Snöoväder

Ja vilket väder man vaknade till i morse. Det hade jag inte förväntat mig.  Det blir till att försöka få på vinterdäcken snart samt att gå ut och köpa vinterskor till både mig och stora grabben. Usch, alltid är det ngt som ska köpas, men så är det väl när man har barn :-)
Idag har vi inget särskilt för oss utan jag och N tar en liten slappardag hemma. Hör och häpna, N sov till kl halv åtta i morse och en annan sak, min lilla kille har blivit stor och har slutat med napp. Vi tog bort nappen häromkvällen och jag trodde nog att det skulle bli värre, men det har gått väldigt bra. Han har inte frågat efter den ngn gång. Han hade lite svårt att somna första kvällen, men sedan har det gått kanon. Min stora kille! Om du visste hur mkt jag älskar dig!
 
Nu på morgonen har jag suttit en stund med min stora hobby, scrapbooking. Jag har hunnit med två sidor till och ska väl försöka göra lite mer när lillen sover middag. Han tycker inte att det är jättekul när mamma sitter och pysslar. Det brukar bli en del bus under tiden :-)
Ikväll ska vi till Katrineholm och hälsa på min kusin och hans fru. Det ska bli väldigt trevligt! Det var ett tag sedan vi sågs nu så det är på tiden.  Hoppas det kommer att gå bra med N, men har vi tur kanske han somnar i bilen och kan vara vaken lite längre. Vi får väl se!

Igår torsdag lämnade jag N på dagis lite tidigare för att kl åtta vara hos barnmorskan. Allt såg bra ut och magen växer som den ska. Skönt! Ja tänk vad fort tiden går, är nu inne i v 35.
Efter MVC-besöket så hade jag bestämt träff med en kompis på Sveas där vi tog en fika och satt och pratade. Det var som alltid trevligt att träffa dig M, kul att det blir lite oftare nu när vi båda är hemma.
Innan det var dags att hämta N på dagis så hann jag städa hela huset, vilket är skönt att få gjort när han inte är hemma.
På kvällen var vi sedan bortbjudna till syrran vars mellantjej fyllde fem år Free AnimationsTänk att du redan är så stor, det känns som om det var igår hon var nyfödd och jag hälsade på henne på sjukhuset.
Det var trevligt med mkt gott fika och trevligt sällskap. Tack syster för ett trevligt kalas! Brödet ditt var kanon, vet nu vem jag får anställa som bagare :-)
I onsdags kom syrran och hennes tre tjejer över, samt lillbrorsan. Det blev en mkt trevlig dag med mkt skratt och mkt singstar. Jag höll mig ifrån mikrofonen pga förkylning, men det var skoj att höra när W och de andra sjöng. Som sagt ,vi fikade, åt lunch tillsammans, tjejerna badade i badkaret, vi tog en promenad i det vackra vädret och hade en allmänt trevlig och mysig dag tillsammans. Tack sis för en trevlig dag och tack även W för att du ville följa med.

Nej, nu ska jag gå ner och börja med lunchen och sedan försöka få N att sova lite så jag kan få sätta mig en stund till med mitt album.

Hoppas ni alla får en mysig dag och en skön helg!

/ Mrsfunky

Lite bilder!









   
/ Mrsfunky

Lunch- och fikadate

Den här dagen har jag verkligen sett framemot ett tag. Varför? Jo, jag hade en date med min kära vän E som bor i Oslo som var hemma några dagar. Vi hade bestämt träff i Örebro för en lunchdate. Tack E för en underbar förmiddag med god mat och gott sällskap!  Önskar vi kunde ses oftare, men vem vet, vi kanske syns snart igen. Får då ta och bjuda hem dig till oss så du får träffa min lilla vilde :-)
Som sagt , vi hade en väldigt trevlig förmiddag. Vi åt först en tidig lunch på Bara Vara, mycket gott! Kycklingsallad med couscous och mango- och currydressing. Mums! Sedan blev det en dubbel cappucino plus en morotskaka, som var sååå saftig och god. Det blir nog till att baka ngn dag! :-)
Mkt prat blev det även, och du E var inte så blyg, utan se till att få till en träff med du vet vem innan den 27:e :-) Det grejar du! När man träffar E blir man ofta bortskämd och det blev jag idag med. Jag fick en jättemysig filt till bebisen, så gosig och härlig. Den kommer att användas mkt kan jag lova. Till bebisen fick jag även en brun mössa i lite teddytyg med tummen på samt likadana tossor. Min lilla krabat kommer att bli så söt i sina nya kläder och det kommer att passa så bra till overallen vi har. Tack E för presenterna! Jag fick även en mysig och stor halsduk samt matchande vantar som jag ser framemot att få använda i vinter.

I går söndag så tog vi det ganska lugnt. Vi hade lite småplock som behövde göras, men annars var det ganska lungt. På eftermiddagen åkte vi för att gratta min mans systerdotter som hade fyllt tio år. Det var trevligt! Skönt att hon blev nöjd med presenten. Efter det blev det en riktigt slapparkväll framför tv:n. Kändes skönt eftersom jag fortfarande är lite hängig. Förkylningen verkar inte riktigt vilja släppa taget om mig ännu. Den verkar vara lika envis som mig! :-)

Idag när jag lämnade N på dagis så visade det sig att en av N´s kompisar hade blivit storasyster, nästan tre veckor för tidigt. Grattis till lilla tjejen! Animated BabiesJa du tänk den som hade lika tur att kunna få tidigare än BF, men jag kommer nog att få gå både en eller två veckor över tiden. "suck" Men, men, det finns nog sätt att lösa det på :-), undrar bara om det är så säkert!
När jag hämtade N på dagis idag så kom han springande till mig och ropade mamma, då smälter man! Sådana stunder glömmer man bort hur otroligt trotsiga de kan vara ibland.
Ja att vara mamma innebär både med- och motgångar, men oftast är det bra mysigt!
Min lilla plutt börjar bli så stor. Idag skulle han själv ta på sig sina byxor och han säger oftast till när han ska på toa. Vi ska försöka få honom torr tills bebisen kommer, så till helgen nu blir det hårdkörning :-) Får se hur det går! Mkt tvätt lär det väl bli, men det får man ta.

Nej nu ska jag ta och gå och sätta mig en stund med N och leka.


Kramar

/ Mrsfunky

Lördag igen

Ja nu är det helg igen och snart har ytterligare en vecka gått. Usch, man hinner inte med, veckorna bara springer fram.
Vad har då hänt sedan sist? Jo, i torsdags var lillkillen på dagis och innan jag lämnade honom så slängde jag ihop en dubbel deg med tekakor som precis hann jäsa klart tills jag kom hem. När jag precis var klar med bakningen hann jag lagom vattna alla blommor samt städa av nedervåningen innan mamma och pappa kom förbi. De ville komma och fika lite samt att pappa skulle till sjukgymnasten igen. Det blev färska tekakor och kaffe eller te, inte dumt inte! Sedan tog jag och mamma och åkte en tur till Marieberg för att försöka hitta en present till Jannes systerdotter som har kalas i helgen. Inte det lättaste, men jag hittade tillslut lite tuffa kläder som jag tror ska passa.
Efter det hem och hämta lillgrabben på dagis och sedan fikade vi igen efter att pappa hade kommit tillbaka. På kvällen efter att vi hade ätit så åkte jag och handlade på Maxi. Känns så skönt att få åka iväg själv och handla utan en massa barn. Får passa på nu, för sedan är det svårare.
Igår fredag var lillen ledig ifrån dagis. Vi var hemma på förmiddagen och gjorde inget särskilt. Kan vara skönt ibland speciellt eftersom jag inte mår så jättebra. Är genomförkyld och det blir bara värre. Det verkar inte vilja ge med sig, börjar bli lite trött på detta :-(
På eftermiddagen åkte vi en stund hem till min kompis M och hennes dotter T som är lika gammal som N. Det var trevligt! Vi fikade och pratade och barnen lekte och hade kul. Det är alltid lika skoj att ses!

På kvällen blev det riktigt fredagsmys med tacos och sedan framför tv:n lite annat gott. Mums! Det värsta är att jag känner ingen smak så det kan kvitta vad jag äter. Har ingen vidare matlust just nu. Sedan blev det självklart även Idol som hör fredagen till.
Ja och idag är det lördag igen och N sov hör och häpna till kl halv åtta imorse, skönt! Önskar att han kunde sova så länge varje dag, men man kan ju bara önska :-)
Efter frukosten tog min kära make med sig J och åkte till Nora för att hjälpa sin bror att flytta. Jag och N åkte istället en sväng till Julita för att ta en liten förmiddagsfika. Mums, det blev ananaspaj och grädde, inte helt fel inte! Min kära storasyster med familj var oxå där, trevligt att ses en stund. Det blir tyvärr allt för sällan känns det som. Efter ett tag kom även min moster och hennes familj förbi. Det blev som värsta släktkalaset, men det kan vara skoj ibland.

Ikväll är vi bortbjudna till ett par goda vänner som vi inte har sett på ett tag. Det ska bli trevligt även om jag inte mår särskilt bra. Känns nästan som om jag har feber, men, men man kan ju stanna en stund i alla fall.
Nej, nu ska jag gå och se vad lille busungen gör. Han skulle sova hade jag tänkt, men det verkar inte som om han hade tänkt samma sak :-)

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kramar
/ Mrsfunky

Polisen och lekpark

Ja idag har det varit en bra dag, trots en alltmer trotsande liten kille :-) Vissa dagar kan jag bli tokig på honom, trodde inte att de små liven kunde vara sååå trotsiga och envisa. Men, men, visst älskar man dem ändå, trots jobbiga dagar.
På fm idag så gick vi till dagis för att titta på en polisbil och höra lite hur polisen arbetar. N lyssnade nog inte så mkt, men när sirenen började ljuda och lamporna lyste, så sken han upp och tyckte det var spännande. De lite äldre barnen på dagis tyckte nog att det var riktigt skoj!

Efter det blev det fika ute på dagisgården, saft och bulle. Usch, det var riktigt kallt och ruggigt, vilket höstväder. Kan ju oxå bero på att jag inte får ihop min jacka, så jag hade inte så mkt på mig. När de andra barnen skulle gå in så var det dags för mig och N att gå hem igen. N blev väldigt ledsen och grät och ville följa med de andra barnen istället. Lilla gubben!

Efter att N hade ätit mat och jag hade hunnit slänga ihop lite kakor så tog vi på oss för att åka in till en lekpark inne i Kumla. Det var skönt att få komma ut en stund, men det blev inte så långvarigt. Efter ca en tjugo minuter så öppnade sig himlen och det började regna, så då var det bara att åka hem. Tråkigt, tråkigt! Men, men N hade i alla fall skoj och han hann både gunga och åka rutchkana en del.

Lite bilder ifrån lekparken:
   

   

Igår tisdag så hade jag lovat min kära syster att vara barnvakt medan hon åkte till frisören. No problem!...eller...nja, det gick väl inte så jättebra. Lilltjejen skrek och skrek och skrek och spydde sedan och ville inte sova. Men, men, det gick ju trots allt ganska bra och när syrran kom hem var hon tyst och hade fikat lite. Hoppas att hon kunde somna en stund senare.  Nåväl, nu är vi väl kvitt syrran! :-)

Ja annars har det väl inte hänt så mkt den här veckan. Har inte ngt inbokat resten av veckan, så jag tar dagarna som de kommer. Ska nog försöka baka lite mer imorgon när N är på dagis. Får se vad jag känner imorgon.

Ha en fortsatt trevlig dag och för alla er som längtar tills det blir helg

Kramar
/ Mrsfunky

Höstväder!

Ville bara lägga in lite fina höstkort som vi har tagit nu i helgen. Hösten måste nog vara en av de vackraste årstiderna :-)

      

Igår efter att vi hade skjutsat J till sin mamma stannade  vi vid Risberga kloster och gick runt och strosade.
Det var sååå vackert! Vilken natur!

   

Var ute en stund på förmiddagen idag och N gick runt och lekte. Han tyckte det var såå kul!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramar 
/ Mrsfunky

Tidiga morgnar

Lördag morgon och det borde vara sovmorgon, men inte. Vad händer då, N vaknar ännu tidigare än vad han brukar och vägrar somna om. Typiskt! Det var bara att hämta in honom till oss och sedan försöka få honom att vara still ett tag innan vi skulle gå upp. Det gick bra ca 40 minuter, men kl 07:00 gick det inte mer. Skoj, skoj! Undrar vad man ska göra för att få honom att sova längre på morgnarna!
Dessutom har han blivit riktigt genomförkyld igen. Han är helt igentäppt i näsan och jag märker att han tycker att det är jobbigt att andas. Dessutom hostar han en del. Det går streptokocker på dagis, så det skulle ju inte förvåna mig om han har turen att få det :-)
Ja, visst är det härligt med barn! :-) Animated Babies

Igår på dagis så var det fotografering och det hade tydligen gått riktigt bra. N hade varit lättflörtad och skrattat en hel del åt fotografen, så det ska bli riktigt skoj att se bilderna sedan.
Ja annars gjorde jag väl inte så mkt igår. Jag var hos barnmorskan igen och allt såg bra ut. Tänk va, om ca åtta veckor har jag min lilla plutt hos mig. Spännande! Undrar vad det är för en filur där inne, det är ialla fall en väldigt livlig liten krabat. Free AnimationsDet känns som om det aldrig är still i magen.

Ja och idag är det lördag, helg igen. Den här helgen blir det lugnt, vi har inget inbokat. Sååå skönt! Ska bara vara och inte göra en massa vilket inte händer så ofta.

Hoppas ni alla får en trevlig helg! Tycker om er!
/ Mrsfunky

Härliga dagar


Ja nu har mer än halva veckan gått och mycket har hänt redan. I måndags gick jag av efter att ha jobbat min sista natt, så nu är jag hemma på havandeskapspenning. Känns såååå skönt! :-)
Känns lite konstigt bara att jag ska vara hemma så länge igen, men jag ser framemot det. Efter en snabb tupplur på en timme eller så åkte jag in till Örebro för att träffa en läkare på specialistmödravården, men det var skitsamma kändes det som. Det var inte alls värt det och jag blev inte direkt lugnare efter det. Men, men, nu känns det bättre och jag ska försöka tänka positivt på det hela, vilket inte alltid är lätt.

I tisdags så åkte jag och N in till Hallsberg för att N skulle klippa sig. Han satt där hos frisören som ett ljus och var sååå duktig. Min lilla kille, så stor och duktig. De var riktigt imponerade av honom och han blev så fin i håret. Ville snygga till honom lite till fotograferingen på dagis på fredag. Känns ju skoj om han ser någorlunda ok ut då, vet dock inte vad jag ska ha på honom för kläder. Det återstår att se :-)
Efter att vi var klara där åkte vi hem till ett par kompisar som bor i Hallsberg, E och hennes son E som är två månader yngre än N. Det blev fika och en massa prat. Trevligt, trevligt! Hon väntar oxå barn och ska ha sin nästa två veckor efter mig, så det känns skoj.
På kvällen sedan så åkte jag och hämtade upp min kära vän C och styrde sedan kosan in till Örebro för en liten matbit. Det blev grekisk mat och efter det en cappucino på ett jättemysigt fik. Vi var inte hemma förrän kl elva på kvällen. Tack C för en underbar kväll! Det får vi göra om ngn gång. Det är alltid lika kul att få träffa dig och att få prata av sig lite om dittan och dattan. Det verkar som om vi båda har en del att prata om.

Idag, onsdag så lämnade jag N på dagis och åkte sedan och hämtade upp min vän M för att sedan åka in till Örebro. Vi gick runt och strosade lite och åt sedan en mysig och god lunch på Gröna Grodan. Mums! Inte helt fel inte, kan verkligen rekommendera det stället. Kanonbra mat och mysig inredning. Suveränt helt enkelt! Vi hade en trevlig förmiddag och mycket prat blev det. Det får vi göra om snart igen M, men eftersom vi båda är hemma nu så ska det väl inte vara så svårt.

Nej nu ska jag nog gå ner och vara lite social med min underbara man. Kanske ska slå honom i en omgång Buzz, sååå skoj!

Tillsist några tänkvärda ord!

Styrka


Var så stark så att ingenting kan störa din inre frid

Tala om hälsa, lycka och framgång med alla du möter

 Få alla dina vänner att känna att det är någonting speciellt med dem

Se på allting från den ljusa sidan

Tänk bara på det bästa, arbeta bara för det bästa

 och förvänta dig bara att det bästa ska hända

Var lika entusiastisk över andras framgångar som du är över dina egna

 Glöm dina misslyckanden i det förflutna
och se fram emot dina kommande framgångar

Ge alla du möter ett leende

Ägna så mycket tid åt din egen utveckling
så att du inte får tid över med att kritisera andra.

Håll dig för god för bekymmer och för fin för ilska"

/ Mrsfunky

Sista natten med gänget :-)

Ja tänk att nu jobbar jag sista natten och sedan ska jag vara hemma ett tag igen. Känns konstigt, men samtidigt skönt! Längtar verkligen nu efter att få träffa krabaten i magen. Vem är han/hon, hur ser han/hon ut. Spännande! :-)
Ska till specialistmödravården imorgon och träffa en läkare för att diskutera förlossning och annat. Får se vad som blir sagt då. Känns skönt att få det gjort, veckorna springer ju fram.

Ja vad har annars hänt i helgen. Jo, jag har visst blivit ett år äldre :-) Nu är man ytterligare ett år närmare 30 :-) Har haft folk hemma varje dag, jobbigt, men trevligt. Tack alla nära och kära för allt fint jag fick, för blommor, presenter och annat.  Tycker om er!
Orkade inte baka så mycket, utan slängde ihop lite smörgåstårta istället, det går alltid hem, åtminstone hos de vuxna.
Mums, mums! Det blev riktigt gott om jag får säga det själv!

Usch, nu är det verkligen segt. Skönt att det är sista natten nu. Det värsta är att imorgon blir det inte så mkt sova av eftersom jag ska vara inne i Örebro igen kl halv elva redan. Tur att lilleman är på dagis imorgon, då kan jag kanske sova lite när jag kommer hem. Får hoppas det i alla fall.
Förresten, stort grattis till kompisen K som fick sin andra dotter i fredags. Lycka till med allt!

Veckan som kommer har jag inte mkt inbokat. Ska åka och klippa lilleman så han ser ok ut tills fotograferingen på fredag. Jag hoppas oxå att jag och min kära vän C får till en kväll så vi kan åka in till the big city och gå på bio eller gå ut och käka eller ngt. Får se vad det blir!

Nej, nu ska jag nog gå och ta mig en kopp te och ngt att tugga på.

Ha en fortsatt trevlig natt!

Kramar
/ Mrsfunky

Mycket att göra

Tänk idag är det redan torsdag och jag har fortfarande inte hunnit med allt som ska göras i veckan. Får försöka ta tag i det imorgon.
Har varit hemma och VABBAT för första gången i mitt liv. Lillen har haft feber och varit förkyld. Näsan rinner, ögonen kladdas och han hostar en massa. Skoj ,skoj! På jobbet blev de inte glada, men vad gör man. Idag verkar han dock mycket piggare, så imorgon får han gå till dagis igen. Kanske kan få lite mer gjort då.
På tal om ngt annat, jag har äntligen fått HP beviljat, känns såååå bra! De undrade bara varför jag inte begärde ifrån den 12:.e okt istället för den 13:e. Ja det kan man undra. Nu måste jag istället åka och jobba på söndag natt, vilket känns mindre skoj. Speciellt eftersom jag ska in till Örebro igen kl halv elva på mån. Har fått en tid till SMVC hos en läkare och det har jag väntat på så länge, så jag vill inte tacka nej till den tiden. Sova får jag göra någon annan gång, men jag kommer nog vara ganska seg resten av dagen.
Idag runt lunch tid kommer mina föräldrar och min gamla farmor hit och hälsar på. Pappa ska in till sjukgymnasten så då är farmor och mamma kvar här istället. Det ska bli trevligt, ska försöka slänga ihop ngt innan de kommer. Kanske får bli en äpplepaj eller ngt!  Det är inte helt fel!

Nej, nu ska jag ta och gå och röja upp lite efter att marodören har varit i farten. Han röjer i vartenda rum häruppe, inte bara sitt eget.
Ha en fortsatt trevlig dag allesammans och till er alla som inte mår bra och är förkylda och hängiga animated gifs

Kramar
/ Mrsfunky

Liten sjukling

N är inte alls på topp! Näsan rinner, han hostar,ögonen kladdas och han har feber. Kan inte bli bättre :-) Han vaknade gånger flera i natt och var ledsen, jobbigt jobbigt! Det blev inte så mkt sömn för en annan inte. Idag har han dessutom inte alls varit sig själv. Ingenting är bra, han bara gråter och vill helst av allt gå runt med nappen konstant. Hans mamma är tyvärr så elak så den får han bara ha när han sover. Kl tio fick jag nog och gick upp med honom i sängen. Han somnade på stört och sov sedan i över tre timmar. Skönt! Lilla gubben, det är inte lätt att vara liten och inte må bra.
Jag ringde jobbet för att tala om att han är sjuk och att jag tyvärr inte kan jobba och vad får man då höra. Jo de frågade en massa varför inte min man kan vara hemma och det kändes som om de hade tusen frågor. Vad trött man blir på vissa människor!

Igår sov N första natten i nya sängen och det verkar fungera bra. Visserligen vaknade han gånger flera i natt, men det berodde nog mer på att han var sjuk. Tänk att min lilla kille redan är så stor så han sover i en vanlig säng, eller åtminstone i en junior säng. Lilla vännen, han kommer att kännas ännu större om några veckor då bebisen kommer. Ja tänk, snart är vi en till i familjen. Spännande!

Nej, nu ska jag gå och försöka få lite mer gjort.
Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramar
/ Mrsfunky

Uppdatering

Lite uppdatering sedan sist jag skrev. Mkt har hänt sedan dess.

I torsdags eftermiddag var jag och N och hälsade på en kompis ifrån föräldrargruppen och hennes grabb. Det var trevligt som vanligt, men killarna var lite trötta efter dagis och allt. Det var skoj att få ses en stund och få prata lite, önskar så att det blev oftare. Vi får satsa på att ta den där kvällen snart vännen!
I fredags efter att jag hade vaknat och sedan hämtat N på dagis så åkte vi över till Julita en sväng. N skulle sova där till lördagen och pappa skulle följa med oss hem och sova. Anledningen till det var att tidig lördag skulle vi dra till Ullared.
När vi kom hem på fredagskvällen beställde vi lite pizza och hade en skön kväll framför tv:n. Mums!

I lördags ringde klockan kl 04:30 och då var det bara att gå upp och fixa lite matsäck och sedan styra kosan mot Ullared. Det var en lång dag och trött blev man och vi shoppade alldeles för mkt. Usch, får nästan ångest när jag tänker på det. Men, men, nu är vi ialla fall klara med de flesta julklapparna samt har köpt det som behövs till rummen, dvs lampor och annat smått och gott. Känns skönt att ha allting hemma nu så man kan fixa det sista. Vi var klara runt halv fyra så kl halv åtta var vi i Julita för att hämta lillen. Oh vad kul det var att träffa honom igen, hade saknat honom under dagen. N hade skött sig suveränt bra och det hade inte varit några som helst problem. Så skönt att höra! Man blir lite stolt då! :-)

I går söndag så gjorde vi inget särskilt förutom att vara hemma och greja med dittan och dattan. Vi möblerade om och fixade på J´s rum, satte upp bokhylla och lampor i N´s nya rum och ja fixade med lite av varje. Idag har jag satt upp de flesta tavlor och sådant på N´s rum så snart är det klart. Det blir så fint och jag är så nöjd med resultatet. Vi ska även byta säng till N så det ska bli skoj att se hur det kommer att gå. Det går nog bra!

Ja och idag måndag har det inte hänt så mkt ännu, har grejat en hel del. Har bla tittat igenom kläder som jag fick av "garmenfjällan". Ett stort tack för alla fina kläder!  Jag kommer att ha kläder till lillen så jag kan sälja, men det går alltid åt. Man vet ju inte vad man får för slags barn, man kan ju få en riktig liten spyunge :-)
Ja och äntligen sover lillgrabben. Han är sååå genomfökyld och näsan rinner i ett. Dessutom börjar det bli kladdigt runt ögonen, så jag hoppas att han inte åker på ögonfluss eller så. Vore inget skoj! Jag har ingen lust att vara hemma från jobbet den här veckan när jag vet att det är min sista vecka.
Nej, nu ska jag gå ner och stryka gardiner och sedan ska jag tvätta fönstrena i J´s rum samt bebisens rum. Bäst att passa på medan N sover.

Ha en skön dag!

Kramiz!  animated gifs
/ Mrsfunky
RSS 2.0