Utflykt och härliga dagar

De senaste dagarna har gått sååå fort, precis som alla dagar gör nu för tiden. Veckorna bara springer fram. Tänk va, nu är vi snart inne i maj månad och snart är det sommar med sol och värme och bad. Härligt! =) Jag ser verkligen framemot det!
De senaste dagarna har vi gjort en hel del saker. I helgen tex var vi på utflykt och hade med oss en picnickorg. N tyckte att det var sååå mysigt, framför allt att få fika ute på en filt. Önskar att man kunde göra så lite oftare.

Lite bilder ifrån utflykten:

   

I går var jag som sagt på öppna förskolan på förmiddagen och sedan på eftermiddagen var vi hembjudna till en kompis och hennes två små tjejer. Det var länge sedan sist och det var trevligt! Lovade att bjuda hem dem till oss snart så L får hoppa på vår studsmatta. Får se när det kan bli.
 Igår kväll blev det ingen träning som jag  brukar, så jag beslöt mig för att gå ut och ta en lång promenad istället, så så fick det bli. Jag tog med mig L och var sedan ute över en timme och gick och snabbt gick det. Kändes bra efteråt.
Ja och idag är det onsdag, halva veckan har redan gått. Har varit i pingstkyrkan på förmiddagen på öppna förskolan. Trevligt som vanligt!
Förresten, helgen som var så rakade mannen av sig sitt hår samt klippte av N sitt hår rejält. De blev båda så fina! Jag trodde inte att J skulle passa så bra att ha rakad hår som han gjorde. Han passade riktigt bra i det.

  
Nyrakad man, samt nyklippt liten kille i soffan

Nu på eftermiddagen efter att jag har hämtat N på dagis funderar jag på att åka till mina föräldrar en stund. Jag ska ringa hem först och se om det passar. Pappa ville så gärna att vi skulle komma över en dag och N älskar att vara där så det kan kanske passa då. Vi får väl se hur det blir. Får slå dem en pling snart.

   
Tuff liten kille sitter i trappen samt båda pojkarna bus. N älskar verkligen sin lillebror och vill gärna gosa med honom och L blir alltid så glad när N är i närheten. De är sååå söta ihop.

Nu ska jag nog gå ner och gå igenom dagens post och sedan är det snart dags att hämta N ifrån dagis.

/ Mrsfunky

Polisanmälan

Jag blev så ledsen idag på öppna förskolan. Ibland undrar jag hur vissa människor är funtade. Det är en pappa som brukar vara där med sin son som är runt två år. Hans son är elak emot dem flesta barnen och pappan säger aldrig till. Han har varit elak emot N flera gånger, men sedan idag så fick jag nog. Först körde han på L när han låg på golvet, en bil i huvudet på honom. Han blev jätteledsen, men som tur var gick det bra. Sedan gick han till N och tog grejer ifrån honom och började att slå honom så N blev jätteledsen. Jag gick då fram till honom och sa till barnet att så gör man inte, man slåss inte och är inte dum. Då exploderade hans pappa och blev oxtokig! Jag förklarade för honom att hans son ofta är elak emot de andra barnen och han säger aldrig till honom. Jag gick sedan och satte mig och fortsatte fika när han kommer och lutar sig över bordet och säger: bara så du vet, en gång till och du gör så igen så polisanmäler jag dig för våld mot barn.
Jag kan tillägga att personen ifråga är utlänning. Jag blev så ledsen och besviken, jag sa bara till hans barn som var elak emot mitt barn, men ändå var jag boven och han vill polisanmäla. Tydligen har samma person polisanmält en annan mamma på en annan öppna förskola som oxå hade sagt till hans son. Vad är det för man, hur kan han bara göra så. Usch, jag vet inte ens om jag vill gå tillbaka nästa vecka om han är där. Han känns obehaglig!
Jag var bara tvungen att skriva av mig lite, blev så upprörd över hela situationen.
Nu ska jag gå ner och titta igenom posten samt fixa lite lunch så jag kan äta i  lugn och ro. Båda killarna sover!

/ Mrsfunky

Vilken härlig dag

Klockan är inte ens åtta, men solen skiner, himlen är blå och fåglarna kvittrar...kan man begära mera!  Vilken härlig dag det kan bli. N vaknade strax efter kl fem imorse och sedan strax innan sex vaknade L och ville inte sova mer. I love...inte. Sovmorgon lär man väl få först när barnen börjar bli större, men jag har då ngt att se framemot.
Idag har vi inga speciella planer på programmet, men jag tror nog att jag ska ta hjälp av J junior att tvätta utemöblerna så vi kan få fram dem. Det börjar bli dags nu, speciellt om det ska fortsätta att vara sådant härligt väder. På eftermiddagen sedan tänkte jag packa fikakorgen och ta med mig hela familjen på en liten utflykt. Vart vet jag inte ännu, men det löser sig alltid. Som sagt, jag tror på en härlig dag!
På tal om ngt helt annat, igår ringde en nära vän till mig och berättade en god nyhet. Jag vill inte gå in på mer än så, men jag är såååå glad för hennes skull. Jag har verkligen väntat på det här samtalet och ja, vad kan jag säga; GRATTIS VÄNNEN, JAG ÖNSKAR ER ALLT GOTT OCH LYCKA TILL!
Igår var det kalasväder hela dagen, så det blev till att vara ute större delen av dagen, så nice. På förmiddagen tog vi en lång promenad och var sedan ute en sväng i trädgården och på eftermiddagen var vi ute på tomten och lekte i flera timmar. Oh, jag älskar verkligen den här årstiden, det är sååå härligt och så vackert.
I onsdags var jag som sagt på barnkliniken och fick medicin till lillkillen. Sedan har det krånglat med apoteket och deras leverantörer, så masken som han ska andas in var slut, så vi skulle tidigast kunna få den nästa fredag eller om vi har otur veckan efter. Hur kul känns det, dessutom så behöver han verkligen inhalera, det bara piper om honom. Lilla gubben!
Jag ringde och frågade syrran om jag kunde låna deras, men hennes minsta använder den rätt var det är så det var ju inte så lätt. Nej, det blev i stället att jag fick ringa till avd 26 och fråga om de hade ngn som jag kunde låna. Jag hade tur, egentligen lånar de inte ut masker,  men dem gjorde ett undantag, så nu kan vi börja med inhalationerna. Skönt! Igår när han fick de första inhalationerna så tyckte han inte om det, men idag på morgonen gick det jättebra och han tittade på den och pratade och skrattade. Han tyckte nog att den såg rolig ut. Jag hoppas verkligen att han ska bli bra tills vi ska på semester. Nu är det bara två veckor kvar, jag längtar =)
Igår kväll blev det till att ta fram grillen igen. Den här gången blev det hamburgare till barnen och kycklingspett med tandoorismak till mig och mannen samt en stor och god ceasarsallad.Mums! Det blev verkligen kalasgott!
Nej, nu ska jag plocka in lite i diskmaskinen och sedan ska jag sätta mig en stund framför tv:n och titta på banrprogrammen med min kära son.
Hoppas ni alla får en härlig och skön lördag.

/ Mrsfunky

Sol som skiner, fåglar som kvittrar...

Vilken härlig dag! Vilket otroligt vackert väder vi har - I like! =)
Jag skulle kunna spendera hela dagen ute, men det är inte så enkelt, speciellt inte med den minsta av killarna som inte har fattat att man kan vara ute och ligga i vagnen utan att sova. Det tycker han inte om, så när han vaknar får vi oftast gå in. Nåja, vi har varit ute i två timmar på förmiddagen. Tog en  långpromenad, gick till skogen och tittade lite samt var ute en stund i trädgården och lekte när vi kom hem. Det är såååå mysigt och skönt ute just nu! Önskar att vi alltid kunde få ha sådant väder! =)
På eftermiddagen blir det nog en till sväng ut, funderar på att tvätta och göra rent våra utemöbler så vi kan få fram dem och ha ngt att sitta på.
Igår var det en skön dag. N var på dagis på förmiddagen och jag passade då på att ta mig en skön promenad. Sedan blev det hem och städa lite, vilket jag alltid gör på torsdagar. På eftermiddagen så åkte jag och killarna in till lekparken i Kumla och sedan ringde jag och frågade min kära vän C om vi kunde få komma över en stund och det fick vi gärna göra. Det var så trevligt att ses igen och få umgås med henne och bara sitta och prata med varandra om allt mellan himmel och jord. Pojkarna lekte som vanligt väldigt bra!   Det märks att de har blivit stora. Tack C för en trevlig eftermiddag. Jag tänker på er och  hoppas att allt kommer att ordna sig för er!

Lite nya bilder igen:

     
N på väg till lekparken, bra lösning när man inte orkar bära bilstolen och N oxå vill åka vagn. Ser lite knäppt ut, men fungerar väldigt bra.

  
L ligger på golvet och leker, samt L i soffan och tittat på tv:n. Vilken liten sötnos!

Mina två små pojkar, de är såååå fina och jag älskar dem så mkt. Jag är så tacksam för min fina familj, mina barn och min underbara man.
Nu hoppas jag på en bra och trevlig helg. Fint väder väntar , så vi får se vad vi hittar på.

/ Mrsfunky

Livet

Livet


Livet är skönhet, uppskatta det

Livet är en dröm, inse det

Livet är en utmaning, möt den

Livet är en plikt, fullfölj den


Livet är en lek, lek det

Livet är en sorg, känn det

Livet är en sång, sjung den

Livet är en kamp, acceptera det


Livet är ett äventyr, riskera det

Livet är lycka, gör det till det

Livet är ett pussel, lägg det


Livet är möjligheter, anta det

Livet är en mission, fullfölj den

Livet är livet, lev det fullt ut

/ Mrsfunky

Tjeträff, tacos, singstar och mkt skratt

Helgen som varit har varit sååå mysig och rolig. I lördags så hade jag tjejträff hemma hos mig med några av mina vänner. Vi brukar försöka att ses minst fyra gånger per år alla fyra och då turas om att ha hand om träffen. Den här gången var det alltså min tur.  Klockan fyra på eftermiddagen var dem här och då fick dem varsin välkomstdrink samt lite tilltugg. Efter det blev det en hel del prat och sedan satte vi oss för att spela singstar. Jag lovar att jag har inte skrattat så mkt på länge. Tårarna bara sprutade, så kul var det =) Jag skulle kunna lägga in lite film ifrån kvällen, men med tanke på inblandade så gör jag inte det. Jag filmade nämligen i smyg och jag skulle själv inte vilja lägga ut film när jag sjunger.

Senare under kvällen blev det tacos i mängder och sedan hemmagjord jordgubbssorbet med lite lime i samt lite gott snacks, jordnötter och chiliostbågar. Det var en helt underbar kväll och jag är så tacksam över mina underbara vänner. Tack alla för en fantastiskt rolig och mysig kväll!
Vi avlsutade kvällen med att be tillsammans och det kändes så bra! Det var länge sedan vi bad tillsammans. När vi var yngre så gjorde vi alltid det, men sedan så har det glömts bort.
Igår söndag var vi bara hemma hela dagen. Vi var ute på förmiddagen och satte upp studsmattan, så nu har N och J ngt att göra när de är ute. Till lunch grillade vi och rökte lite lax och hade potatis och kallsås till. Mums! Det blev verkligen lyckat! På eftermiddagen slängde jag ihop en smulpaj till kaffet och det var inte heller helt fel.
Ja och nu är det ny vecka igen och om bara tre veckor så har vi semester =) Det ska bli så skönt att få komma iväg en vecka bara jag och J och L, men samtidigt så kommer det bli tufft att vara ifrån N så länge. Lilla gubben, hur ska jag klara mig en hel vecka utan min lilla plutt. Nåja, det ordnar sig nog.

Idag är det onsdag och halva veckan har redan gått. Har spenderat hela förmiddagen på barnkliniken med L som nu har varit förkyld med svår hosta och astma i flera veckor. Fick äntligen utskrivet medicin så nu får vi hoppas att det blir bättre.
Alltid är det ngt. Fick ett jobbigt besked häromdagen om min mamma. Hon har en form av cancer och ska opereras inom de närmsta veckorna. Usch, det känns inte ett dugg skoj, men jag hoppas och tror att allt kommer att gå bra. Vi ber för henne mkt och jag vet att det finns en som är med henne och vakar över henne.
Önskar så att det kunde få bli bra i familjen och att vi kunde slippa mer svårigheter, men det är väl så i livet, prövningar kommer hela tiden.
I eftermiddag ska jag över till min kära syster yster en stund och prata lite och planera inför kommande evangemang i sommar. Det blir skoj!
Nu ska jag i alla fall sätta mig och gå igenom posten och sedan är det dags att hämta plutten ifrån dagis.


/ Mrsfunky

Utmanad

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som hon/han gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Lycka till!!


1. Vad heter du? Louice
2. Ett ord på fyra bokstäver:   larv
3. Flicknamn: Lovisa
4. Pojknamn: Love
5. Yrke : Läkare
6. Färg : Lila
7. Klädesplagg:  Linne
8. Mat: lasagne
9. Sak i badrummet: liten badanka
10. Plats / Stad:  Lanzarote
11. En orsak att vara sen: Liten kille som inte vill ta på sig och som springer åt andra hållet
12. Något man skriker:  passar nog på den, kom inte på ngt
13. Film: loveactually
14. Något man dricker: läskedryck
15. Band: hjärnsläpp, kommer ej på ngt
16: Ett djur: "latmasken"
17. Gatunamn:  Linhultsvägen
18. Bil: Lamborghini
19. Sång: Lille katt
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Linedance

Jag utmanar: Camilla, Maria och andra som vill och har lust...
/ Mrsfunky

Veckan som varit

Veckan som varit har bestått av lite av varje. I måndags tog jag med mig L och N upp till Avesta för att fira min morbror som fyllde 50, samt att vara några dagar och umgås med andra släktingar. Släktkalaset var väl sådär, inte världens trevligaste, men det var ok ändå. Det blev ju en hel del springa efter den stora killen, men så är det ibland.
Sedan följde jag och killarna med mina föräldrar till min andra moster och morbror för att sova där i några dagar. Det var så kul att se hur dem hade det. Jag fick även tillfälle att träffa några av kussarna som jag inte sett på länge. Man börjar känna sig gammal när man inser att småkusinerna är vuxna och har sällskap =)
Nåväl, trevligt var det, men det är inte alltid så enkelt att vara borta så på onsdag efter lunch tog vi och packade ihop våra saker och drog vidare till Fagersta för att hälsa på syster yster och hennes barn. Trevligt, trevligt! Jag har inte varit hos henne på bra länge, så det var kanske dags nu. Dem hade fått det så fint i lägenheten! Jag hoppas att vi ska kunna ses lite oftare, speciellt nu eftersom barnen faktiskt leker med varandra.
Ja och igår torsdag så var vi bara hemma och grejade med huset, städade, tvättade fönster, bytte gardiner, tvättade kläder, handlade mat....etc... Det var fullt upp hela dagen. På kvällen åkte jag sedan på ett me and i party hos en kompis. Det fanns så mkt fint den här säsongen , hade kunnat köpa hur mkt som helst.
Idag däremot är det fredag och jag tänker inte göra så mkt idag. Vi har varit en sväng till Marieberg på förmiddagen. Skulle åka till Silvan och handla lite eftersom de stänger och rear ut grejorna idag, men det fanns inte en parkeringsplats så långt ögat kunde nå. Jag tror inte att det finns så mkt kvar imorgon heller, så vi får klara oss ändå. Sakerna vi ska ha finns ju på andra ställen, det enda är att det blir lite dyrare.
Ja mycket mer än så händer inte idag. Är sååå seg, L var vaken mkt inatt. Tror att han har tänder på g, han dreglar så mkt och är lite kinkig. Han är dessutom lite röd i mun. Får se om det poppar upp några små riskorn snart eller.

Nej, nu ska jag gå ner och börja tvätta fönstrena i matsalen. Inte för att jag skulle göra så mkt idag, men ngn gång ska det ju göras.

Lite bilder från veckan som varit:

         
Liten kille i jeansjacka på väg ut, L på golvet hos mamma och pappa (allt ska in i munnen) , J njuter av solen hemma hos mina föräldrar, samt N i sandlådan hos mina päron

      
N hos min moster, N och L tillsammans med sysslingen O, N och Po dricker saft samt N i sandlådan hos syster yster


Syskonkärlek... så gulligt =)

/ Mrsfunky

Varför gör människor varandra så illa

Jag har tänkt mkt de senaste dagarna och det gör mig så ledsen att se när dem i min närhet blir så illa behandlade av nära släktingar. Vad är det med människor nu för tiden. Hur kan man behandla ngn så illa utan att ens bry sig om det eller tro att man själv gör ngt fel. Varför såra människor så till den grad att dem inte orkar mer. Vuxna människor som beter sig som småbarn i sandlådan, som ljuger och pratar illa om andra och som inte kan erkänna om dem själv har gjort ngt fel. Ibland undrar jag vart den här världen är på väg någonstans.
Man väljer inte sin familj eller sina släktingar, men ändå så tycker jag att man borde vara rädd om den familj man har och nära och kära, man vet aldrig hur länge man får ha dem hos sig. Istället för att göra dem illa så kan man visa kärlek och omtanke. Man behöver inte vara bästa kompisar, men man behöver å andra sidan inte hata varandra och göra varandra så illa. Även om man själv mår dåligt så är det ingen ursäkt, man kan inte bete sig illa mot andra ändå, speciellt inte mot sina bröder eller systrar.
Jag önskar så att det kunde få bli frid i släkten och att det för en gångs skull kunde få vara bra.

Jag är själv så tacksam för min familj och mina vänner och jag älskar dem såååå mkt!

Käre Gud, gör så att det blir bra i familjen och i släkten.
Du ser vårt inre och vet om våra behov
Gör så att  det blir frid där det behövs


/ Mrsfunky

Dalarna nästa

Åker till Dalarna imorgon med N och L. Först till mormor på mat, sedan på släktkalas, min morbror fyller 50 och sedan sova kvar några dagar hos min äldsta moster och hennes man. Det ska bli trevligt! =)
Hoppas att det kommer att gå bra med killarna bara, men går det inte är det bara att åka hem igen.
Så om jag inte kommer att blogga på några dagar så vet ni nu varför. Det blir en paus i några dagar.
Nu har gubben kommit hem med kvällsmat, blev att dela på en pizza ikväll och sedan blir det en film. Mysigt!
Åker ganska tidigt imorgon, ska vara hos mina päron klockan tio.
Ha det gott allesammans och sköt om er! På återseende!

/ Mrsfunky

Påsken i bilder

Här kommer lite bilder från helgen:

       
N på golvet hemma hos svärisarna, jag i gungstolen, L sitter i M´s knä, samt lilla påskgubben J


       
Jag och N äter god mat, L i pappas knä, N prövar att cykla, samt J passar på att vara barn igen =)

   
N gungar i lekparken, samt J på sin trehjuling

Helgen har varit kanon hittills. Bra väder och god mat och trevligt sällskap, kan inte bli bättre! Hoppas att den här dagen blir lika trevlig! Idag ska vi hem till mina föräldrar och äta lite. Solen skiner och det är varmt och skönt, hoppas på en skön dag ute i solen.
Tack M och S för en kanonmysig dag hemma hos er! Det får vi göra om snart igen!

/ Mrsfunky

Glad påsk på er alla

Jag önskar er alla en glad påsk! animated gifs
Hoppas ni alla får en härlig och skön helg. Själv är vi uppbokade hela helgen, känns nästan lite jobbigt. Får se om vi överlever =)
Igår kväll var syrran och hennes familj här och käkade lite tacos och sedan fikade. Trevligt, trevligt! Äldsta dottern var inte med annars var alla samlade. Det var kul att träffas en kväll, det blir inte alltför ofta nu för tiden. Det blir väl så, man har fullt upp på varsitt håll.
Idag ska vi till mina svärisar och äta, svärmor fyller år så vi ska väl gratta henne oxå. Mannen min är i kyrkan på förmiddagen och är med och sjunger. Hade gärna varit med på mötet, men det är inte så lätt att vara själv med båda killarna i kyrkan. Kvällen sedan spenderar vi hemma och gör ingenting.
Imorgon på eftermiddagen bär det iväg till Katrineholm till våra kära vänner M och S och barnen. Det ska bli riktigt trevligt att få umgås lite med dem. N har pratat en hel del om att få åka till J och J och leka. Hoppas bara att de leker bra imorgon =)
Ja och sedan på påskdagen ska vi hem till mina päron och käka, så som sagt, det är fullt upp. Skönt ändå att ha nära och kära att umgås med. Är sååå tacksam för alla mina vänner och min familj. Tycker om er sååå mkt!

Lite bilder:

   

Vårt vackra påskris, samt lite vårblommor som jag har planterat. Visst är det härligt med vår!



Liten kille i sin babysitter



Två små soffpotatisar =)

Jag önskar er alla en glad påsk!

/ Mrsfunky

Påsklunch och bvcbesök

Påsken närmar sig, men var är det vackra vädret? Hoppas verkligen att det vänder till helgen så vi kan få njuta av vårsolen i helgen. Dem säger att det ska bli sol och 15 grader varmt till helgen, så vi får ha tro på det =)
I måndags var N på dagis och jag passade då på att få lite gjort ute i trädgården. Fruktträden skulle klippas och jag vet inte hur man ska göra, men det blev ganska bra ändå. Får hoppas bara att vi får ngn frukt på dem.
På kvällen hade jag bestämt mig för att åka och träna spinning. Glad i hågen åker jag dit, men väl framme säger de att det är inställt pga att vi var för få där. Typiskt! Inte lite sur jag blev =( jag som hade sett framemot ett hårt träningspass. Jag fick i stället åka hem och ge mig ut och ta en promenad i snabbt tempo. Det blev inte som ett spinningspass kanske, men svettig blev jag och jobbigt var det. Jag brände särkert en hel del kalorier oxå och det är ju aldrig fel =) Jag borde börja springa istället, men jag får ta det ngn annan gång =) Konditionen är inte så bra, men det går ju att bygga upp.

Igår tisdag så var N ledig från dagis. Vi hade bestämt att vi skulle åka på öppna förskolan på förmiddagen, men gubben hade lagt beslag på bilen och kom inte hem förrän bra mkt senare, så det fick bli en hemma dag istället. Det var inte fel det heller. Solen sken och vädret var bra så vi passade på att  vara ute större delen av dagen. På förmiddagen tog vi en promenad och då somnade båda pojkarna i vagnen så de fick sedan stå ute och sova och jag hann då greja en hel del.
På eftermiddagen var vi oxå ute och lekte lite och jag hann greja lite i trädgården. Senare under eftermiddagen kom mina föräldrar hit och fikade och stannade även kvar på mat på kvällen. Mycket trevligt!
Idag har N varit på dagis. Jag hade tid på bvc med L kl halv elva för vägning och mätning. Han hade växt fyra cm och var nu 64 cm lång och vägde 6200 gram. Stora grabben =)
Efter det åkte jag till pingstkyrkan på öppna förskolan där det idag var lite påskfest med påskmat och godis och glass. Inte helt fel inte! Det enda felet var att jag åt lite för mkt, blev sååå mätt!
N hade oxå haft påskfest på dagis och ätit en massa påskmat och sedan ätit kakor och fått popcorn. Låter som om de hade haft en mysig dag på dagis!
Lilla gubben, jag blir lika glad varje gång jag hämtar honom på dagis, han betyder så mkt för mig. Förstår inte hur jag ska klara mig en hel vecka utan honom när vi ska till Turkiet. Det kommer att bli jobbigt! =(

Tänkte försöka sätta mig med bokföringen sedan, men det år sååå tråkigt. Det vore dock skönt att få det gjort nu innan påsk eftersom jag ska bort nästa vecka oxå.
Nej, nu ska jag sätta mig en stund och titta i tidningen innan L vaknar och är hungrig.
Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig dag!

/ Mrsfunky

Härliga vårdagar

Vilken dag det var igår, rena sommardagen. Hoppas vi får se fler sådana dagar framöver och inte bara regn och rusk och kalla vindar.
Natten som var vaknade L flera gånger, fler gånger än han brukar och jag blev inte särskilt glad åt det. Önskar så att han kunde vara lite mer som brorsan sin och sova hela nätter. Men, men barn är olika jag vet.

Idag skulle vi på dop efter lunch, en kompis dotter skulle döpas. Det blev till att lägga N tidigt och sedan fick vi väcka honom för att försöka hinna få i honom lite lunch innan vi åkte. Det var en bit dit och vägen dit var rena berg och dalbanan, inget för åksjuka. Det gick bra på ditvägen, jag mådde väldigt illa, men det gick. N klagade en del han med ,men det gick bra ändå. Hemvägen däremot så gick det inte. N spydde såklart ner sig, men som tur var så klarade vi både byxorna och bilen, allt kom på skjortan och jackan, skönt! Det som inte är kul är att nu vet vi att han är åksjuk så då blir det till att ge tabletter innan vi ska åka längre sträckor. Lilla gubben!
Dopet var förövrigt väldigt fint, fina sånger och lilla E skötte sig exemplariskt. Hon var så söt i sin lilla klänning. Efter dopet så fick vi smörgåstårta och sedan kaffe och kakor. Mums! Åt nog lite för mkt, men det var så goda tårtor så jag var bara tvungen. Skönt att det är vardag igen imorgon så jag kan äta nyttigt igen och dessutom träna.
Ikväll blir det nog en tidig kväll, är sååå seg.

Lite bilder från helgen:

      
N prövar brorsans mössa, N i sandlådan samt J i klippartaget

    
N åker sin traktor, L ligger på magen och tränar och N i stadsparken på picknic

  
Jag njuter av solen samt J som ligger och bara slappar

Jag är så grymt tacksam över min familj, mina underbara små pojkar och min älskade man. Ni betyder allt för mig och jag vet inte hur jag skulle klara mig utan er.
Jag älskar er såå!

/ Mrsfunky

Sovmorgon - vad är det?

Jag undrar om man någonsin kommer att få sovmorgon och om jag någonsin kommer att få sova en hel natt igen. Jag längtar! =)  När N var en och en halv månad sov han hela nätter och L vaknar fortfarande en eller två gånger på natten. Undrar hur länge han ska fortsätta med det. Jag börjar bli lite trött på det. Funderar på om jag ska prova att ge honom nappen istället på natten och se om det fungerar, eller annars ska jag gå över till ersättning på kvällarna och se om det kan hjälpa. Ja, så kan det vara! Jag antar att det är så det är att ha småbarn! =) Dessutom så vaknar N alltid så tidigt, runt kl sex på morgonen och då kan man inte sova efter det, även om han är på sitt rum och leker. Som sagt, tidiga morgnar blir det.
Idag är det lördag och vi har en del som ska fixas. Ska försöka klippa klart alla fruktträd samt plantera klart alla vårblommor som jag har köpt. Blir vädret bra så blir det nog en tur med Bmw:n in till Örebro och stadsparken. Har lovat N att åka till en lekpark idag, så det är bara att hoppas på bra väder.
Igår eftermiddag var vi hos våra kära vänner C och L en stund. Det var så mysigt att få träffa dem igen och N och L hade så skoj tillsammans och lekte och lekte. Det var så kul att se dem leka så bra och ha så kul ihop. De lekte bla följa John. N gick först och sedan kom L efter och gjorde precis som N gjorde. Sååå gulligt!
Tack C för en trevlig eftermiddag, hoppas vi ses snart igen! =)
Nej nu ska jag gå och sätta mig bredvid N och titta lite på tv, eller rättare sagt, han ska titta och jag ligger bredvid och halvsover =)
Hoppas ni alla får en härlig dag!

/ Mrsfunky

En lära att leva efter

Nedvärdera inte ditt eget värde genom att jämföra dig själv med andra.
Det är på grund av att vi alla är olika som var och en av oss är så speciell.

Sätt inte dina mål efter vad andra människor tycker är viktigt.
Bara du vet vad som är bäst för dig.

Ta inte för givet de saker som du har närmast hjärtat.
Kläng  dig fast vid dem, så som du håller dig fast till själva livet,
för utan dem är livet meningslöst.

Låt inte ditt liv glida genom dina fingrar
genom att leva i det förgångna eller för framtiden.
Genom att leva ditt liv en dag i taget kommer du att leva alla dagar i ditt liv.

Ge inte upp när du fortfarande har någonting att ge.
Ingenting är över förrän det ögonblick du slutar att försöka.

Var inte rädd för att medge att du är allt annat än perfekt.
Det är den bräckliga tråd som binder oss alla samman.

Var inte rädd för att ta risker.
Det är genom att ta chanser som vi lär oss att vara modiga.

Stäng inte ute kärleken från ditt liv genom att säga att den är omöjlig att finna.
Det snabbaste sättet att få kärlek är att ge kärlek,
det snabbaste sättet att förlora kärlek är att hålla fast vid den för hårt
och det bästa sättet att behålla kärlek är att ge den vingar.

Avfärda inte dina drömmar.
Att vara utan drömmar är att vara utan hopp,
att vara utan hopp är att vara utan ett syfte med livet.

Spring inte genom livet så fort att du glömmer inte bara var du har varit,
utan vart du är på väg.
Livet är inte bara ett lopp, 
utan en resa som du ska smaka på varje steg längs vägen.




 

Läste den här dikten och tyckte att den var sååå fin. Många tänkvärda ord som säger mkt.

/ Mrsfunky

Veckorna springer fram

Ja ibland känns det verkligen som om bara veckorna springer fram. Det är fredag igen och vi är redan inne i april månad. Hjälp! Jag hinner inte med! Lillkillen är snart fyra månader, på måndag för att vara exakt, och om vi vill kan vi börja med mat till honom. Hallå, min lilla bebis, han bli så stor så fort :-(
Den här veckan har varit ganska mysig, bra väder mkt promenader och inte så tjafsigt hemma. Helt ok vecka!
I tisdags tog jag med mig pojkarna och åkte till Katrineholm för att hälsa på min yngsta moster B. Vi hade inte setts på länge nu så det var skoj. Vi var ute så N fick leka lite i lekparken och sedan fick vi lunch där samt fikade gånger två. Mycket gott! Tack kära moster för en mysig dag, det får vi göra om snart igen!
På kvällen sedan skulle jag ha åkt och tränat, men eftersom jag fortfarande var förkyld så blev det inte så. Jag får försöka träna lite extra nästa vecka istället. Jag har dock försökt att vara ute mkt och gå istället så motion har jag fått ändå den här veckan =)
I onsdags var N på dagis så då gick jag och L in till öppna förskolan i pingstkyrkan på förmiddagen. Det var ett helt underbart väder ute så det blev en lång och skön promenad. Trevligt var det oxå!
På eftermiddagen sedan så var vi ute en hel del och lekte.
I går torsdag så åkte jag till Marieberg på förmiddagen för att köpa lite vårblommor samt att få tag på en bikiniöverdel eftersom den jag har är lite för liten. Om det inte är så att man vill gå med tuttarna hängandes utanför vill säga =)
Efter det åkte jag hem och började städa huset samt fixa lite ute. Jag har börjat att klippa våra fruktträd, men det ska bli kul att se om de överlever. Jag är inte särskilt bra på det, men det får bli som det blir. Några äpplen borde det bli i alla fall.
Idag är det fredag och idag på förmiddagen åkte jag och killarna till Coop för att handla lite. Det vare lite kvar att köpa tills helgen, så det blev att vi strosade där en stund. På eftermiddagen sedan ska vi iväg till våra kära vänner C och L. Det blir trevligt! Det var ett tag sedan vi sågs igen. Önskar att det kunde bli oftare.
Förresten börjar bli trött nu på sjuka barn och förkylningar. Känns som om vi aldrig får vara friska ordentligt. N har varit förkyld länge nu och hostar och snorar. Näsan rinner konstant känns det som, men hostan har gett med sig lite. Jag snorar jag med även om det har blivit bättre. L däremot har haft feber i flera dagar och hostar och är sååå rosslig. Lilla gubben, önskar att han kunde få bli frisk snart. Han verkar inte ha ngn feber idag så det är skönt! =)
Nej nu ska jag sätta mig en stund och titta i dagens tidning och ta mig en kopp te.
Önskar er alla en trevlig och skön helg!

/ Mrsfunky
RSS 2.0