Kärleken förde oss samman

Det är för oss solen går opp. Lyser som guld för kärlekens skull
Solen går opp så oskuldsfull och lyser på oss för kärlekens skull




Ja det var en av sångerna vi hade på vårt bröllop för fyra år sedan. Tänk vad fort det går. Jag minns det som det var igår. Vilken dag! En av de bästa i mitt liv. Helt underbar!

Några bilder:     

Tänk vad fort tiden går. Jag älskar min man lika mycket fortfarande och kommer alltid att göra det. Han är underbar!
Jag älskar dig min underbara!

Kärleken är så förunderligt stark,
kuvas av intet i världen.
Rosor slår ut i den hårdaste mark,
som sol över mörka gärden.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt,
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.




Idag på eftermiddagen kommer mina svärföräldrar hit och ska vara barnvakt till Noah. Jag och Janne ska då in till Örebro och äta gott och sedan gå på bio. Det ska bli så skönt och trevligt! Det var ett tag sedan vi gick ut själva utan barn.

Nej nu ska jag gå ner och ta mig ngt att äta innan lillen vaknar. Sedan är det dags att hoppa in i duschen och fixa sig lite.
Fjäril vingad syns på rosenranka
/ Mrsfunky

Teletubbies

Noah är så söt! Han har börjat titta på Teletubbies, men han sitter inte still så länge kanske. Max 5-10 minuter och sedan har han fått nog. Han tar filmen och går till soffan och sätter sig. Sedan hämtar han en fjärrkontroll och vill att man ska sätta på filmen. Hm, inte bra när man är så liten kanske, men eftersom han inte sitter still så länge så tycker jag att det är ok.

På eftermiddagen idag så ska jag och Noah till en kompis och leka. Vi har inte setts på jättelänge så det ska bli så kul. En annan kompis och hennes lilla tjej ska oxå med så då får vi se hur det kommer att gå om de är snälla eller om det bara blir bråk.  Är det lika fint väder så blir det nog till att bada lite i deras pool som de precis har köpt. Noah är som tokig i vatten, han kan bada hur mycket som helst. Vill aldrig gå upp.
Självklart tar jag caben dit. Den är så skön att åka i och dessutom så är det lite kul. 
Nej, nu ska jag gå och ta hand om min lille son som röjer lite i stora rummet. Inte bra inte!

Ha en underbar skön dag och njut av värmen!
/ Mrsfunky

Ny design

Som ni kanske ser så har jag ny design igen och den här gången har jag fått hjälp av en tjej som heter Elin Engman. Hon håller på mycket med att designa bloggar och jag är helnöjd med min. Tack för all hjälp!
/ Mrsfunky

Vilken värme...

Vilken värme vi har haft de senaste dagarna. Nästan för varmt! Men, men man ska väl inte klaga när vi äntligen har fått sommar. Önskar bara att det blir lite mildare nu när jag ska börja jobba. Det brukar kunna vara olidligt annars!
Usch ja, nu är det inte många dagar kvar. Tycker inte att det ska bli skoj, men vad gör man.
Vad har då hänt de senaste dagarna. Jo, i söndags efter lunch så åkte vi till sjön med Jannes syster och hennes familj. Vi åkte till en strand utanför Laxå. Det var några mil, men det var helt klart värt det. Vilken underbar strand och vilken dag vi hade! Lovely!!!
Några bilder: Noah sitter vid strandkanten och gräver  Noah sitter och gräver vid strandkanten

I måndags åkte Janne och hämtade vår nya bil, en BMW M3 cab. Den var så snygg och väldigt härlig att åka i, speciellt när man åkte nercabbad. 

Lite bilder på bilen:
 Noah sitter i bilen   


När han kom hem tog vi en tur till Julita för att visa bilen för mina föräldrar, samt för att kunna ta en tur medan smågrabbarna var kvar hos mamma och pappa. Det var skönt!
Vilken bil! Den är grym och väldigt rolig att köra.

Idag tisdag  tog jag caben efter frukosten och hämtade mamma och pappa så att de kunde vara här en dag och ha det gott. Vi åkte nercabbad hem, ljuvligt! Riktigt skönt var det, varma och härliga vindar.
Vi har haft en trevlig dag med mycket sol och bad, mat och fika. Inte helt fel! Just nu skjutsar Janne hem dem så nu är det bara jag och Noah hemma. Inte helt fel! Noah var så trött för att han inte har sovit så mycket idag, så det blev en tidig kväll för honom. Han gick och la sig redan 18:20 och somnade på en gång. Lilla gubben, det blir jobbigt i värmen. det tar på krafterna.
Idag när Janne skjutsade in pappa till sjukhuset för att träffa sjukgymnasten så var de oxå till Biltema en sväng. När de kom hem igen så hade han köpt med sig en docka till Noah  Det var en docka med blåa kläder, jättefin! Han blev så glad för den och har dragit den i sin gåvagn. Lilla gubben, kan kanske vara bra sedan när bebisen kommer.
Nej, nu ska jag nog gå ner och sätta mig en stund ute i solen och bara vara. Först ska jag packa väskan till Jacob som ska till sin mamma imorgon.

Nu några tänkvärda ord:


En vän är en person du kan vända dig till för att få hjälp
och som kommer att säga ja innan du frågat färdigt.

Inga om och men. Bara ja.

En sådan vän i ditt liv gör dig lycklig.
Har du mer än en är du välsignad.

Försök själv att vara en sådan vän åt så många människor som möjligt.


Ha en fortsatt trevlig kväll! Tycker om er alla!
Kramiz
/ Mrsfunky

Intensiva dagar

Nu var det ett tag sedan jag skrev, men det har varit fullt upp.
I torsdags  åkte vi först in till Örebro för att Jacob skulle fylla på sin havrix som han tog förra året. Efter det tog vi oss en tur upp till Stockholm för att köpa en vagn som vi hade hittat på blocket. Jag vet, kanske lite ute i god tid, men det känns skönt att ha allt klart. Dessutom var det en kanonfin vagn, knappt använd. De som vi köpte vagnen av hade själva köpt vagnen ny i mars i år och det var garanti och allt kvar. Vagnen är en syskonvagn, märke Phil and Ted och är i färgerna sand/svart. Jag tror att jag kommer att vara helnöjd med vagnen, så smidig och liten.
Ja, efter att ha suttit i bil nästan hela dagen samt gjort av med lite pengar igen så åkte vi till Julita för att mamma och pappa skulle få fira min styvson Jacob. han fyller ju egentligen på julafton, men vi har de senate åren firat honom på sommaren. Mycket skönare! Det var trevligt! Mormor var oxå där så då fick man ju träffa henne oxå.

I fredags så var vi bara hemma och gjorde inget särskilt. Jag solade och badade. Skönt, skönt i den här värmen. Det är inte helt fel att ha en pool då. Jag skulle behöva ligga i hela dagarna för att inte rinna bort helt :-) På förmiddagen gick jag och Noah över till en kompis som bor bara några hus härifrån. Vi har inte setts på länge och Noah och Ella lekte så bra ihop. Ella är en månad yngre och ska nu till hösten börja på samma avdelning som Noah på dagis. Det blir skoj!
På kvällen kom sedan min syster och hennes man och tre små tjejer, samt lillbrorsan hit och grattade Jacob. Vi käkade kräftor och räkor, mums! Jag kan äta hur mycket som helst. Dessutom hade vi lite ost och kex och det är ju inte heller helt fel.
Ja, dagarna har bara sprungit fram känns det som.Usch, vill inte ens tänka på att det snart är dags för att börja jobba.

Igår lördag så hade vi då kalas för Jacob. Vi ägnade större delen av dagen åt att städa och fixa tårta och greja. Sedan klockan tre kom då Jannes familj. Det var trevligt och Jacob blev nöjd med alla presenter och allt som han fick. Känns skönt att ha firat honom nu. I jul ska han nämligen vara hos sin mamma och dessutom så kommer vi ju att ha en liten plutt då och då kan det vara skönt att slippa ha kalas. Det lär nog komma folk ändå.
På kvällen grillade vi lite med Jannes föräldrar och hade allmänt trevligt! Ja och sedan var det sent och snart dags för att sova. det blev lite mys framför tv:n innan sängen.

Idag då, vad ska då hända. Jo runt lunch ska vi åka med Jannes syster och familj och bada utanför Laxå någonstans. Vi ska först stanna och äta hamburgare på Burger King i Laxå och sedan blir det stranden som gäller. Skönt, skönt!
Ja, det är nästan för varmt som det är nu. Skulle gärna ha lite kallare väder. Men man ska inte klaga när sommaren äntligen har kommit :-)
Nu ska jag åka och handla lite som vi ska ha med oss till stranden.

Ha en underbar dag allesammans och njut av värmen!

/ Mrsfunky

Trevlig dag!

Igår hände det inte så mycket. Vi tog det lite lugnt. Var på förmiddagen och hälsade på en kompis till mig och Noah som vi inte sett på några veckor. Trevligt, trevligt! Det är alltid lika kul att ses. Vi har träffats i stort sett varje vecka sedan grabbarna föddes, så vi känner varandra ganska bra nu. Killarna kommer oxå väldigt bra överrens. Det är så skoj att se för nu leker de så bra ihop. Det har varit perioder då de bara har bråkat, men nu verkar de leka istället. Våra killar börjar bli stora :-)

Noah och kompisen Ludvig äter banan                       Noah åker bil hos Ludde

Noah och Ludvig äter banan           Noah åker på Luddes bil

Skönt att Camilla ska plugga i höst istället för att jobba. Då kanske vi kan ses mer än vad det hade blivit annars. Det är kul, speciellt eftersom grabbarna verkar komma så bra överrens nu.

Förresten, vi har köpt en bil. En riktigt sportbil!
Personbil

Jätteskoj! Vi ska hämta den nästa vecka. Hoppas på bra väder så vi kan åka lite i den. Det är nämligen en cab! Det bästa är dock att vi får med ett riktigt tak så vi kan även åka med den på vintern och det var därför vi köpte den. Ibland kan det gå åt en extra bil.

Annars så händer det inte så mycket idag. Har försökt att jobba undan lite på kontoret så jag slipper göra det i helgen. Nu på sommaren är det ganska lugnt, är inte lika mycket jobb. Sedan ikväll så kommer Jacob hem. Han har nu varit hos sin mamma i tre veckor och ska vara hos oss i en vecka nu. Ska bli roligt att se hur Noah kommer att reagera. Han älskar verkligen Jacob.

Nej, nu ska jag gå och sätta mig och leka lite med Noah. Han sitter just nu på brorsans rum och leker med hans traktorer. Det är ngt som han tycker om. Just nu är det bara en massa traktorer och bilar i hans huvud, snacka om att han är en riktig grabb
       


Till sist några väl valda ord av Nalle Puh:
När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.

/ Mrsfunky

Lite bilder från semestern

Ja här kommer lite bilder från semestern:
Noah äter glass utanför stugan    Noah och mamma Louice i blåsten   Jag och Noah står utanför raukarna  

Noah äter glass          Noah och jag ute    Noah och jag vid raukar
                                          i blåsten

Noah sitter och plockar stenar    Noah och Janne är vid Borgholmsslott   Noah klappar killing i barnens hage, Ölands djurpark

Behöver kanske inte berätta vad alla bilder föreställer, det ser ni nog

Noah och mamma åker karusell på Ölands djurpark    Noah klappar en hund på Ölands djurpark   Noah sitter på en dinosaurie, pappa står bredvid

Noah ville åka hur mycket karusell som helst, blev arg när det var slut.

Noah har tagit på sig flera halsband 
Här är en bild från igår. Noah hittade en massa halsband som fanns på hans rum och han skulle promt ha dem på sig. Han tyckte han blev så fin :-)

Idag har jag äntligen varit och klippt mig. Känns underbart! Blev lite kortare än vad jag tänkt från början, men jag är helnöjd.
Har även tvättat en hel del och sedan varit och handlat. Det var ganska tomt i kylen.
Snart ska vi iväg till närketösen och gratta hennes minsta som blir ett. Grattis gumman! Fyrverkeri 1
Tänk vad fort tiden går. Det känns som om det var igår som hon föddes.
Nej, jag ska nog gå och göram ig i ordning nu. Ska även slå in lite paket.
Ha en underbar kväll allesammans och var rädd om er!

/ Mrsfunky

Nedräkning!

Ja då var man hemma igen. Känns skönt! Vad är det man brukar säga, borta bra, men hemma bäst. Det har varit en underbar och mysig vecka, men nu var det skönt att få komma hem igen. Det var en lång dag igår, vi åkte ifrån Öland vid nio-tiden och var inte hemma förrän kl åtta. Noah skötte sig exemplariskt hela dagen. Ja faktiskt så har han skött sig så hela veckan. Det är inga som helst problem att ha med sig honom någonstans.
Han vaknade tyvärr lite tidigt imorse, men vad gör det. Jag hade ändå en hel del tvätt som skulle tvättas. Skoj, skoj!
Idag händer det nog inte så mycket. Vi ska hämta Jannes firmabil som hans kollega har haft när vi har varit på semester. Eller kollega är han inte längre, men han ställer upp och jobbar när vi behöver. Det känns skönt att ha honom, men ibland önskar jag att vi skulle kunna anställa ngn istället. Får se när ekonomin har blivit bättre.

Kom att tänka på att det är mindre än två veckor kvar tills jag ska börja jobba. Usch, det känns inte alls skoj. Jag får nästan ont i magen när jag tänker på det. Jag har varit hemma så länge nu och jag har varit med Noah nästan varje dag. Tanken att inte träffa honom lika mycket känns jobbig. Men, men jag får tänka så att det handlar inte om så lång tid. Jag kommer att jobba väldigt mycket i augusti, men sedan blir det lugnt i september och sedan får vi se hur det blir. Om jag begär havandeskap så kommer jag att gå hem i oktober redan, men det återstår att se.
Jag vet att Noah trivs bra på dagis, det är huvudsaken.
Ja, tänk att nu är jag redan inne i vecka 20. Halva tiden har gått och om bara några månader får vi träffa den här lilla krabaten. Det ser jag framemot. Min lilla prins!
Innan nästa kommer så ska vi försöka få Noah helt torr och dessutom ska han sluta med nappen. Jag hoppas att det kommer att gå bra.
Nej, nu ska jag faktiskt ta och fixa lite frukost, är lite småhungrig. Ska försöka sätta in lite kort från Öland senare under dagen. Får se vad som hinns med.

Kramiz







/ Mrsfunky

Sista dagen!

Ja idag så var det då sista dagen på semestern. Känns både skönt och jobbigt. Ska bli skönt att få komma hem, men jobbigt att semestern snart är slut och att jag snart ska börja jobba.
Det närmar sig med stormsteg.
Vi hade hoppats på en strålande sista dag, men så blev inte fallet. Det blev en grå och ganska blåsig dag med mycket regn. Nåja, trevligt har vi haft det ändå.
På förmiddagen åkte vi till Byrum och tittade på raukarna som finns där. Väldigt vackert, vilken skapelse!
Efter det stannade vi till vid en järnåldersby och fikade lite.
Vi åkte sedan till stugan för att fixa lite lunch och bara slappa lite. Eftersom vädret inte var det bästa så blev det en eftermiddag inne i stugan. Noah sov och jag passade oxå på att sova lite. Det var skönt!
Framåt kvällen tog vi och åkte in till Borgholm och strosade lite. Jag köpte mig ett nytt Pilgrims halsband. Vädligt fint! Hittade en affär där de sålde pilgrim för halva priset. Då måste man ju bara passa på :-)
Ja och sedan gick vi till en restaurang och åt buffe. Mycket gott hade dem och nu står magen i fyra hörn och en strut. Är sååå mätt. Ja det var i det stora hela vår dag. Imorgon bär det iväg hemåt, ska bli skönt. Ska nog ställa klockan tidigt, eller rättare sagt Noah är vår klocka. Ska sedan upp och städa lite och sedan åker vi.

Nu ska jag trots att jag är mätt ta mig en kopp te och en glass. Mums!
Ha en underbar dag allihopa! Tycker om er!

Kramiz
/ Mrsfunky

Otur med vädret

Ja idag var inte väderguden med oss :-) , ialla fall inte fram tills eftermiddagen.  Idag hade vi bestämt att vi skulle åka till Ölands djurpark. Eftersom vädret har varit bra hela tiden så trodde vi självklart att vi skulle ha samma tur idag. Men icke sa nicke! Det började att regna bara en stund efter att vi kommit och smarta som vi var så hade vi inte med varken paraply eller regnkläder. Inte helt smart kanske. Som tur var så hade vi ialla fall regnskydd till vagnen så Noah var torr och höll sig varm. Nåja, man lär sig av sina misstag. Framåt eftermiddagen kom dock solen fram igen så då blev det skönt igen.
Vi hade en trevlig dag trots allt och Noah tyckte det var mysigt med alla djur. Jag och Noah gick in i barnens hage och där sprang Noah efter varenda killing. Han tyckte att de var jätteroliga och skulle klappa på dem. Flera av dem försökte nafsa honom, men det gick bra ändå.
Sedan åkte vi en hel del karuseller  , det blev både sagoslottet, små ankungar och den gamla hederliga hästkarusellen. Noah tyckte det var sååå roligt och blev arg så fort det var slut. Han ville åka mera. Janne åkte dessutom någon annan karusell som jag aldrig skulle ha åkt. Den snurrade och hade sig, påminner om Spin Rock på Liseberg om ni vet vad det är.
Ja som sagt mycket skoj hade vi. Kort kommer när jag kommer hem.
På hemvägen stannade vi utanför Solliden och tog en fika på ett cafe där. MUMS det var inte helt fel inte. Det blev sollidentårta och kaffe. Noah ville ha en kaka, men den smulade han sönder totalt. Snacka om bortkastade pengar :-)
Vi gick även och tittade på Borgholms slott som låg precis bredvid. Väldigt pampigt! Dessutom så hade vädret vänt totalt och vi hade strålande sol, så det var helt underbart ute.
Efter en lång promenad så var det dags att bege sig till stugan igen och fixa lite middag. Noah somnade i vagnen, men det blev ingen lång sovtur, vilket var bra. Vet inte hur det hade gått ikväll annars.
På vägen hem stannade vi och köpte kladdiga flugremsor, så vi kanske kan bli av med några av de hundratals flugor i stugan. Janne har även gått runt och slagit ihjäl jag vet inte hur många flugor :-) Usch, jag undrar verkligen varför Gud skapade flugorna :-)

Ja och nu är man mätt och belåten och disken är diskad och det är kväll och soligt. Kan inte bli bättre. Vilken vecka vi har haft. Imorgon är sista dagen. Får se vad som händer då. Är det fint väder blir det nog en tur till stranden, men vi får se vad som sker.
Nej, nu ska jag ta och sätta mig med en bok.

Några tänkvärda ord:
Kärlek är att vara två när problem uppstår
Kärlek är att leva för varandra
Kärlek är att ge mer än att ta
Kärlek är att bringa tro där misstro råder
Kärlek är att trösta men också att bli tröstad
Kärlek är det viktigaste som existerar
Kärleken behöver alla för den är underbar

Rullande med en grön färg på linje
/ Mrsfunky

Fluginvasion

Usch jag håller på att bli tokig. Igår så spred de koskit över hela området och vips så invaderades stugan av tusentals med flugor
De är överallt! Det är jättejobbigt. jag förstår inte hur de som lever så kan stå ut. Noah vaknade kl 05:00 på grund av alla flugor och kunde inte somna om. Det är förståeligt! Han sitter nu och äter frukost och förhoppningsvis så kan han somna om efter det.


Det är bara det att jag kan inte heller somna med alla flugor som kryper på en.
Nåväl, jag ska gå och ta hand om lillen nu. Får se hur det går idag, det kanske blir en väldigt rolig dag :-)
Sov så gott allaihopa!
/ Mrsfunky

Ännu mera sol

Ja vi verkar ha riktigt tur med vädret. Känns bra! Idag har vi haft kalasväder med strålande sol och klarblå himmel. Kan inte vara bättre.I´m walking on sunshine....oh,oh... I´m walking on sunshine....
 Vi packade badväskan och gjorde i ordning lite lunch som vi kunde ta med och sedan begav vi oss till stranden. Det var ganska mycket folk, men stranden var stor så man stördes inte så mycket av alla andra. Vattnet var fortfarande kallt, ca 17 grader bara, men idag blev det flera dopp eftersom det var så varmt. Noah tyckte att det var lite kallt, men med lite bus så gick det att få honom att bada oxå. Det jobbigaste var alla maneter som idag verkade vara hur många som helst. Man såg alla barn som tyckte om att kasta maneter på varandra. Hm, undrar om jag gjorde likadant när jag var liten :-)
Ja idag var nog den längsta dagen på stranden, vi var där i över fem timmar. Kändes ganska skönt att få komma tillbaka till stugan sedan. Väl hemma blev det kaffe och glass  Mums!
Noah har verkligen lärt sig vad glass är nu. Så fort vi kommer hem så frågar han efter glass. Lilla gubben! Hm, vi har skämt bort honom ordentligt under semestern. Han har nog aldrig ätit så mycket onyttigt som nu, men som min syster närketösen säger, är det semester så är det.
Ikväll har vi varit en sväng inne i Löttorp och ätit mat. Det var inte helt fel. Det blev plankstek med fläskfile. Mm, det var underbart gott och jag blev  sååå mätt.
Nu är vi hemma i stugan och ska bara ta det lugnt resten av kvällen. Noah har precis lagt sig, hoppas att han somnar gott ikväll. Han har haft lite svårt att somna under veckan. Det har tagit minst en timme varje kväll. Ja, det är inte lätt att vara borta när man är liten.
Nu ska jag gå och vara lite social med min man som står här bredvid.

Låt var dag bli en dag fylld av kärlek.

Det är inte det man tänker, utan det man gör.

   Som kan förändra tillvaron.

Lycka är att ha något att göra.

Någon att älska.

Och något att hoppas på.



/ Mrsfunky

Utlottning av ny bloggdesign...

Ville bara tipsa om en utlottning av en bloggdesign. Väldigt fin! Det är inte alltid så lätt själv att fixa till en bra design, så lite hjälp kan alltid gå åt. Bara att hoppas att man vinner.
Webbsidan är: http://elinengmaan.webblogg.se/

/ Mrsfunky

Sol, sol, sol....

Igår var det en underbar dag med mycket sol  
Det känns skönt att vi har haft sådan tur med vädret. Efter frukosten packade vi väskan och åkte till stranden. Den här gången blev det Löttorp. Det var mysigt och ganska lagom med folk. Det var fortfarande ganska kallt i vattnet, men vi gick i alla fall ner och badade lite. Noah älskar att bada så att det var kallt brydde inte han sig om.
På eftermiddagen kom det fullt med folk till stranden. Vi undrade vad det var som var på gång och då visade det sig att det var ett dop. Häftigt! Nästan alla männsikor på  stranden började att sjunga lovsång och sedan döptes en tjej. Det var lite mäktigt på ett sätt.
Ja efter flera timmar med sol och bad så gled vi hemåt. Vi stannade och köpte lite glass och sedan åkte vi till stugan en stund.
Senare på kvällen åkte vi iväg och köpte pizza.Free pizza clip art provided by Animated Clipart Mums! Den var sååå stor och det var så mycket pålägg på den, nästan för mycket. Efter det gick vi ner till hamnen och strosade lite. Satt och njöt av solen som strålade och värmde oss.

Idag verkar det vara lite sämre väder, ganska molnigt, men vi hoppas på att det ska klarna upp. Vi packar ialla fall väskan och tar med lite fika så får vi se hur vädret utvecklar sig.
Ja, nu har vi kommit hem ifrån stranden. Det har varit en underbar dag, varmaste och skönaste hittills. Det såg lite mörkt ut först, så vi åkte en sväng norrut och tittade lite. Stannade en stund vid Neptuni Åkrar, väldigt fint, men blåsigt. Sedan trotsade vi vädret och åkte till en strand. Då kom solen!  Det blev som sagt kalasväder. Stranden som vi hittade var underbar och vi låg uppe bakom en sanddyn så när solen var framme var det som i en gryta. Så varmt! Det blev mycket bad i dag, kanske inte jättevarmt i vattnet, men dock väldigt skönt! :-) Ja, än så länge har vi inget att klaga på under den här semestern.
Nu ikväll ska vi ta och vara hemma i stugan och slappa lite. Ska fixa lite mat snart. Noah är helbusig och springer bara runt och ska ta allt som han inte får ha. En riktigt liten ligist!
Han har varit så duktig under semestern hitills. Inte klagat ngt alls.
Nej, nu ska jag gå och börja fixa lite med maten och sedan ska vi nog gå ut i solen och sätta oss en stund.

Lite tänkvärda ord:

EKO

En son och hans pappa är ute och vandrar i bergen. Plötsligt ramlar pojken och slår sig. Aaaaaaaajjjj!!! ropar han. Till sin stora förvåning hör han sin egen röst upprepa Aaaaaaaajjjj!!! Nyfiket ropar han: Vem är du? Omedelbart får han svaret: Vem är du? Uppretad över svaret ropar han: Fegis! Han får svaret direkt: Fegis! Han tittar på sin pappa och frågar: Vad är det som händer?  Pappan ler och svarar: Min son, lyssna här. Och sen ropar han till berget: Jag beundrar dig! Berget svarar direkt: Jag beundrar dig! Återigen ropar mannen: Du är en mästare! Rösten svarar: Du är en mästare!

Sonen är förvånad, men fattar inte riktigt vad som händer. Sedan förklarar pappan: Man kallar detta för eko, men i själva verket är det livet. Du får tillbaka allting du säger och gör. Vårt liv är helt enkelt en återspegling av våra handlingar. Om du vill ha mer kärlek i världen, skapa då mer kärlek i ditt hjärta. Denna relation gäller för allt i livet, i alla aspekter av livet. Livet kommer att ge dig tillbaka allt det du givit det.

 


Ha en underbar dag!

kramiz
/ Mrsfunky

Sol och bad vid Böda sand

Ja vilket väder vi har haft det idag. Kalasväder! Det såg lite mörkt ut först på förmiddagen, mycket moln som kom, men sedan kom solen. 
Det blev en tur till Böda Sand och bada och sola. Härligt! :-) Hoppas vädret fortsätter så.
Det var lite kallt i vattnet så särskilt mycket bad blev det ej, men en gång kom jag i ialla fall. Noah tyckte det var mysigt att plaska lite vid strandkanten.
Nu ikväll ska vi bara slappa och vara vid stugan. Vi ska nog ta fram grillen och sitta ut och grilla lite. Mums, mums!
Ha en fortsatt trevlig söndag!

Kram kram
/ Mrsfunky

Äntligen framme!

Ja då var vi äntligen framme. Det känns bra! Huset som vi hyrde är sååå mysigt och litet och ligger verkligen som i en idyll på landet. Det finns ingen insyn från ngt håll och ja, det kommer nog bli en mysig vecka. Bara vädret håller i sig vill säga. Resan ner var lång! Vi var inte framme förrän kl halv sju tror jag och då hade vi bara stannat två gånger för fika resp mat. Vet ej varför det tog sådan tid, men, men nu är vi här i alla fall.
I Norrköping fick vi stanna för att Noah hade spytt ner både sig och hela stolen. Usch, inget mysigt! Vet inte om han blev åksjuk eller ngt, men resten av vägen fick vi åka med spydoft i bilen. Mindre kul!
Nu är det dags för sängen och sedan imorgon blir det nog till att se sig om lite. Är vädret bra så blir det nog en tur till stranden.

Ha en skön natt! Var rädd om er alla!

Kramiz /
/ Mrsfunky

Öland nästa!

Äntligen är jag nästan klar med all packning. Känns bra! :-)  Det är bara lite kylvaror kvar att packa, men det får vi lägga ner i morgon. Ska bli så skönt att få komma iväg i en vecka och bara vara vi tre. Tänk vad skönt att bara vara, inga krav eller måsten utan bara ta dagen som den kommer. Carpe diem!

Ja som sagt så åker vi till Öland imorgon för att stanna en vecka. Så om jag inte hör av mig på ett tag så vet ni varför.

På eftermiddagen idag så kom en kompis och hennes dotter över. Det var trevligt! Noah och Tindra lekte och hade skoj, men så fort Tindra kom i närheten av mig så blev Noah svartis. Han vill inte dela sin mamma med någon. Hm, undrar hur det kommer att gå när nästa kommer. Men, men, det är ju ett tag kvar.  När de hade åkt så frågade Noah flera gånger efter Tindra. Han tycker så mycket om henne, det märks. Vi får hoppas att de fortsätter vara bra kompisar även när de blir äldre, samt att våra nästa också kommer lika bra överrens.






Nej, nu ska jag ta och packa in lite grejer i bilen och sedan ska jag ta kväll. Kan behövas, känner mig lite sliten.
Ta hand om er alla och ha en trevlig helg och en skön vecka om vi inte hörs!

Några tänkvärda ord:  


 

Det var en gång en liten pojke som lätt blev arg. Hans pappa gav honom en näve full med spik och sa till honom att varje gång han blir arg ska han gå bakom huset och slå i en spik i staketet.

Första dagen slog pojken in 37 spikar. Efter några veckor lärde han sig kontrollera sin vrede och antalet islagna spikar minskade hela tiden. Han märkte att det är lättare att behärska sin vrede än att slå in spikar i ett staket.

Slutligen kom den dagen då pojken inte blev arg en enda gång. Han sa det till sin pappa och denne föreslog honom att dra ut en spik från staketet varje dag han inte blir arg alls. Dagarna gick och efter en tid kunde pojken tala om för sin pappa att det inte fanns en enda spik kvar i staketet. Då tog pappan pojkens hand och ledde honom till staketet. Där sa han till honom:

Det var bra gjort, min gosse, men titta på alla dessa hål. Det här staketet blir aldrig mera som det har varit. När du säger något i vredesmod lämnar det just sådana här ärr. Som om du skulle sticka in en kniv i en människa och dra ut den igen. Det spelar ingen roll hur många gånger du ber om förlåtelse, skadan är redan skedd. En skada orsakad av ett ovänligt ord gör lika ont som ett fysiskt slag.

Vänner är i själva verket väldigt sällsynta ädelstenar. De gör dig glad och stödjer dig i allt. De lyssnar till dig när du har bekymmer, berömmer dig och är alltid redo att öppna sitt hjärta för dig. Visa för dina vänner hur mycket du bryr dig om dem.


/ Mrsfunky

Popcorn och sex and the city...

Igår var det full rulle. Jag städade, tvättade och försökte börja packa lite till semestern. Alltid är det ngt att göra! :-)
På eftermiddagen åkte jag över till en av mina bästa kompisar och fikade lite. Det var som vanligt väldigt trevligt att umgås med henne. Hon är en helmysig tjej och jag gillar att umgås med henne. Man kan verkligen vara sig själv när man är tillsammans med henne och hennes man. Tänk vad det är härligt med goda vänner!
Efter fikat åkte vi in till Örebro för att se filmen Sex and the city! Den var guld! Den var så bra och så rolig. Mycket skratt blev det och självklart mycket popcorn Mums!

Under filmen fick man sig en tankeställare och började fundera lite på vilka underbara vänner man har och hur tacksam jag är över dem.
Ta vara på er vänner, ni är guld värda! Jag tycker om er alla!

Idag har inte så mycket hänt. Har städat övervåningen som jag inte hann med igår. Sedan håller jag på att försöka packa allting tills imorgon. Hjälp, det är sååå mycket saker som ska med. Hoppas jag inte glömmer ngt. Känns helt underbart att få komma iväg en vecka på semester. Tänk vad skönt att bara vara, sola, bada och äta god mat. Inte helt fel inte!
På eftermiddagen idag kommer en av tjejerna ifrån föräldragruppen som jag umgås med en hel del. Hon har en dotter som heter Tindra och hon och Noah brukar ha mycket kul ihop. Maria väntar också barn och ska ha några månader senare än mig. Känns skoj!
Nej, nu ska jag kanske fortsätta att fixa så jag blir klar ngn gång.

Ha en underbar dag och en skön helg!

/ Mrsfunky

Min lilla prins!

Idag kom syrran förbi med sina tre små tjejer. Hon skulle vara barnvakt till Noah medan vi åkte på ultraljud. Spännande! Vi fikade tillsammans och käkade sedan lite lunch innan vi åkte. Felicia och Tilde badade en hel del i poolen. De är som små fiskar de där två.
Nåväl, väl inne i Örebro så gick allt bra och vi fick där se vår lille prins som var i full gång i magen. Ja, det blir en till liten kille. Det känns skoj! Allt såg bra ut och han var så fin. Hm, undrar hur jag ska kunna klara mig här hemma med bara en massa grabbar :-) BF är beräknat till 11 dec så jag hoppas att han kommer att titta ut någongång då så det åtminstone blir någon vecka innan jul.

När vi kom hem igen så åkte Therese och handlade medan tjejerna var kvar här hemma. Stora tjejerna badade och Noah och Elina satt vid poolen och plaskade. Elina var blöt hela hon.
Innan de åkte tog vi lite kaffe och åt en längd som Therese hade köpt med sig. Det smakade bra!
Nu funderar jag på om jag ska hämta upp väskorna som vi ska ha med oss till Öland på lördag så jag kan börja packa lite. Vet inte riktigt vad vi ska ta med. Nåväl innan dess ska jag ta och duscha av lillkillen och sedan ska han äta och sova.

Ha en underbar kväll allesammans!

Vinkande katt

/ Mrsfunky

Scrappa!

Det är verkligen en skön och avkopplande hobby att hålla på med scrapbooking. Dessutom är det väldigt skoj! Jag håller på att göra ett album till Noah och jag måste säga att jag är ganska nöjd med det.
Känns lite roligare att ha ngt som ingen annan har. Köpte först en bok om mitt första år, men tyckte att den var jättetråkig. Ville hellre göra ngt eget till honom, så då fick det bli så.
Får se hur det blir med nästa barn hur mycket man kommer att sitta då. Men självklart ska han/hon oxå få ett eget album.

Noah har varit utan blöja hela dagen och det har gått över förväntan. Han har inte kissat i byxorna någonting ännu. Han är sååå duktig! Han har fått på sig en blöja när han har sovit middag, men annars har han gått utan.
Min lilla kille!

Det känns som om den här dagen bara kryper fram, men det är väl för att vi inte har varit utanför dörren idag. Det är faktiskt ganska skönt att inte ha så mycket inplanerat ibland. Man behöver det!
Nu ska jag i alla fall gå ner och ta mig en kopp te.
Kram på er!

Fjäril vingad syns på rosenranka
/ Mrsfunky

Regn, regn, regn....

Ja igår öste det verkligen ner hela dagen. Det kändes inget vidare, speciellt inte eftersom vi skulle till Stockholm med mina föräldrar. Men, men, vi överlevde det med även om vi blev lite blöta ibland.
Eftersom vädret inte var något vidare så gick vi på museum några timmar. Vi gick på Vasamuseet och det var verkligen intressant. Snacka om ett stort skepp! Eftersom vi åkte med mamma och pappa så blev det även mycket fika. Pappa älskar att fika. Det blev stora muffins och annat gott  Inte helt fel inte!
Ja, sedan så åt vi på en thailändsk restaurang och Noah åt och åt...lilla gubben, han var så duktig igår.
Det var en lång dag igår och vi kom inte hem förrän kl 22, men trevligt hade vi.

Idag händer det inget särskilt. Jag ska försöka baka lite till Jacobs kalas. Han fyller egentligen år på julafton, men vi ska fira honom i slutet av juli. Känns bättre att fira honom på sommaren så han får en egen dag. Har tagit av Noah blöjan idag, får se hur det går. Än så länge har det gått bra och han har kissat på pottan, men dagen är lång. Kanske blir mycket tvätta av. Tänk att min lilla kille har blivit så stor att han ska sluta med blöja. Känns konstigt!

Har funderat en del på hur lyckligt lottad jag är. Jag har en underbar man som älskar mig precis som jag är , en son som jag älskar så högt och som man får så mycket av, en extra son som ger glädje i vardagen och andra nära och kära som betyder så mycket.  Dessutom har jag en liten krabat i magen som också kommer att ge mycket glädje och kärlek till oss. Undrar vem du är du lilla krabat!

Gud , jag tackar  dig för att vi är två som får leva tillsammans.
Jag är inte ensam.
Du
har gett mig en vän som älskar mig sådan jag är, som tröstar och upprättar mig och som hjälper mig att finna mig själv. Tack för att vi kan tala med varandra och lita på varandra.
Tack för vår kärlek, för genmensamma bördor och för gemensam bön.
Tack för min familj och mina vänner!
Tack för allt som du har gett mig.


Nej, nu ska jag kanske sätta igång och baka lite så jag får ngt gjort. Har plockat av mina röda vinbär så det får bli en vinbärskaka.

Ha en bra dag! Tycker om er alla!

Hjärtan
/ Mrsfunky

Bad, sol och utflykt!

Ja då har snart ytterligare en vecka gått. Usch, jag tycker att veckorna bara springer fram. Dagen då jag ska börja jobba närmar sig med stormsteg. Känns inte bra inte!  Vi har ialla fall haft två mysiga och härliga dagar.
I fredags åkte jag och Noah hem till Julita för att hämta upp mamma och pappa och sedan åkte vi till sjön och badade. Min syster och hennes tre barn var också med, samt brorsan och hans tjej och en kompis till dem.
Det  var varmt och skönt och mycket bada blev det. Noah älskar att bada och är som en fisk i vattnet. Det blev mycket dyka och doppa huvudet för honom.
Vi var där några timmar och sedan åkte vi hem och tog en fika hos mamma och pappa innan vi tog och styrde vår kosa hemåt igen. På morgonen innan vi åkte tog Janne fram trimmern och skalade av Noah håret. Jag har varit lite emot det innan, men eftersom det är sommar och Noah är så svettig och varm av sig så fick det bli så. Han blev så fin, ser så mycket större ut. Men, men vet ej om det blir fler gånger. Går nog till frisören med honom nästa gång.

Några bilder från fredagen:Noah sitter och leker på stranden i Aspen      Noah sitter och leker i sanden vid Aspen


Igår lördag åkte vi med mina svärisar till Gränna och Visingsö. Min svärmor fick det i present av oss när hon fyllde. När vi åkte så var det lite halvdåligt väder och regn, men sedan blev det kanonfint väder och mycket sol, så det blev en toppendag på alla sätt. Vi gjorde inte så mycket utan gick runt och strosade på Visingsö, åt god mat på värdshuset, etc... Innan vi åkte hem gick vi och tittade på hur de gör polkagrisar och ja...vi köpte självklart med oss några hem. Dessutom så köpte jag lite rökt fisk och mumsade på. Mm, inte helt fel inte....Lax

Några bilder från gårdagen:
 
janne och Noah sitter och fikar på en rastplats i Småland    Louice och Noah på Visingsö    Fam funke sitter och fikar på väg hem från Gränna

Idag blir det nog mest till  att slappa. Har varit i kyrkan på förmiddagen och ska nu fixa lite mat. Börjar kännas i magen.
Ha en underbar dag!

Framskjutande rödrosa linje
/ Mrsfunky

Full rulle....

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev igen och mycket har hänt sedan dess. I förrgår (tisdag) efter att Noah hade varit på dagis så hade vi en mysdag ute. Vi badade och lekte och satt och fikade på en filt. Riktigt mysigt var det! :-) Noah ville bada hur mycket som helst. Han älskar att bada och blir arg när det är dags att gå upp. Det roliga är att han vill inte bada i sin pool utan ska bara bada i våran pool. Hm, konstigt!
Lite bilder från i tisdags: Noah äter riskaka ute på filten             Noah badar med pappa Janne

                               Noah äter riskaka. Mums!           Pappa och Noah badar i poolen

Igår onsdag
var en ganska händelsrik dag. Jag hade bestämt med en kompis och hennes familj att vi skulle åka till lek-och buslandet i Örebro på förmiddagen. Så kl tio träffades vi ute på parkeringen, eller rättare sagt, vi var där då, de andra kom lite senare.
Några bilder från parkeringen: jacob och Noah sitter på en dinosaurie utanför buslandet                 Noah sitter och äter banan i mitt knä utanför buslandet

                                              Noah och Jacob sitter på en                   Noah äter banan!
                                              dinosaurie!

Väl inne så var det full rulle. Mycket lek blev det för både vuxna och barn. Jag sprang runt i klätterställningarna med Jacob, men det var lite svårt att ta sig fram överallt. Magen var lite i vägen och ibland var det knappt så jag kom emellan. Nåja, kul hade vi och barnen lekte för fullt och var inte stilla mer än när vi åt.
Noah tyckte det var roligast att bara springa runt och titta överallt, leksakerna dem brydde han sig inte om. Han satt en stund i bollhavet och det var roligt tyckte han. 
                                                      Noah sitter och leker i bollhavet på buslandet

                                                   Noah i bollhavet!

Efter flera timmars bus styrde vi kosan hem till oss där barnen höll igång i några timmar till. Vi badade och fikade och hade riktigt kul. Vi var sammanlagt fyra vuxna och sex barn i poolen så mycket liv blev det. Barnen var i nästan hela tiden. Lite senare framåt kvällen grillade vi korv, vilket kändes bra efter flera timmar ute. Barnen var så duktiga hela dagen, men det märktes framåt kvällen att de var trötta. Det fick bli en tidig kväll sedan för både Noah och Jacob.

Idag har båda killarna varit på dagis resp fritids och då har jag passat på att jobba på kontoret och sedan städa huset. Inte särskilt kul, men dock nödvändigt ont! Det var sista dagen nu för Noah på dagis och sedan ska han inte tillbaks förrän i augusti. Det ska bli skönt att ha honom hemma lite igen.
På eftermiddagen tog vi och åkte hem till mina föräldrar i Julita för att gratulera min lillebror som fyllde 16 år idag. GRATTIS BRORSAN!  Vi fick mycket gott att äta och vi hade en trevlig stund där.
Just nu sover Noah som en stock, han var helt slut när vi kom hem. Janne är däremot och skjutsar hem Jacob till sin mamma. Han ska vara där nu i tre veckor och sedan kommer han till oss igen och är en vecka. Det känns konstigt att han ska vara borta så länge, tror inte att han har varit borta så länge i sträck förut.

Ja som sagt, det har varit full rulle i mitt liv på sistone, men det är väl skönt när saker och ting händer. Ibland kan det dock vara skönt att bara vara.
Nu ska jag i alla fall gå ut och ta mig ett dopp i poolen innan jag tar kväll. Skönt, för jag är såååå varm!

Tack för idag! Ha en fortsatt skön dag allesammans!


/ Mrsfunky

Babyboom

Verkar som om det är värsta babyboomen igen. Pratade med en kompis nu på morgonen och hon har äntligen lyckats bli med barn. Det känns som om varenda kotte ska ha barn igen. Kul kul!



Eftersom jag själv ska vara hemma ett tag sedan så är det ju roligt om man blir flera. Alltid roligare då!  :-)
Nej, nu ska jag gå ner och fixa tvätten. Inte lika kul kanske, men dock ett nödvändigt ont!
Ha en bra dag!
/ Mrsfunky
RSS 2.0