig helg.

/ Mrsfunky

Födelsedagar på rad

Ett stort grattis till syster yster som fyller år idag, samt min kära systerdotter I som blir fyra år idag. Oxå ett försenat grattis till syrrans äldsta som blev 7 igår Free Animations
Ja januari och februari kryllar av födelsedagar. Det är ngn hela tiden, men nu blir det lugnt ett tag framöver. Skönt!

Ja annars har det inte hänt så mkt sedan sist. Var över hos syrran idag på fm och åt tårta och annat gott. Tack syster för idag, det var trevligt och som vanligt bjöd du på mkt gott.



Jag och lillknatten hos syster yster

I eftermiddag ska jag bara ta det lugnt. N är uppe på sitt rum och leker och L ligger nöjd i sin babysitter så då kan man passa på att bara göra ingenting.
Igår förmiddag åkte jag med båda killarna på öppna förskolan i Fylstakyrkan. Kompisen E följde med och hade med sig sin lilla tjej som nu har blivit en månad gammal. Det var som vanligt trevligt och speciellt kul att få sällskap med sig. Tack E för att du följde med.
Har funderat på att börja träna två gånger i veckan från och med nästa vecka, får se hur det kommer att gå. L äter en hel del på kvällarna, så det är kanske inte så lätt. Får väl se till att pumpa ur ordentligt.
Nej nu ska jag gå och plocka ur diskmaskinen och greja lite medan killarna är lugna.

Ha en fortsatt trevlig dag!

/ Mrsfunky

Förkylning igen

Ja jag undrar om vi någonsin ska bli fria ifrån alla förkylningar och annat jobbigt. L har varit förkyld nu i snart sex veckor och han är dryga åtta veckor. Stackarn! Hoppas att det vänder snart för honom.
N har oxå blivit förkyld igen med näsa som rinner och hosta som är besvärlig. Det blir till att ge ventoline till båda mina små prinsar.
Ja och så var det måndag igen med ny vecka och nya äventyr. Idag har N varit på dagis och jag har försökt att jobba lite på kontoret och få undan en del jobb därifrån. Är alldeles precis klar med det, vilket känns skönt. Nu behöver jag inte jobba ngt förrän tidigast nästa vecka eller veckan efter. Har även varit och handlat idag på morgonen, vilket har blivit en rutin på måndagar när jag har lämnat N på dagis. Det är skönt att handla på måndagar och veta att man har allt man behöver för veckan som ligger framför. Visst, ibland kan man behöva åka och komplettera lite framåt helgen, men det är ju helt ok.

Vad har då hänt sedan sist. Jo i fredags så hände det mkt. Usch vilken dag, så stressig. Först skulle jag till USÖ på efterkontroll hos både bm och läkare. Vad hände då, jo det blev försening två gånger så jag fick sitta och vänta en hel del på att få komma in. Men, men sedan gick allt bra och jag är nu godkänd, allt såg bra ut :-) Efter det hem lite senare än tänkt. Stannade och köpte med mig mat hem till mig och pappa som hade kommit förbi. Hem och slänga i sig lite mat, väcka L som var tvungen att äta innan vi skulle vidare på två-års kalas. Packa väskan och iväg till N´s kompis L som blev två dagen till ära. Tack C för ett jättretrevligt och mysigt kalas! Synd bara att vi inte kunde stanna längre, men det får bli ngn annan gång.
Efter det hem och röja undan lite till kvällen då E och J med barn skulle komma. Lite stressad var jag eftersom J inte kom hem förrän en kvart efter att gästerna kommit. Men, men jag hann klart i alla fall, men usch vilken hemsk dag.
Nåja, kvällen var trevlig och vi hade så skoj. Åt mycket gott och spelade även en del Buzz. Jag vann inte, men jag tar revanch nästa gång :-)

I lördags tog vi oss en sväng till Marieberg för att strosa lite. Köpte mig bla en tunika på MQ, jättesnygg! Annars blev det mest att titta runt lite. Resten av dagen var vi bara hemma och slappade, såg finalen på körslaget på kvällen. Tycker helt klart att rätt kör vann. Grattis Hanna!

Igår fick vi äntligen ihop traktorn till N som han fick när han fyllde. Jag vet, lite sent omsides, men vi har inte hunnit.
Sedan åkte vi till mina svärföräldrar för att äta mat samt hämta J junior som hade varit där över helgen. Vi kom inte hem förrän runt sex tiden och då var N riktigt trött. Han hade inte sovit ngt på hela dagen utan somnade på vägen hem i bilen. Yes, inte bra inte...när han sedan skulle sova så blev det livat. Han kom upp jag vet inte hur många gånger, men tillslut så.
Förresten, ett stort grattis till mina kära vänner M och S som fyller 30 idag! animated gifs

Ja, och nu är det lugnt här hemma. J junior är på svenska kyrkans unga, N sitter och tittar på en film och L sover som en stock. Mm, ljuvligt! Kanske borde passa på att sätta mig en stund jag med och bara vara.
Snart är det dags för mat!
Ha en fortsatt trevlig dag och en skön vecka!

/ Mrsfunky
RSS 2.0