Trevlig helg

Ja nu är det söndag kväll och helgen är snart över. Den här helgen har gått sååå fort, men har samtidigt varit så mysig och trevlig. Känns skönt!
Igår lördag så var vi bara hemma på förmiddagen. Jag tog mig en promenad på förmiddagen med L och N och det var värre än ett gympapass :-) Det var så mkt snö på vägarna så det blev till att pulsa i snön :-)  Det var väldigt jobbigt, men samtidigt kändes det skönt efteråt.
På eftermiddagen tog vi och åkte en sväng till Marieberg så mannen kunde få handla för sina födelsdagspengar som han hade fått. Han hittade en hel del snygga kläder :-)
Kvällen bestod sedan av Robinson och lite popcorn. Hm, jag skulle kunna äta popcorn varje kväll. Är det ngt jag är svag för så är det just det.
Idag söndag så var vi i kyrkan på förmiddagen. Det var en kanonbra predikan, men mötet höll på så länge så vi fick gå ifrån mötet innan det var slut. Vi skulle sedan hem till päronen för att käka lite. Mums, vi fick helt underbart god mat hemma hos mamma och pappa. Jag åt så jag tror jag skulle spricka :-) Tack snälla för idag! Det var väldigt trevligt!
Ja och imorgon är det ny vecka igen med nya möjligheter.  Det blir spännande att se vad den här veckan för med sig för ngt kul.
På tal om skoj, i fredags hämtade vi vår nya bil, en Volvo v70 flexifuel. Den är så snygg och vi är så nöjda med den.
Det känns bra!
Nej nu ska jag gå ner och vara lite social med min kära man. Barnen har lagt sig och det är bara L som är vaken. Jag börjar bli rejält hungrig oxå så vi borde kanske ta och fixa ngt att äta :-)

Hoppas ni alla får en skön vecka!

/ Mrsfunky

Varför ska det vara så svårt

Nej, nu har jag verkligen bestämt mig att jag måste bli bättre på att hålla mig ifrån onyttigheter. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att låta bli. Jag är konstant sugen på saker och skulle kunna äta hur mkt som helst på kvällarna, men nu får det vara slut på det. Jag har gett mig katten på att jag ska gå ner de sista kilona innan sommaren, helst då innan vi åker till Turkiet, men det återstår att se. Hm, undrar hur länge det kommer att fungera. Nåja det är jag som handlar i det här huset och så länge jag inte köper hem ngt onyttigt, så ska det väl kunna gå.
Idag har N varit på dagis och då har jag passat på att städa lite. Jag har även varit ute en hel del både på förmiddagen och på eftermiddagen, så idag blev det två sköna promenader samt att vi var ute en stund i lekparken efter att jag hämtat N ifrån dagis. Önskar att vädret kunde vara så härligt varje dag så det känns skönt att vara ute.

Ikväll blev det gulaschsoppa till middag. Såååå gott! Det värsta är att jag åt lite för mkt, men det var å andra sidan inte så onyttigt.
Nej,nu ska jag ägna lite tid till L som ligger i sin babysitter och beklagar sig lite.

/ Mrsfunky

Förkylningar och trötta och griniga barn

Ja nu börjar jag bli less på alla förkylningar som vi har här hemma. Det går i ett hela tiden och har man lagom blivit av med en så kommer nästa. N är inte alls på topp. Han verkar inte ha ngn feber, men han hostar jättemkt och näsan rinner. L däremot har både feber och hostar och rosslar och näsan den får vi suga ur titt som tätt. Det är inte alls kul, speciellt inte när man själv inte är på topp. Nåja, hoppas det vänder snart.
Idag har N varit på dagis och han ville inte gå dit imorse när det var dags. Han grät och ville inte vara på dagis. När jag sedan hämtade honom så ville han inte med hem. Det är lite komiskt hur barn är.
Själv däremot har jag inte gjort särskilt mkt idag. Jag har suttit i stort sett hela dagen och scrappat till barnens album som jag håller på med. Är väldigt nöjd med resultatet :-)
Ja och idag är det våffeldagen så till middag ikväll blev det just det, våfflor med sylt och grädde. Inte min favorit kanske, men idag var det riktigt gott :-)
Fick reda på igår att jag får tillbaka på skatten, blev sååå glad över det. Känns skoj! Det blir till att sätta in pengarna och spara till en resa.
Nej, nu ska jag ta kväll och sätta mig en stund vid tv:n. Onsdagar betyder tv-kväll med bla Grey´s Anatomy. Det kan jag bara inte missa.

Så till sist ett bibelord:

"Kom till mig alla ni som är tyngda,
av bördor; jag skall skänka er vila.
Ta på er mitt ok och lär av mig,
som har ett ödmjukt hjärta,
så skall ni finna vila för er själ.
Mitt ok är skonsamt och min börda är lätt"


Matt 11:28-30

Det känns skönt att veta att det finns en som vi kan gå till när vi har det svårt och som lättar på våra bördor. Känns tryggt!

/ Mrsfunky

Auktion

Japp, jag har sålt kläder på auktion. Är så glad att jag blev av med dem. Det är kläder efter L som han har växt ur som jag nu har sålt på Tradera. Jag fick inte så mkt som jag hoppades, men det är ju bättre än inget. Alltid räcker det till några nya kläder.
Idag på förmiddagen var jag och killarna ute i det vackra vädret och tog en promenad. Det var såååå härligt ute! :-)

     

Det var så mysigt ute och solen sken och värmde gott. Båda killarna somnade och fick sedan sova ute

Ja förövrigt har det inte hänt så mkt idag. N ville inte sova nu på eftermiddagen eftersom han somnade i vagnen. Undrar hur rolig han blir på eftermiddagen då :-) Ska se om han kan lägga sig en stund snart. L sover gott så jag tänkte försöka sätta mig en stund med deras fotoalbum medan det är någorlunda lugnt i huset.
Skulle egentligen åka och träna ikväll, men jag tror att jag får skippa träningen ikväll. Är genomförkyld och har även lite feber. N är inte heller på topp ännu. Tror att han oxå har feber, får väl ta tempen till kvällen. Får försöka att vara ute lite mer och ta några extra promenader istället för träningen.

     

L i sin hoppgunga , L sitter i soffan och tittar på tv, samt buskillen N som leker i köket

    

Glad liten N äter frukt, samt jag dricker kaffe



Jag och min kära kompis ifrån Oslo, (hoppas det var ok att jag satte in bilden E)

Nej nu ska jag gå ner och sätta mig en stund med deras album samt ta mig en kopp te.

/ Mrsfunky

Nu så är det dax igen...

...ja lagom man har blivit bra ifrån en förkylning så kommer nästa igen. Jobbigt! :-( Jag hostar och  snorar och känner mig inte alls på topp. N hostar en massa han med och näsan rinner konstant på honom och L är rosslig och hostar igen. Typiskt! Känns som om det bara börjar om hela tiden.
Idag är N på dagis, ska snart hämta honom. Passade på då att åka hem till min kompis M som fick barn för nästan två veckor sedan. Jag var ju tvungen att kolla in lilla grabben. Han var såååå söt och hade riktigt mkt mörkt hår. Gissa om L kändes stor i jämförelse :-)
Helgen som var var det fullt upp som vanligt. I lördags lämnade jag grabbarna hemma med pappsen och åkte in till frisören för att fixa håret. Det blev både färgning, slingning och klippning. Är så nöjd med resultatet! :-)  Åkte sedan hem och började fixa med smörgåstårtorna som vi skulle ha igår på kalaset.
På kvällen blev det god mat och Robinson på tv. Blev en ganska tidig kväll, är konstant trött!
Igår söndag var det så dags för barnvälsignelse och kalas för mannen min. Det var mycket som skulle fixas. Marängtårtor skulle bakas och smörgåstårtorna skulle garneras, så det gick i ett hela dagen. Däremellan skulle L ha mat och vi andra skulle oxå försöka få i oss ngt. Som sagt, det gick i ett.
Kl tre var det sedan dags att vara i kyrkan och det gick bra allting. Blev så glad att min kära vän ifrån Oslo kom och var med. Tack E för att du kom och var med igår, det betydde så mkt för mig. Ser framemot en hel helg med dig snart! :-)
Ja i det stora hela var det en väldigt lyckad dag. Vi var sammanlagt 20 vuxna och 10 barn så det var fullt hus härhemma. Det var lite rörigt ett tag, men det gick i det stora hela bra. Tårtorna blev uppskattade och vi fick inte mkt kvar vilket jag verkligen uppskattade. Det är inte kul att äta tårta i flera dagar efteråt.
Nej nu är det visst dags att hämta N ifrån dagis. Jag skriver mer senare under dagen.

/ Mrsfunky

Bilder igen...

Här kommer lite nya bilder på killarna.

      
L ska hela tiden stå upp och han blir så glad då,  L sitter i sin hoppgunga och N ville gärna vara med och hjälpa honom, L sina 70-tals inspirerade kläder- så sött!

  
En nyklippt liten N med lila färg i håret, samt L i sin overall

Ikväll ska vi till kyrkan och käka tacos, mums, mums!


Denna dag:

Håll ett löfte
Leta reda på en vän som du glömt bort
Uppmuntra någon
Gottgör dig för ett gräl
Glöm ett gammalt groll
Kämpa för en princip
Uttryck din tacksamhet
Besegra en gammal rädsla
Ta dig två minuter till att uppskatta
skönheten i naturen
Berätta för någon att du älskar denne
Berätta det igen...
och igen

/ Mrsfunky

Städa, städa varje torsdag...

och så varje jul, det tycker jag är kul!

Ja idag har jag försökt att städa lite även om det inte är skoj. Damma och dammsuga, sedan blir det att torka golven och ta toaletterna ikväll.  Ute har det varit värsta vårvädret , så härligt även om det har varit lite kalla vindar. Gick lite tidigare till dagis imorse med N så vi kunde ta en liten promend innan. Jag tog sedan en promenad igen innan jag hämtade honom. Det var dock lite kalla vindar, hade bara vårjacka på mig.
På dagis sa dem att N hade kissat på pottan hela dagen idag och ingenting i blöjan. Känns bra! Hoppas att han kan bli torr snart. Jag ska försöka ta tag i det ordentligt när det börjar bli varmare ute.
Idag satt L i sin hoppgunga för första gången och han tyckte det var sååå kul. Han hoppade och skrattade och hade sig. Såå söt! Lilla killen, han börjar bli så stor nu, det går nästan för fort.  Ska försöka få in lite bilder en annan dag.

Mannen ringde precis och sa att han skulle bli sen. Tråkigt! Det blir till att fixa ngt annat till middag ikväll. Har ingen lust att ställa mig och steka plättar och fixa ärtsoppa när jag är själv med barnen. Det får nog bli ngt annat, eller annars bara ärtsoppa och mackor. Det går ju det med.
Imorgon fredag har vi inget inbokat, men jag funderar på att åka till Marieberg med barnen. Behöver kolla på lite blommor samt köpa en bikinibehå till mig. På kvällen sedan ska vi kanske till kyrkan på tacoparty, men vi är inte helt överrens om det ännu. Det vore kul i alla fall.

Nej, nu ska jag gå och greja lite medan L sover och N leker bra på sitt rum.

/ Mrsfunky

Ett mästerverk

Ett Mästerverk

När Han skapade alla stjärnor
Gav Han namn åt dem, med sin starka röst
Men när du, skulle födas
Saknade Han ord
Hans hjärta darrade, tårarna rann
När han för dig
Öppnade livets grind

Ett mästerverk
Som Fadern har skapat
Ett äventyr
Ditt mål är att tillbe vid Hans tron
Du är Skaparens klenod

Köpt med Kungens blod

Du är ett mästerverk
Konungabarn

Han tog plats i sin egen saga
Världshistoriens författare
Han kom hit, för att visa
Hur du hittar hem
Han skrev din dagbok, hade en plan
Långt innan du
Stavade till Gud

Ett mästerverk
Som Fadern har skapat
Ett äventyr
Ditt mål är att tillbe vid Hans tron
Du är Skaparens klenod
Köpt med Kungens blod

Du är ett mästerverk
Konungabarn


Ja tänk vad fantastiskt det är när man tänker efter, att Gud har skapat varje människa helt unik. Vi är Hans mästerverk och han hade en plan för oss redan innan vi blev till.
På söndag ska vi ha barnvälsignelse för L och då ska J´s syster sjunga den här sången och jag bara älskar den. Den är sååå underbar och vacker.
Jag är så tacksam för mina barn och för att jag har blivit välsignade med dem.

Hoppas att ni alla har haft en skön dag!

/ Mrsfunky

Bus och fika hos L och C

Ja på eftermiddagen idag åkte vi som sagt till våra kompisar C och L och det var såååå trevligt att äntligen få ses igen. Vi hade väldigt trevligt och som vanligt blev det mkt gott fika. Det är alltid farligt att komma hem till C för att jag kan inte låta bli fikat då, det är alltid ngt smaskigt.
Killarna lekte ganska bra i alla fall, även om det var mkt mitt och min. Katten deras var väldigt populär, stackars liten!
Tack C för en underbar eftermiddag, det får vi göra om snart igen! :-) Har saknat dig!

Ikväll så ställde vi in spjälsängen i Noahs rum för att försöka att få honom att ligga still i sin säng. Han sprang upp fyra gånger tror jag, men efter att jag hade lagt honom i spjälsängen och han hade varit ledsen en bra stund så fick han lägga sig i sin säng igen och där har han sedan legat still. Skönt! Jag hoppas att det kommer att fungera bra nu. Spjälsängen får stå kvar på hans rum några dagar så får vi se hur det går.
Nej nu ska jag gå ner och sätta mig en stund franför tv:n och sedan ska jag ta mig en kopp te och lite frukt.

/ Mrsfunky

Matsedel v 12

Måndag: Orientalisk köttfärs

Tisdag: Ugnsgratinerad falukorv och potatismos

Onsdag:  Tonfiskgratäng med tomater

Torsdag: Ärtsoppa, samt pannkaka med sylt och grädde

Fredag: Tacos

Lördag: Pasta carbonara

Söndag: Kycklinggryta med ris

Smaklig måltid!


/ Mrsfunky

Nu är våren kommen...

Nu är våren kommen, nu är våren kommen...

Ja nu verkar det som om våren är på väg. Vilket underbart väder det är. Solen skiner och det är varmt och skönt ute. Härligt :-)
Igår mån var N på dagis och då passade jag på att handla lite samt att slänga ihop en sats med bullar. Mmm, vilka bullar det blev, stora som dassfat :-) Men, men, goda blev dem och det är ju huvudsaken.
På eftermiddagen när jag hämtade N på dagis så var en kompis där och hämtade sin dotter samtidigt, så då bjöd jag hem dem på lite fika. Det var trevligt, även om N och E inte direkt lekte ngt med varandra. N har blivit lite elak ibland och ska puttas och ta ifrån kompisar saker. Allt är hans och nåde den som tar hans saker. Lilla gubben, det är inte lätt att vara liten jämt! Jag hoppas att det är ngt övergående.
På kvällen gav jag mig iväg för att träna spinning. Såååå skönt! Den här gången höll passet på i en timme och fy vad jobbigt det var. Men, men när man kommer hem och har duschat så känns det väldigt bra.
Idag fick N vara på dagis istället för imorgon. Passade då på att få undan allt arbete på kontoret. det tog sin lilla stund, men nu är det borta. Känns bra, behöver inte jobba mer då förrän om två veckor.
På eftermiddagen ska jag iväg och klippa N så han blir fin till kalaset i helgen. Han är inte jättelånghårig men det börjar se ovårdat ut.  Hoppas det går lika bra som de andra gångerna jag har varit iväg och klippt honom.

Senare på eftermiddagen, efter kl fyra ska vi sedan äntligen iväg och träffa våra kompisar C och L som vi inte har träffat sedan slutet av januari. Det var länge sedan nu, ska bli så kul att få ses en stund. Hoppas det går bra med pojkarna idag.
Nej, nu ska jag sätta mig en stund medan L sover.

/ Mrsfunky

Lite bilder från dagen

Ja den här dagen går snart mot sitt slut vilket känns skönt. Det har varit en mysig dag men samtidigt lite jobbig.
På Kinamuren gick det väldigt bra. Var såå stolt över killarna efteråt och L sov under hela tiden. Usch, jag åt alldeles för mkt mat, kändes som om jag skulle spricka, men gott var det :-)
N åt också en hel del, han var så duktig, klagade ingenting fast vi satt länge och åt och klockan var mkt.
Kändes bra att få överraska mannen min på det sättet, han blev väldigt glad.
Just nu sitter N och J och badar och sedan ska alla killarna i säng. Ska bli skönt att få lite lugn och ro sedan. På eftermiddagen idag har dem retat varandra en hel del. Man blir så trött på dem! J junior håller på och retar N hela tiden, han tycker att det är väldigt kul att retas och N blir sur och skriker. Härligt!

Igår kväll hade vi "fru Thure" och hennes man hos oss. Det var en kanonmysig kväll, så trevligt! Klockan blev lite mkt så idag har det varit lite segt :-) Tack vännen för en mysig kväll, det får vi göra om snart igen!

Lite bilder från dagen:

       
Vacker blombukett till mannen, mina underbara killar i soffan, samt jag och mina små pojkar

      
Finklädd liten kille i sin babysitter, J och N på restaurangen, samt jag på restaurangen

     
Mannen min äter tårta, N i full fart att äta tårta, samt liten kille i sin bilstol

Ja ungefär så såg dagen ut i bilder

Nu ska jag ta mig an lillkillen som ligger här bredvid och beklagar sig lite.
Hoppas ni alla har haft en trevlig helg!

/ Mrsfunky

35-års dag!

Är det en vanlig dag, är det en vanlig dag
Nej det är ingen vanlig dag för det är gubbens födelsedag
HURRA HURRA HURRA!!!



Ja idag fyller mannen min 35 och jag och N och L grattade honom i morse på sängen. Han fick en stor bukett med 35 vita rosor och ett halsband i från killarna samt en tröja ifrån mig. Ngt mer får han inte ifrån mig eftersom han får resan i maj. Jag ska lägga in lite kort senare under dagen.
Nu ska vi snart in till Örebro och äta mat på Kinamuren. Mums! Ska bli kul att se hur det går med barnen. Hoppas det går bra!
Skriver mer senare!

/ Mrsfunky

Ingen pizza

Nej, det blev ingen pizza igår kväll. Jag kom på att jag tyckte att jag hade ätit så mkt onyttigt under veckan så jag ville ha ngt annat som jag kunde äta med gott samvete. Det fick bli sallad med bulgur, grillad kyckling och bacon. Sååååå gott! Har blivit inspirerad av Gröna Grodan och deras sallader, så det kommer säkert att bli oftare än vad det brukar med sallad i detta hus.
Idag är det lördag och efter att vi har ätit frukost tänkte jag åka och titta på kläder i kyrkan, kanske kan hitta ngt fint. Sedan ska jag även iväg till Marieberg en sväng och köpa klart presenterna till min kära man som fyller i morgon. Jag får nog lov att ta med mig L då så jag får hämta honom efter att jag har tittat på kläder.
Ja vad mer händer idag. Jo ikväll kommer "fru Thure" och hennes man hit och ska käka lite och titta på melodifestivalen. Det blir trevligt! Det var så länge sedan vi sågs nu, har inte setts sedan i höstas ngn gång. Så kan det vara! 
Är ganska seg idag men det är jag ju alla dagar. Jag kan dock inte klaga på L för han har börjat sova väldigt bra om nätterna. Han vaknar en gång runt kl halv fyra eller fyra och sedan vill han ha mat igen runt sex, halv sju. Helt ok! 
 Insåg igår att jag har ganska lågt blodtryck igen, blir yr rätt vad det är om dagarna och det bara snurrar. Hm, undrar om det beror på bltr:et eller om det är ngt annat. Kanske helt enkelt bara är trött :-)

Nej nu ska jag gå och fixa lite frukost, börjar kännas i magen.
Trevlig helg på er!

/ Mrsfunky

Äntligen fredag!

Idag har det varit full rulle. Min kära vän M ifrån Katrineholm och hennes tre barn kom över på förmiddagen. Jättekul! :-) Vi har inte setts på sååå länge så det var trevligt att få prata lite med henne. Efter mkt prat och en hel del fika åkte vi in till Örebro för att käka lunch på Max. Mums! Inte helt fel inte!
Tack älskade vännen för en trevlig förmiddag! Det får vi göra om snart igen!
Ja och nu sover båda killarna så då passar jag på att stå en stund vid datorn. Ikväll blir det Let´s Dance och till mat blir det nog hemlagad pizza med pizzasallad till

Imorgon är det klädbytesdag i kyrkan så då tänkte jag åka dit och se om det finns ngt fint till pojkarna. Alltid kan man hitta ngt. I höstas hade de oxå en sådan klädbytardag och då fanns det väldigt mkt fint.
Förresten fick mess idag ev en kompis som fick sitt andra barn nu, en kille som vägde nästan 4500 och var 52 cm lång. En riktig bjässe! :-) Ska bli spännande att få träffa lillgrabben.
Nej, nu ska jag sätta mig och ta en kopp te och kolla igenom posten.
Ha en skön fredag!

/ Mrsfunky

Torsdag igen

Igår kväll när mannen kom hem så åkte vi iväg till Mc Donalds för att käka kvällsmat. Jag hade verkligen ingen lust att fixa ngn mat så då tyckte jag att det var bättre att åka iväg och käka. Det blir inte så ofta så det var väldigt uppskattat av alla. N älskar att äta på Mc Donalds och satt länge och mumsade. Han är så rolig! Det kom en man och satte sig vid bordet bakom honom och genast började han prata med honom. Hej.....hej.....hej....där är min pappa.....min pappa...osv....Mannen bara skrattade! Efter att alla var mätta och belåtna var det bara att åka hem och försöka få N i säng, vilket inte är det lättaste nu för tiden. Han springer upp gånger flera varje kväll och det slutar alltid med bråk. Vet inte vad vi ska göra för att få honom att ligga still.
Men, men, jag hoppas att det är övergående i alla fall.

Idag torsdag är det städdag igen. Usch, avskyr torsdagar på grund av det :-) N ska till dagis idag så då tänkte jag passa på att åka in till Örebro och handla present till mannen min som blir 35 på söndag. Han får en Turkietresa av mig, men jag ska väl köpa ngt ifrån barnen. Tänkte även åka en sväng till Plantagen och köpa lite nya och fräscha blommor.
Ja och efter det är det bara hem och städa. Yiippiiee!!!!
Nej, nu är det visst dags att göra oss i ordning och gå till dagis.

/ Mrsfunky

Matsedel v 11

Jag pratade med min kära syster idag som sa att hon skulle börja skriva matlista och kom då på att jag hade lovat att lägga ut en matlista för varje vecka. Hm, det gick visst inget vidare... men nu kommer en för den här veckan fast några dagar för sent :-)
Tack syster för att du ringde, det var kul att prata lite!

Måndag:

Lasagne

Tisdag:

Grön falupytt

Onsdag:

Fiskpinnar med spenat och potatis

Torsdag:

Tomatsoppa, samt plättar med sylt och grädde

Fredag:

Pizza

Lördag:

Rotsaksgratäng med korv el bacon

Söndag:

Fyllda lövbiffar med potatismos

Smaklig måltid!
/ Mrsfunky

Spinning, svett och....

Ja igår hade jag bokat tid för spinning på morgonen kl sju. Jag gick upp tidigt, gick ner och slängde i mig lite frukost och åkte sedan iväg. När jag var framme ringde mannen min och sa att det var inställt. Surt sa räven...men det blev ett pass på kvällen istället och det var såååå jobbigt. Jag tror inte att man kan svettas mer än vad jag gjorde då och ibland var det knappt att jag orkade trampa mer. Men, men några fler pass och det kommer att bli lättare. Jag var i alla fall stolt efteråt och det kändes väldigt bra efter dusch och lite mat i magen.
Idag har N varit på dagis på förmiddagen, hämtade precis hem honom. Jag och L hade bestämt träff med ett par kompisar utanför Alléhallen i Hallsberg där vi skulle bada. Vi var där redan halv tio och såg framemot att få bada lite. När vi kom dit så fick vi reda på att lilla bassängen var stängd till i höst och att dem dessutom inte öppnade förrän kl elva om dagarna. Gissa om man blev snopen. Så blev det med det badet :-) Vi åkte istället till öppna förskolan i svenska kyrkan i Hallsberg där vi fikade och pratade en massa. Tack E för en trevlig förmiddag!
Nu på eftermiddagen har jag ingenting inbokat. Ska bara vara hemma och göra ingenting. Har lite tvätt som behöver ta redas på, skoj, skoj! Behöver även vattna blommorna, så jag får väl ta ett ryck.

/ Mrsfunky

En massa bus

Just nu är N inne i en period full av bus. Vi var på öppna förskolan idag på förmiddagen och han sprang runt och busade en massa och levde rövare. Lilla gubben! :-)  Han hördes över hela lokalen! Han var så uppspelt och sprang runt och skrattade och hade sig.
Hemma är det oxå full rulle. Vissa dagar kan jag bli tokig på honom, men samtidigt är han ju sååå skön! Det var mkt barn där idag och jag blev lite trött på flera av dem som hela tiden skulle gå och vara på L som låg i sin stol och sov. Han fick inte sova ifred utan väcktes självklart tillslut av barnen. Jobbigt! Men, men han somnade som tur var om när vi åkte hem.
Imorse gick jag upp kl kvart övert sex för att slänga i mig lite frukost och sedan åka och träna. När jag kom fram och precis skulle byta om ringde min kära man och sa att passet var inställt. Gissa om jag blev glad! :-(  Det blir till att träna ikväll istället. Hoppas på bättre lycka då.
Har precis lagt in en auktion på barnkläder på tradera. Passar på att sälja lite kläder som L har växt ur. Hoppas på att få lite pengar för det i alla fall.

Nej nu ska jag gå och byta på L och sedan ska jag sätta mig och leka med N en stund.


/ Mrsfunky

Mysig helg!

Nu är snart helgen slut och det är en ny vecka på gång. Den här helgen har varit så skön och mysig, önskar att alla helger var sådana. I fredags kväll så åt vi tacos och myste sedan framför tv:n med lite godis och såg på Let´s Dance. Egentligen förstår jag inte varför jag tittar på Let´s Dance, men det har bara blivit så.
Igår lördag så var vi hemma på förmiddagen och gjorde inget särskilt. Jag bakade tre sorters kakor till kalaset, blev ganska nöjd med resultatet. Det känns som om jag inte har så mkt kvar nu att baka, ska fixa lite bullar ngn dag och sedan är det tårtorna som ska göras. Läget känns under kontroll :-)
På eftermiddagen sedan så var vi bjudna på två-årskalas hos en kompis till N. Det blev mkt gott fika och tårta och N lekte och hade såååå roligt. Kvällen bestod av god mat, vitlöksfrästa tigerräkor med baguetter till samt melodifestivalen. Tror inte att det kunde ha blivit bättre.
Idag var vi till kyrkan på förmiddagen. L sov under hela mötet och N skötte sig exemplariskt. Jag är så stolt över mina fina pojkar. Mötet var bra, med bra och tänkvärd predikan och mkt bra sång. Det behövde jag! :-)

Ja och sedan har dagen bara gått. Hela helgen har varit skön och N har varit så gosig och mysig. Han kommer och ska kramas och pussas och vill sitta i knä och så. Dem stunderna vill man ha fler av :-)

Imorgon är det ny vecka igen och nya saker som är på gång. Får se vad den veckan för med sig för ngt.
Förresten, J junior ska börja bo mer hos sin mamma. Det är bestämt nu att han ska börja bo varannan vecka hos oss och varannan vecka hos sin mamma, med start om två veckor. Det känns riktigt bra! Jag tror att det blir bra för alla parter, eller åtminstone hoppas det. J junior blev väldigt glad över det och hans mamma likaså. Sedan får vi se hur det går och utvärdera.
Har tänkt mkt på min familj och hur tacksam jag är över min underbara man och mina barn. De är så fina och jag är så lycklig! :-) Kan inte ha det bättre!

    

Jag med mina underbara pojkar, samt N som äter semla. Mums!

Nej nu ska jag gå ner och sätta mig bredvid N och titta lite på film innan han ska äta kvällsmat och sedan sova.

/ Mrsfunky

Lunchdate

Tänk nu är det snart helg igen. Skönt! Då blir det mer tid tillsammans med maken min. Lovely! Inte helt fel inte! Känns som om man vissa dagar knappt hinner prata med varandra på grund av alla måsten som ska göras, mat som ska lagas, barn som ska nattas etc...
Nåja, så är det väl för de flesta under småbarnsåren kan jag tänka mig. Idag fick jag i alla fall lite egen tid med honom. Han skulle lämna in sin bil på service idag så jag skulle hämta honom i Örebro. Vi passade då på att käka lite lunch tillsammans innan vi åkte hem. Vi gick först till Grekiska Kolgrillen och tittade, men där var det alldeles för mkt folk, så då åkte vi istället till Pizza Hut och åt av deras lunchbuffé. Det var inte alls illa! :-) Det bästa av allt var inte pizzan utan salladen samt några goda bröd som de hade till soppan. Det värsta är att jag åt för mkt och efteråt kände jag mig nästan illamående.
Ja, annars har det väl inte hänt så mkt idag. Har städat huset eftersom det är torsdag vilket innebär städdag. Jag har inte skurat golvet, orkar inte det idag så det tänkte jag passa på att göra imorgon när barnen sover. Hoppas bara att båda killarna sover samtidigt :-)

Var med L på bvc idag för att han skulle få sin första vaccination. Lilla gubben, det tyckte han inte om. Han skrek jättemycket! Han hade gått upp fint i vikt också samt var hela 60 cm lång nu. Det går framåt! Jag tittade lite i N´s gröna bok och jämförde lite med hur mkt han vägde och så när han var lika gammal och det var lite kul att se. N var två cm längre än L men vägde nästan 1,3 kg mer. Han var en liten knubbis han minsann. 
Förresten var och tog passkort till L imorse, så nu är det fixat. J ska bara fylla i lappen och sedan ska vi lämna in den till polisen här i Kumla och när det är gjort så dröjer det en vecka innan vi får passet. Det var inte så farligt! Jag trodde nog att det skulle dröja längre.

Ikväll är det inget bra på tv så jag funderar på om vi ska spela lite singstar eller om det blir en film eller så. Får se vad mannen min vill. Ska ialla fall sätta mig en stund nu och slappa lite.

/ Mrsfunky

Sååå trotsig, men ändå sååå go...

Just nu är min lilla plutt så trotsig och har varit det i flera veckor nu. Vissa dagar känns det som om jag skulle kunna skänka bort honom. Man tjatar och tjatar, men ändå så händer inget utan han bara skrattar. Samtidigt är han så otroligt charmig och go och kan komma och kramas och bara gosa och vad händer då...jo jag smälter och är inte längre arg. Tur är väl det att barnen inte alltid är trotsiga för då skulle man inte orka med att ha barn.
Nu har snart halva veckan gått igen och vad har då hänt?
Igår tog jag med mig pojkarna och åkte hem till Julita för att hälsa på mamma och pappa. N pratar ofta om mormor och morfar och morbror W så jag tänkte passa på när han var ledig. Pappa var på kurs så det var bara mamma hemma. Det var trevligt! Vi fikade och åt mat och pratade en massa. N lekte med alla bilar, det var bilar i hela köket och då menar jag verkligen hela köket. Tack mamma för all den goda maten och för att vi fick komma!

I måndags  var N på dagis och jag passade då på att åka och träna lite igen. Den här gången ställde jag in cykeln på intervall och hjälp vad jobbigt det var. Jag blev helt slut och svettades hur mkt som helst. Nästa gång ska jag nog köra på intervall, men inte på den nivån för det blev för tufft.
Jag känner mig ganska nöjd med mig själv trots att jag kanske inte cyklade så långt som jag hade hoppats. På eftermiddagen slängde jag ihop lite chokladmuffins med kokos och apelsinkrokant. Dem blev riktigt lyckade! Mums!

Idag har jag och L varit på öppna förskolan i pingstkyrkan igen. Det var trevligt som vanligt och maten var helt suverän, kycklinggryta med ris och sallad. Gissa om jag åt mkt!
På eftermiddagen när jag har hämtat N på dagis så ska vi hem till ett par kompisar och leka. De bor bara några hus härifrån. Det ska bli kul, det var ett tag sedan vi sågs nu.
Ja annars händer väl inte alltför mkt den här veckan. Imorgon ska vi till bvc för att få vaccination. Lilla vännen, det går så fort. Tänk att han redan är tre månader!
Såg förresten idag utanför huset att snödropparna har kommit. Tänk om våren snart är här...mysigt!

Nej nu ska jag sätta mig med en kopp te och gå igenom dagens post.
Ha det gott allesammans!

/ Mrsfunky
RSS 2.0